Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vonkajšie žalúzie – najlepší spôsob zatemnenia interiéru?

Datum: 15.01.2018

Zatemnenie interiéru je veľmi podstatné pre všetkých z nás, v dnešnej dobe si môžete vybrať z mnohých typov zatemnenia. Sú vonkajšie žalúzie tou najlepšou voľbou?


 

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aký skutočný význam má zatemňovanie okien? Asi každý z nás si nejakým spôsobom zatemňuje interiér, niekto preferuje funkčnejšie, ale obvykle menej pekne vyzerajúce vnútorné žalúzie, iní sú zase stále verní záclonám, ktoré však za žalúziami v zabraňovaní prenikaniu slnečného svetla do interiéru obvykle zaostávajú. Nech už zatemňujete aj starými handrami, hlavným dôvodom, prečo to robíte, je zabránenie slnečným lúčom, aby vás obťažovali, keď si to neželáte. Slnečné lúče so sebou prinášajú výrazné svetlo, ktoré vás ráno budí a v lete aj teplo, ktoré je tiež obťažujúce. Zatemnenie okien však dnes už nie je len o funkčnosti, ale z veľkej časti aj dizajne. Keby sme od žalúzií nechceli, aby aj dobre vyzerali a dotvárali vzhľad interiéru, každý večer by sme okná zakryli starým hrdzavým plechom a boli by sme všetci šťastní. Presuňme sa však od interiérového tienenia k tomu vonkajšiemu, lebo práve to prináša mnoho nových výhod.

Aj pre lenivých

Pozrime sa na ponuku vonkajších žalúzií spoločnosti Sunsystem. Keď si pozriete modelový rad vonkajších žalúzií, uvedomíte si, že ich je akosi veľa a neviete si z nich vybrať. Áno, nájdete rôzne vonkajšie hliníkové žalúzie s rôznymi typmi a veľkosťami lamiel, vonkajšie žalúzie rôznych typov a na rôzne použitia. Keď si vyberiete model, ktorý vám najviac vyhovuje, s vyberaním ste ešte ani z ďaleka neskončili. Doby, keď ste hliníkové žalúzie mohli kúpiť iba v jednej farbe a veľkosti sú dávno preč, dnes si môžete žalúzie plnohodnotne zladiť s farbou exteriéru vášho domu. Výhody spočívajú v modernom dizajne, ktorý dotvorí a zlepší vzhľad vášho domu, v perfektom zatemnení interiéru a teploizolačných vlastnostiach a v neposlednom rade mnohých moderných technológiách. Niektoré moderné vonkajšie žalúzie dokážu napríklad automaticky regulovať svetlo prichádzajúce do miestnosti. Sú navrhnuté a pripravené aj na použitie v ťažších podmienkach, žiadny vietor im nebude robiť problém. Tak nečakajte, zaobstarajte si moderné vonkajšie žalúzie aj vy!

Čítané: 4067 x