Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

S elektronickou knihou jázd získate prehľad

Datum: 11.04.2017

Niekedy sa ani nestačíme čudovať, prečo sme počas mesiaca minuli tak veľa za pohonné hmoty. 

Našťastie vo svete vychytávok stále pribúdajú aj také, ktoré nám život uľahčujú a sprehľadňujú. Vďaka elektronickej knihe jázd napríklad získate informácie nielen o spotrebe paliva, ale aj o celkovom využití vozidiel.  

Kniha jázd pomáha aj podnikateľom

Elektronická kniha jázd nie je nič iné ako využitie GPS monitorovacie systému, ktorý sa nainštaluje do vášho osobného alebo služobného auta/áut. Možno ju však použiť aj na iné druhy vozidiel, ako sú nákladné autá či stavebné stroje. Vďaka monitoringu vozidiel máte pod dohľadom viaceré oblasti týkajúce sa ich využívania. Budete presne vedieť, kto kedy riadil auto, či dodržiaval plán cesty a nespravil si ešte nebodaj aj súkromný výlet. S tým súvisí sledovanie polohy vozidiel, a to v rámci celého sveta. Kniha jázd zaznamená počet najazdených kilometrov a množstvo spotrebovaného paliva, a v prípade, že budete s niektorým z údajov nespokojní, môžete patrične zakročiť, aby boli činnosti vo vašom vozovom parku čo najefektívnejšie. Dobrá správa je, že pokiaľ máte záujem sledovať len jedno auto, ktoré využívate na osobné aj pracovné účely, kniha jázd vám poskytuje možnosť jednoduchého prepínania medzi služobnou a súkromnou jazdou. O zmene stavu sledovaného vozidla vás informujú SMS správy, avšak netýka sa to len polohy auta, ale napríklad aj upozornení na servisné prehliadky, takže ste zároveň odbremení myslieť na veľké množstvo povinností naraz.

 

Monitoring vozidiel cez webový prehliadač

V súčasnosti je využívanie internetového pripojenia také bežné, že si bez toho nevieme predstaviť súkromný ani pracovný život. Internet je prostriedok slúžiaci na získavanie informácií, ale aj na zábavu a spojenie so svetom. Vďaka nemu máte napríklad aj možnosť využiť aplikáciu monitoringu vozidiel. Ten je už nevyhnutnou súčasťou vo všetkých firmách zaoberajúcich sa logistikou. Keď chcete, aby mal vedúci dispečer prehľad o činnosti zamestnancov a plnení zadaných plánov, jednoduché aplikácie mu sprostredkujú potrebné informácie a ešte je so šoférmi možné aj chatovať, sledovať hustotu premávky, využívať navigáciu či privolať pomoc. V kombinácii s knihou jázd získate dva efektívne nástroje uľahčujúce vaše pracovné činnosti. Ak by vám vaše vozidlo ukradli, je možné ho vďaka GPS systému vyhľadať.     

 

Čítané: 4215 x