Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Bytový textil – drobné premeny v domácnosti

Datum: 19.08.2014

Ak máte radi zmeny a zaužívaný stereotyp Vás nudí, určite uvítate aj vo svojej domácnosti drobné premeny. Viditeľné zmeny možno dosiahnuť rôznymi spôsobmi. Ak ale nechcete strácať čas alebo investovať veľa peňazí, postačí, ak sa zameriate na bytový textil. Divili by ste sa, koľko toho v domácnosti dokáže.

Vylepšenie interiéru a obnova okukaného štýlu Vám privodí domácu pohodu a spokojnosť. Ak patríte k tým, ktorí si myslia, že dobrý výsledok docielia len razantnými zásahmi, ste na omyle. Pravda je taká, že príjemnú zmenu dosiahnete aj maličkosťami, ako je napríklad nová záclona, obrus, deka či vankúšik. Takisto prospeje, ak vymeníte paplónyplachty.

Nesmie chýbať v žiadnej miestnosti

Mohlo by sa zdať, že bytový textil patrí len do spálne, no nie je to tak.  V kuchyni je tiež dôležité zladiť záclony alebo závesy, aj v kúpeľni je dôležitý výber koberčeka či uteráka.

Väčšina ľudí kladie dôraz hlavne na záclony a závesy. Niet divu, veď okno je dominantným prvkom každej miestnosti a určite neostane nepovšimnuté. Vhodným výberom záclon a závesov docielite zmenu, ktorá bude viditeľná na prvý pohľad. Bytový textil v podobe záclon či závesov nie je len výrazným prvkom v domácnosti, ale aj podporou Vášho súkromia.

Čím sa riadiť pri výbere bytového textilu?

Bytový textil vyžaduje starostlivý výber. Správna kombinácia farieb jednotlivých druhov, ktorá bude naviac korešpondovať so štýlom miestnosti a nábytku v ňom, je základ. Nebojte sa využívania kontrastov. Ku svetlému nábytku sa hodí bytový textil sýtejších farieb a naopak, ku tmavému nábytku sú vhodné svetlejšie prevedenia. Dekorovaný a vzorovaný motív skombinujte s jednofarebným kúskom zariadenia a podobne.

Bytový textil podporí útulnosť akéhokoľvek priestoru. Posteľné obliečky Vám zútulnia a zároveň zmodernizujú spálňu, zladenými uterákmi si vykúzlite štýlovú kúpeľňu. Nesmiete zabudnúť ani na kuchyňu, kde si podsedákmi na stoličky zatraktívnite celkový dizajn. Tak neváhajte a pustite sa do drobných premien.

Zdroj: chytre-bydleni.cz

Foto: freedigitalphotos.net

Čítané: 5537 x