Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Chystáte sa prerábať kúpeľňu? Prečítajte si dôležité informácie.

Datum: 02.10.2014

Aký materiál použiť do vašej kúpeľne? Začínate robiť novú kúpeľňu, alebo prerábate už existujúcu? Na čo sa zamerať?

Prvý váš krok by mal smerovať ku dôkladnému určeniu jednotlivých komponentov v kúpeľni, ako sprchového kútu, vane, umývadla, toalety...

V tomto si môžete poradiť sami, alebo vám môže poradiť profesionálny odborník, ktorý vám zároveň aj spraví vizualizáciu kúpeľne. 
Vizualizácia kúpeľne, alebo kúpeľňový návrh je veľmi nápomocný materiál pri kompletizácií kúpeľne. Je tu vidieť presné rozmery, ktorými budete  vy prechádzať, už pri reálnej kúpeľni. Tieto rozmery nám pomôžu určiť aj vyvedenie vody a odpadov. Ak prerábate celú kúpeľňu, netreba sa báť presúvania vody a odpadov do iných častí. Samozrejme treba počítať aj so spádom odpadov, aby odpadová voda mala dostatočný spád na odtekanie. V dnešnej dobe s použitím špeciálnych prístrojov, nie je problém vysekať, alebo vyrezať do steny drážku a presunúť vodu a odpad na iné miesto. Ak sme s týmito otázkami vysporiadaný, môžeme vyberať obklad a dlažbu a jednotlivé komponenty do kúpeľne.  

Obklady a dlažby: množstvo ľudí sa na nich snaží ušetriť. Sme slovenský národ, máme podobné myslenie, ale práve v tomto prípade by k šetreniu nemalo prísť. Nazvem to teda ľudovo kachličky, by sa nemali kupovať podľa ceny, samozrejme záleží kde budú použité. Hlavne ako firma, neodporúčame kupovať dvojku triedu. Nerovnosť-skrútenie kachličky, môže byť to najmenej, čo môže dvojka trieda obsahovať. Dvojka trieda môžu byť aj kachličky, ktoré vychádzajú z výrobnej linky ako posledné. Tu môže byť problém s povrchom, alebo aj s celou kachličkou. Ušetriť sa dá aj iným spôsobom. Veľké firmy nakupujú veľké množstvá od výrobcov, ktorý im potom na konkrétne sorty poskytnú zľavu, ktorú potom môžu aj oni poskytnúť maloobchodne. Ako je to aj v tomto prípade akciové obklady a dlažby. Nieje však kachlička ako kachlička, záleží aj od materiálu z ktorého je vyrobená. 

Sprchové kúty, vane, umývadlá, wc načo treba pozerať? Na trhu sa vyskytuje veľa nádherných tvarov, nájdeme ich aj vo veľkých zahraničných hypermarketoch. Nie však všetky krásne sú aj kvalitné. Pokiaľ sa tomu nevenujete, tak rozdiel ani nezistíte. Napr. vaňa vyzerá krásne, poskytnú nám na ňu 5 rokov záruku, stojí o polovicu menej, ako u konkurencií bez mihnutia oka ju kúpime za bezkonkurenčnú cenu.

Vychádzame z hypermarketu celý vytešený s úsmevom od uch k uchu, ako sme perfektne kúpili. Ak to tak je, tak vám gratulujem. Veľakrát však máme inú skúsenosť. Použité materiály na vani sú tak tenké, že to čo ste kúpili má aj reálnu cenu. Inštalatér vám osadí vaňu, zatiaľ stále všetko krásne vyzerá a vy ste spokojný. Nakoľko sme výrobná firma a vane vieme aj opravovať, máme s takýmito výrobkami osobné skúsenosti. Po čase sa vám začne materiál odúvať, praskať, dokonca sme mali skúsenosť, že pri vstupovaní z vane sa zákazník o bok vane oprel lakťom a vaňu prerazil. Vám vzniknú vrásky na čele a čo teraz. Teraz máme vaňu v záruke a pôjdeme ju predsa reklamovať do hypermarketu, kde sme ju kúpili. Keď však dorazíme do hypermarketu dozvieme sa, že sme vaňu mechanicky poškodili a reklamácia nám nebude uznaná. Reklamačné oddelenie nám nastolí do hlavy takú naštudovanú psychológiu, ako používajú niektorý predajcovia zo známych autobazárov. A tak ako sme pred nedávnom vychádzali z hypermarketu celý vysmiaty, tak teraz odchádzame celý nešťastný.

Teraz nám zostáva, vybúrať celú vaňu von a kúpiť si takú istú, alebo sa zamyslieť a kúpiť kvalitu, ktorá nám vydrží, takpovediac do nekonečna. Škoda že sme sa nad touto otázkou nezamysleli už na začiatku, pri kúpe prvej vane. Ale ako som spomínal, sme slovenský národ a učíme sa na vlastných chybách. Čo sa týka ostatných komponentov, ako sprchových kútov, umývadiel, toaliet a sprchových vaničiek, je to veľmi podobné.

Dôležitá rada na záver, nikdy nekupujte sprchovú vaničku, ktorá je zo spodnej časti vystužená polyuretánom, teda PU alebo PUR penou. Tá sa po čase premení na prach a vznikne dutina, ktorá taktiež praskne.

Na obrázku je vidieť vaňu kúpenu v akcií za 69€ používanú 3 mesiace 

Všetky ďalšie informácie vám poskytneme u nás:
TGB Plast s. r. o.
Bratislavská 71
90301 Senec
02/45923525
tgbplast@tgb-plast.sk 

Čítané: 7492 x