Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Pracujete doma? Zariaďte si svoj „home office“ podľa feng shui

Datum: 24.06.2016

Moderným trendom je práca z domu, t.j. home office. Ako si však domáce prostredie prispôsobiť tak, aby čo najviac vyhovovalo našej práci? Mnohí radia ísť na to cez feng shui.

Možno sa pýtate, či je vôbec možné zladiť zásady feng shui domácej kancelárie s feng shui domu či bytu? Odborníci hovoria, že to možné rozhodne je. Len je nevyhnutné brať do úvahy individuálne vlastnosti a požiadavky každého priestoru. Cieľom je teda nájsť a usporiadať priestor tak, aby vyhovoval obom požiadavkám.

 

„Diagnóza“ priestoru

Zariaďovaniu priestoru podľa feng shui najčastejšie predcháza diagnóza, vyšetrenie metódou tzv. lietajúcich hviezd. Podstatou toho je kombinácia zemepisnej orientácie a energetických vplyvov priestoru, času a ľudí pôsobiacich v danom priestore. Najdôležitejšie je, aby boli energie v harmónii. Preto je nevhodné mať dvere a okná priamo oproti sebe, taktiež stoly či všetky moderné stoličky k pc. Hromadí sa tým totiž negatívna energia. Feng-shui dbá na rôznorodosť, harmóniu a vyváženosť jin-jang, kombináciu oblého s hranatým, tmavých prvkov so svetlými aj kombinovanie rôznych materiálov. Pokojne si teda dolaďte praktické plastové stoličky k drevu. A nebojte sa ani iných materiálov. Aj štýlový kovový nábytok má svoje miesto vo Vašej domácej kancelárii.

Feng shui a home office

Svoju domácu kanceláriu rozhodne umiestnite čo najďalej od spálne, takže žiadne ťukanie do klávesnice ešte v pyžame! Feng shui odporúča oddeliť pracovný priestor od rodinného. Ideálne, ale nie vždy možné je mať dva vchody - jeden pre rodinu a druhý firemný. Do home office jednoznačne patrí veľa vzduchu a svetla. Čo pomôže sú aj čerstvé kvety a dekorácie súvisiace s piatimi elementmi, s ktorými však narábajte opatrne. Aj tu platí, že menej je viac. 

V každom prípade veríme, že budete produktívni, nech už pracujete kdekoľvek.

 

 

 

Čítané: 4847 x