Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Keď už kolená nie sú také krásne

Datum: 28.02.2011

Snažíte sa žiť zdravo, cvičíte, nemáte ani veľa tukových vankúšikov? Aj tak pokožka na Vašich lakťoch a kolenách začína nepekne ovísať. S týmto problémom sa musí zaoberať aj nejedna hollywoodská celebrita. Z časopisov a televíznych obrazoviek sa na nás usmievajú omladené tváre, no pri podrobnejšom skúmaní zistíte, že kráska má „kolena“ ako stará babka. Dá sa s týmto estetickým problémov nejako vysporiadať?

Svaly sa s vekom prirodzene skracujú a elasticita sa radikálne zhoršuje. Ani pravidelné cvičenie túto situáciu radikálne nevylepší. Môžete sa rozhodnúť pre radikálny chirurgický zákrok, ktorý pokožku vytiahne, no navždy Vás ozdobia jazvy v slabinách. Lepšie kozmetické centrá Vám ponúknu aj neoperatívne a bezbolestné metódy pomocou frakčného lasera alebo thermage rádiofrekvenciou. Informujte sa o týchto metódach čo najskôr, Vaše vynovené kolená budete môcť ukazovať už túto jar.

Ak máte to šťastie a Vaša pokožka nad kolenami vyzerá stále dobre, venujte týmto partiám najmä v zimnom období zvýšenú starostlivosť. Aj keď sa to nezdá, chladné počasie pokožku nadmerne vysušuje. Na lakťoch aj kolenách sa pokožka zbiera a neustálym ohýbaním týchto partií tela je neustále zaťažovaná. Keď budete používať krém na ruky, nezabudnite ho naniesť aj na „kolena“ a lakte. Pokojne aj niekoľko krát za deň, na noc v hrubšej vrstve. Už po niekoľkých dňoch Vaše kolená získajú mladistvejší vzhľad a väčšiu elasticitu.

Čítané: 2900 x