Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Online pôžičky sú čoraz dostupnejšie

Datum: 07.02.2017

S rozvojom technológii ide ruka v ruke aj rozvoj služieb. Pamätáte si ešte, kedy ste prvýkrát nakúpili cez internet? To, čo sa kedysi považovalo za malý technologický zázrak a obrovský krok v službách smerom k jednoduchosti a pohodlnosti, je dnes samozrejmosťou, nad ktorou sa ani nezamýšľame. 

Penetrácia internetu na Slovensku dosahuje 64 %, čo znamená, že výrazne nadpolovičná väčšina Slovákov má k internetu prístup a aktívne ho aj využíva. Nie je prekvapujúce, že dopyt po online službách je vysoký a spolu s ním rastie aj ponuka. Online nakupovanie, internet banking, rôzne poradenstvá, to všetko je súčasťou tohto trendu. Bolo by prekvapujúce, keby možnosť požičať si peniaze cez internet chýbala. Online pôžičky sú čoraz dostupnejšie.

 

Vybavenie je jednoduché a intuitívne

Vybavenie online pôžičky sa od klasickej návštevy banky alebo nebankovej spoločnosti značne líši. Samozrejme, v prospech zákazníka. Je to totiž jednoduchšie a pohodlnejšie. Prvým krokom je registrácia na stránke poskytovateľa. Vytvoríte si účet, v ktorom budú uvedené vaše osobné údaje, potrebné k vybaveniu pôžičky. Ochrana osobných údajov je, samozrejme, zabezpečená zákonom.

Nasleduje samotný výber sumy, ktorú potrebujete. Jej horná hranica je stanovená v každej spoločnosti inak. Často je výška prvej pôžičky obmedzená, ale akonáhle ju úspešne splatíte, môžete si požičať väčšiu sumu. Niekde, ako napríklad na Pôžičkomat.sk, si môžete sami stanoviť aj konkrétny deň, kedy chcete peniaze splatiť. Zvyšok je jednoduchý, vy už sa nemusíte o nič starať. Stačí počkať, peniaze prídu na váš účet. Výhodou online pôžičky je práve rýchlosť vybavenia, takže peniaze môžete mať často na účte už v deň, kedy ste o ne zažiadali.

 

Dôverujte, ale preverujte

Dá sa predpokladať, že obľúbenosť online pôžičiek bude len stúpať. Môže za to ich univerzálna dostupnosť, rýchlosť vybavenia, pohodlnosť, diskrétnosť a jednoduchosť. Samozrejme, je potrebná istá miera obozretnosti a opatrnosti. Váš výber poskytovateľa online pôžičky by mal byť prísny. Už webová stránka vám napovie veľa – pôsobí seriózne? Sú na nej všetky potrebné informácie? Ďalšie informácie si môžete nájsť na internete, alebo danú spoločnosť kontaktovať a ujasniť si všetko, čo potrebujete. Rozhodne to nepodceňte. Platí tu totiž rovnaké pravidlo, ako pri iných internetových službách – opatrnosť nadovšetko. 

Čítané: 3740 x