Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Opel Grandland X

Datum: 07.08.2017

Tento model značky Opel bude mať svetovú premiéru v septembri 2017 vo Frankfurte. Vychádza zo spoločného úsilia koncernu PSA a automobilky Opel. Väčšinu komponentov zdieľa s koncernovým modelom Peugeot 3008. Vo viacerých oblastiach je však svojský a odlišný. 

Hlavný rozdiel si všimnete na prvý pohľad zvonku. Je to totiž dizajn. Hneď vidíte, že ide a masívne SUV, no zároveň elegantné a s dynamickými líniami. Samozrejmosťou je teda aj zvýšená poloha sedadiel a tým pádom dobrý výhľad a pohodlné nastupovanie. Predávať sa bude od jesene 2017 a stane sa tak tretím členom rodiny Opel X. Pripojí sa k svojmu menšiemu súrodencovi Opel Crossland X a tradičnému bestselleru Opel Mokka X. Súčasne Grandland X rozšíri ponuku kompaktných modelov Opel, tvorený modelovým radom Opel Astra a modelom Zafira.

Významnou odlišnosťou od Peugeotu je systém OnStar, ktorý v Grandlande ponúka novinky. Okrem SOS služieb je to možnosť nechať si nastaviť cieľ navigácie externe cez OnStar call centrum. OnStar sa v Európe rozširuje o možnosť rezervácie pobytov v ubytovacích zariadeniach a možnosti usmernenia na voľné parkovisko. Znamená to, že keď chcete, starosti s dovolenkovou destináciou môžete kompletne zveriť do rúk OnStar. 

Ďalšou odlišnosťou sú sedadlá s certifikátom AGR od nemeckých ortopédov, ktoré sú tradičnou silnou stránkou modelov Opel. 

Spoločné s koncernovým bratom sú motory, prevodovky, pohon a svetlá. Od začiatku predaja budú k dispozícii dve pohonné jednotky a dve prevodovky. Základ tvorí naftový štvorvalec 1,6 CDTi (BlueHDI) s výkonom 120 koní a krútiacim momentom 300 Nm. Nad ním stojí benzínový trojvalec 1,2 PureTech s výkonom 130 koní a 230 Nm. Štandardne má automobil 6-stupňovú manuálnu prevodovku, alebo 6-stupňový automat s meničom. Opel Grandland X nebude mať ani za príplatok "oplácke" Matrix LED svetlá, ale zato Full LED ?AFL svetlomety s technológiou značky Peugeot.

 

 

Čítané: 3239 x