Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Cíťte sa bezpečne vo vlastnom aute a ušetrite pri tom! Správne nastavená geometria je dôležitá

Datum: 25.03.2015

Geometria kolies je pre každé vozidlo z hľadiska bezpečnosti veľmi dôležitá. Pri jej správnom nastavení sa totiž ovplyvňujú jazdné vlastnosti vozidla.  V skratke povedané ide o nastavenie náklonu kolies , ktoré je potrebné vykonať z hľadiska zabezpečenia správnej stability vozidla. Nepodceňujte ju a obráťte sa len na profesionálny pneuservis ktorý vám poskytne spoľahlivé služby.

Geometria kolies by sa mala vykonávať vždy keď naše auto prezúvame z letných pneumatík na zimné a naopak. Tento úkon by malo absolvovať každé auto minimálne raz ročne.  Nerovnomerné a príliš opotrebované zimné alebo letné pneumatiky sú znakom toho, že by ste sa po kvalitnej geometrii mali veľmi rýchlo poobzerať.

S právna geometria= bezpečnosť a úspora

Pri správnom nastavení geometrie vozidla si môžete zaistiť nielen bezpečnú jazdu ale takisto môžete ušetriť pekný balík peňazí za náklady ktoré vás ale nemusia postihnúť. Čo sa týka nákladov na naše auto musíme uznať, že sa často nejedná o malé peniaze

Najčastejšími hodnotami ktorú pri geometrii meriame sú zbiehavosť kolies, odklon a záklon kolies.

Poznať môžete 2 druhy geometrie kolies a to dvojkolesovú alebo štvorkolesovú. Pri dvojkolesovej sa nastavujú hodnoty prednej nápravy, pričom pri tej štvorkolesovej meriame a nastavujeme hodnoty všetkých štyroch kolies.

Na cestách sa môžeme stretnúť s rôznymi nepríjemnými situáciami. Jednou z nich je aj poškodenie hliníkových diskov. Takéto poškodenia vznikajú najčastejšie pri vybehnutí na obrubník. Pri takomto poškodení sa môžete takisto obrátiť na služby pneuservisu. Ten vám poskytne kompletnú opravu vašich hliníkových diskov do pár dní.

 

Ako už viete, pneuservis sa nezaoberá len predajom pneumatík ale aj ďalším spektrom služieb ktoré sa vám ako motoristovi môžu neraz zísť. O auto sa treba starať. To sa netýka len správnej geometrie kolies alebo sezónneho prezutia a uskladnenia pneumatík. Neváhajte sa preto obrátiť na profesionálov ktorý vám v správnej strarostlivosti o vaše vozidlo určite pomôžu.

Čítané: 4577 x