Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Nočné stolíky či poličky z drevených prepraviek? Žiaden problém!

Datum: 31.01.2017

Premýšľate o tom, že by sa Vám do spálne hodili nočné stolíky? A do kúpeľne, kuchyne či do dielne zasa praktické poličky? Nemusíte siahať hlboko do vrecka, stačí pohľadať nejaké vyradené prepravky na ovocie a zeleninu, nabrať odvahu, potrebné náradie a hurá do toho!

Ako si zhotoviť poličky a stolíky svojpomocne...

Nie je to žiadna veda. Postačí starý, už použitý materiál, ako spomenuté drevené debničky či prepravky a kúsok zručnosti. A ešte nejaký praktický návod, ideálne videonávod, ktorých je na internete hŕba.

Pokojne si tak viete zhotoviť nielen krásne, originálne stolíky do spálne či poličky kamkoľvek potrebujete, ale tí odvážnejší sa môžu pustiť aj do trochu náročnejšej výroby regálov či skriniek. Veď uznajte, praktické regály do špajze majú byť v prvom rade funkčné a keď im dodáte aj poriadnu dávku jedinečnosti, je to len príjemný bonus a oživenie Vašej domácnosti.

 

Reparovať a renovovať vyradené je in

Prepravky od ovocia už skutočne nemusíte zahadzovať ani páliť. Tak, ako sa stalo trendom posledných rokov používať doslova na všetko drevené palety, aj debničky a nábytok z nich sú čoraz žiadanejšie. Opomínané, mnohými zatracované materiály ako „druhotriedne“ drevo či plech skrátka hlásia veľký návrat. Funkčnosť a jednoduchosť, to je to, čo teraz „letí“.

Uznajte, že mať doma jedinečný „prepravkový“ či „paletový“ konferenčný stolík, nočné stolíky, podstavce na kvety či poličky na stenách, to je pre mnohých z nás veľmi lákavá predstava. Pravdaže, aj odolné plechové skrine majú svoje čaro, avšak drevo je predsa len drevo, hoci aj recyklované...

 

Návod na jednoduchý nočný stolík

Zhotoviť jednoduchý nočný stolík znamená pohľadať dve staré debničky, na dlhšej strane ich buď zlepiť alebo priskrutkovať a dodať im primeranú povrchovú úpravu. Tú, ako aj jej odtieň si zvolí každý podľa svojho vkusu a možností interiéru, na výber sú ako vodou riediteľné, tak i syntetické farby. Nevšedný vzhľad stolíka ešte zvýrazníte striedaním dvoch odtieňov po jednotlivých latkách.

Ostáva už len nechať poriadne vysušiť a krásny, originálny a len „Váš“ nočný stolík je na svete. Dovnútra debničiek si pokojne odložte knihy, prípadne malý box na rôzne drobnosti, na vrch zasa budík, lampu či svietnik a uvidíte, ako Vaša spálňa razom ožije.

 

 

Čítané: 4088 x