Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

6 tipov, ako zariadiť spálňu, aby bola útulná a zároveň praktická

Datum: 18.04.2018

Praktickosť v spálni by ste asi veľmi nehľadali. Skôr si prajete, aby vám navodila pocit kľudu, nechcete v nej mať žiadne rušivé veci ani zbytočnosti. V poslednej dobe si ju ľudia zariaďujú len s posteľou a nočnými stolíkmi, skriňu nahrádzajú šatňou. Máme pre vás pár tipov, čo a ako zariadiť.

Kvalitné postele s matracom 

Je to asi najdôležitejší kus nábytku v celej miestnosti. Potrebujete kvalitný oddych a ten vám umožní len dobrý matrac. Vyberte si ho podľa vlastných preferencií, ideálne je, keď si ho môžete vyskúšať priamo v kamennej predajni. Pri nákupe manželskej postele sa zamerajte napríklad na prírodné materiály, ktoré v spálni navodia pocit pohody.

Šatník alebo šatníková skriňa 

Pokiaľ máte vo svojom dome priestor pre šatňu susediacu so spálňou, je to ideálne. Keď naopak potrebujete skriňu, vyberte si ju tak, aby sa hodila k celkovému štýlu miestnosti. Obľúbené sú aj zostavy do spálne - posteľ, skriňa a nočné stolíky v jednom dizajne.

Nemý sluha

Potrebujete si mať večer kam odložiť župan alebo domáce oblečenie? Potom si kúpte nemého sluhu - určite nebude prekážať.

Nočný stolík s lampou na čítanie

Vedeli ste, že si večer pred spaním číta knihu 50 percent ľudí? Či už k nim patríte, alebo nie, kúpte si na nočný stolík lampu. Najlepšia na čítanie je taká, ktorej svetlo si môžete nastaviť priamo na knihu. Nestrácajte čas a pozrite sa na veľký výber stolných lámp na Favi.sk.

Vhodné farby do spálne

Väčšina ľudí dáva v spálni prednosť pokojnejším činnostiam a taktiež svetlejším farbám. Žiarivé odtiene vás budú zbytočne rozptyľovať, zatiaľ čo by ste mali byť v kľude a pripravovať sa na spánok. Medzi vhodné farby patria prírodné odtiene sivej, hnedej ako aj bielej a napríklad aj tlmené farebné odtiene.

Menej vecí a textílií

Spálňu si nezastavte veľa nábytkom ani doplnkami, na ktorých by sa udržiaval prach. Neodporúčame ani zrkadlá, pracovný stôl, koberce a vankúše. Alergikom lekári vôbec neodporúčajú chlpaté textílie. Inšpirujte sa najväčším vyhľadávačom nábytku na www.favi.sk.

Čítané: 4998 x