Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Parkovanie pre vyvolených

Datum: 26.01.2017

Ak na svojom súkromnom či firemnom pozemku vytvárate dostatočný počet parkovacích miest, určite potešíte mnohých majiteľov áut. Aby však ich nadšenie nebolo väčšie ako vaše vlastné, je namieste otvoriť možnosť parkovania len takému okruhu motoristov, ktorý uznáte za vhodný. Pomôžu vám s tým parkovacie závory. 

Riadenie dopravy jednoducho a rýchlo

Parkovacie závory, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, sú elektromechanické, takže ich možno napojiť na bezpečnostné a ovládacie prvky. Ak máte na svoju parkovaciu rampu špeciálne požiadavky, určite nájdete dodávateľa, ktorý jednodlivé parkovacie moduly dokáže skombinovať tak, aby naplnil vaše predstavy - napríklad  v  záujme jednoduchšieho zapájania a údržby odstráni integrovanú riadiacu jednotku. Možnosť rozhodnutia, či pohyblivé rameno bude namontované na pravej alebo na ľavej strane, je samozrejmosťou, rovnako ako nastavenie rýchlosti pohybu ramena. Výber parkovacej závory závisí od toho, aký široký prejazdný profil potrebujete uzatvárať. U viacerých dodávateľov nájdete rampy s dĺžkou ramena aj viac ako sedem metrov. Niektoré systémy dokonca umožňujú automaticky zladiť dve závory postavené proti sebe a obslúžiť tak širší prejazdný profil.

Aj počas výpadku elektriny

Parkovacie rampy dokážu pracovať aj v prípade výpadku elektrickej energie. Majú totiž vstavanú dobíjaciu batériu. Nie je však vylúčená ani možnosť použitia iného záložného zdroja. Jednoduchá obsluha, programovanie, maximálna funkčnosť, regulovateľná rýchlosť, sila a spomaľovanie - parkovacie rampy sú jednoducho maximálne ústretové voči používateľovi. Vyspelejšie zariadenia obsahujú aj softvér, ktorý je schopný zasiahnuť v prípade nerovnováhy spôsobenej podnebím alebo nedostatočnou údržbou. Za štandard však môžete považovať, ak sa kvôli bezpečnosti počas otvárania a zatvárania závory aktivuje antinárazová funkcia v súlade s platnými normami. Bežné je tiež jednoduché ovládanie odblokovacieho systému a taká úroveň kvality parkovacej rampy, ktorá umožní jej dlhodobé používanie v intenzívnej prevádzke. 

Čítané: 2723 x