Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Dámska obuv 2014 – ŠOKUJÚCE!

Datum: 15.07.2014

Aj vy patríte medzi tie dámy, ktoré majú záľubu v topánkach? Kto by ich nemiloval? Sandále, kozačky, balerínky, čižmy... Odrazu zisťujete, že nemáte dosť miesta. Prikúpi sa nová skriňa, staršie kúsky možno darujete, alebo predáte v nejakom šikovnom bazári. No ste si istá, že Vám nechýba nič z aktuálnych trendov tejto sezóny? Určite letia i klasické topánočky, no magazín news a skutočný odborník v tejto oblasti www.luxusnetopanky.sk  Vám prinášajú pohľad TOP uletených kúskov.  

Škaredé káčatko alebo nádherná labuť?

Ako svojho času v umení, tak v tohtoročnej sezóne stavili niektorí dizajnéri na popieranie tradičných hodnôt a ich snahou je vymknúť sa z normálu. Podaktorí kritici nazvali tento trend ako „móda škaredosti“, no v konečnom dôsledku ide o unikátne kúsočky. Pokiaľ chcete vyniknúť, tak stavte na robustnosť, grafitové objemné sandále, podpätky a topánky, ktoré pôsobia dojmom rozliatej polevy. Stručne by sme mohli teda tento štýl zhrnúť ako „čím väčšie, tým lepšie“. Klasické turistické sandáliky oživila Prada o šperkové variácie, ktoré sú vložené do konkávnych podpätkov. Nesmie chýbať gumová podrážka a popruhy. Marc Jocobs sa predstavil špecifickým upínaním, kde je popruh iba na palci. Naopak, kultové je aj vyviazanie sandálikov až po kolená. Pri tejto príležitosti musíme spomenúť tiež neónové odtiene a do oči bijúce nápisy. Dámska obuv so sebou prináša aj vzorové trendy ako káro, kvetinky;  námornícky, leopardí a maskáčový vzor, ale i chutné palmičky, ktoré sa okrem tenisiek objavujú aj na ihličkách. 

Chutná študentka

Pre zrelé dámy mladé duchom a pre rozmarné školáčky je tu trend, ktorý kombinuje možné s nemožným. Ťažké hranaté sandále s vysokými podpätkami sú dnes oživené nielen o šperkárske kúsky, ale najmä o ponožky s čipkou. Dievčatá si tento punkový štýl iste hneď obľúbia. Džínsovina tvorí základ asi každého šatníka, preto sa jej nevyhli ani dámske topánky. Do coolových retro platforiem si zase môžete vziať ponožky s prskaným vzorom. Pokiaľ Vám nevadí extravagancia, tak túto sezónu si prídete na svoje. Pokojne si nazujte i pestré podkolienky. Skúste sa tiež zamerať na tzv. flirt štýl, kedy si k zvodným ihličkám oblečiete pančušky s ešte zvodnejším vzorom (IN sú zaručene srdiečka). 

Dominancia futurizmu

Komu nevyhovuje extravagancia, ale ani retro, môže sa zamerať na víziu budúcnosti. V móde sú totiž tento rok aj hologramy, a teda uhladený lesk. Holografické topánky majú futuristické hrany v bielom i čiernom prevedení. Vyzerajú skutočne úžasne. Neváhajte sa teda predviesť v  „striebre či zlate“. Medzi tento štýl radíme aj akúsi ľahostajnosť, a preto bez ostychu uprednostnite tenisky so záplatami, alebo vytiahnite tie staršie a trocha ich opracujte.

Výhodou tejto sezóny je fakt, že sa nemusíte báť faux pas alebo gýču. Je totiž dovolené asi všetko. Tak smelo do toho. Práve leto je ten správny čas, kedy sa môžete ukázať v celej svojej uletenej kráse. 

Zdroj: fashionmagazine.com, seventeen.com

Foto: moderni-boty.cz, luxusnetopanky.sk

Čítané: 6035 x