Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ako Vám pomôže čierna skrinka v aute

Datum: 09.04.2014

Každý majiteľ dopravného prostriedku nie je chránený od dopravných nehôd a od vodičov, ktorý nedodržujú dopravné predpisy ani pravidlá. Pri autonehode je niekedy veľmi ťažké dokázať svoju nevinu. Čoraz viacej ľudí si preto inštaluje do áut kamery -čierne skrinky. Dôkaz -záznam môžete použiť pre políciu alebo poisťovňu.

Čo to je a pre koho je vhodná

Kamera do auta je zariadenie, ktoré sa inštaluje vo vnútri vozidla a zaznamenáva všetko čo sa deje vonku pred vozidlom za jazdy aj keď je zaparkované. Vozidlo môže byť vybavené jednou alebo dvoma kamerami. Jedna zaznamenáva všetko čo sa deje pred ním a tá druhá zvykne byť smerovaná do priestoru cestujúcich. Naplno využívať obidve kamery môžu hlavne autobusy alebo taxi služby. Ďalej je kamera vhodná pre vodičov z povolania, pretekárov alebo pre bezpečnostné služby. V podstate ju môže využívať ktokoľvek.

 

Funkcie kamery

Videozáznam je v HD rozlíšení s údajmi GPS a ďalšími informáciami. Záznam rozlíšenia môže byť 640 × 480 (SD), 1280 × 720 (HD Ready), 1920 × 1080 (Full HD). Čím bude rozlíšenie väčšie, samozrejme tým bude kvalitnejší a aj podrobnejší záznam. Jedna z najužitočnejších funkcií je nahrávanie času a dátumu. Táto funkcia uľahčuje hľadanie videa na SD karte, ale aj pomáha pri vyšetrovaní polície. Ďalšou užitočnou funkciou je automatické zapnutie kamery pri naštartovaní vozidla.

Záznam je vybavený mikrofónom, ktoré nahráva video zo zvukom. Kvalitná kamera by mala mať aj GPS modul a G-sensor na detekciu pohybu. Ďalšie funkcie môžu byť vstavaný displej, hlasový sprievodca, Wifi- modul a ďalšie iné.

Prístroj si môžete upevniť na čelné sklo silikónovými držiakmi alebo gélovou lepiacou páskou. Ak sa chystáte na dovolenku kamera zaznamená Vaše neopakovateľné momenty, ktoré si môžete pustiť neskôr v pohodlí domova a spomínať na Vaše dobrodružstvo.

V dnešnej dobe je na trhu mnoho značiek a výrobcov. Na výber sú rôzne, podľa funkcií a aj ceny, pri výbere Vám môže pomôcť rada odborníka alebo špecializované eshopu ako je black-boxes.sk, kde nájdete iba najkvalitnejšie čierne skrinky do auta za férové ceny.

Neváhajte a navštívte náš eshop black-boxes.sk už dnes!

Čítané: 4907 x