Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Energie nie je nikdy dosť

Datum: 07.01.2018

Každý získava energiu iným spôsobom. Niekto preferuje dobrý spánok, iný sa zrelaxuje a dobije pri práci v záhrade. Dobrým pomocníkom je aj dobrá kniha, či kvalitný film. Spôsobov je nepreberné množstvo, stačí si vybrať ten správny a nám blízky. Naše telo a myseľ určite pookreje aj krátkou rannou rozcvičkou alebo trebárs návštevou blízkeho.

Máte čas na oddych?

Je nepochybné, že pri dnešnom hektickom spôsobe života je nevyhnutnosťou dopriať si čas na relax, aby sme v plnej sile mohli fungovať dlhší čas. Určite si neviete predstaviť svoj život bez chvíľky oddychu a možnosti doplniť si energiu. Ak tak neurobíme, naše telo sa nám skôr, či neskôr určite odvďačí nejakým kolapsom, či nedajbože v horšom prípade, závažnou chorobou.

Času však nie je nazvyš a vy určite každý deň rozmýšľate, kde a pri čom si uchmatnúť minútku-dve na oddych. Iste mi dáte za pravdu, že skvelou a pre niektorých jediným a najlepším okamihom na relax je dúšok obľúbenej kávy. Ranný rituál mnohých ľudí nesmie byť bez rannej šálky tohto povzbudzujúceho a voňavého nápoja. Ak si nestihnú dať kávu, celý deň im niečo chýba a cítia sa nesvoji.

Nápoj všetkých národov

Káva je v našom kultúrnom okruhu jedným z najobľúbenejších horúcich nápojov. V Oriente bola obľúbeným nápojom už v 15.storočí. Slovo káva má pôvod práve v arabčine - je odvodené od arabského výrazu " qahwah" , čo v preklade znamená sila. Prvým a skutočne veľkým kávovým mestom sa stal Londýn. Vďaka kofeínu, ktorý káva obsahuje, sa zhruba po pätnástich minútach od prvého dúška zvýši krvný tlak, srdce začne pumpovať rýchlejšie. Pečeň začína do krvného riečiska distribuovať cukor - skrátka telo sa preberá a cíti energiu.

Ako si uvariť vynikajúcu kávu?

Treba si však vedieť uvariť tú pravú a dobrú kávu. Automatické kávovary Jura alebo Jura impressa to urobia za vás. Majú inteligentný systém sparovania, viacstupňové mlynčeky, kvalitné vodné filtre a urobia dokonalú mliečnu penu. Lebo uvariť lahodný nápoj, to je skutočné umenie a ide o celý proces správne načasovaných a precíznych úkonov. Netvrdíme, že tú pravú kávu si sami neuvaríte, ale práve v dnešnom uponáhľanom svete vám práve príde vhod takýto inteligentný pomocník. Veď v rannom zhone , kým kávovar Jura uvarí kávu, sa v pokoji prichystáte do práce. Určite oceníte tých pár minút navyše, ktoré vám kávovar ráno dopraje.

Čítané: 4469 x