Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Všetko pre bezpečnosť

Datum: 06.07.2017

Ľudia odjakživa bojovali. bojovali o územie, o lásku, či česť. Na svoje vojny a boje využívali a vymýšľali rôzne zbrane. Od jednoduchých po precízne vymyslené. Netvrdíme, že to je správne, ale keď vás niekto napadne s úmyslom vás zabiť, treba sa brániť. Primerane, s ohľadom na okolnosti, a už vôbec nie hneď vyťahovať zbraň. Dnes žijeme našťastie väčšinou v oblastiach, kedy zbraň nepotrebujeme. I keď zbraň nemusíme obrátiť iba proti inému človeku. Niekedy stačí pocit, že ju máme.

História značky Glock

Niektoré zbrane sú určené pre armády, niektoré sú určené civilného sektora, primárne na sebaobranu. Napríklad pištole značky Glock,, výrobky rakúskej zborjovky, ktorá bola založená v roku 1963 Gastonom Glockom blízko Viedne. Vznikli na objednávku Rakúskej Armády, ktorá hľadala náhradu miesto zastaralých pištolí WALTHER P38. Pištole Glock sú najpoužívanejšie v civilnom sektore, rovnako sú používané aj ozbrojenými zložkami po celom svete.

Glock ako zbraň na sebaobranu

Pištole Glock boli vyrábané v štyroch generáciách. Momentálne sa vyrába v štyroch veľkostiach. Model STANDARD je určený primárne pre ozbrojené zložky, športovú streľbu a obranu domácnosti. Zbrane sú extrémne odolné proti poškriabaniu a korózii. Povrch kovu sa blíži k odolnosti diamantu. Firma Glock vyrába aj zbrane určené pre ľavákov. Pištole podliehajú skúškam kvality, ktoré sú zamerané na odolnosť proti živlom, opotrebeniu, testuje sa funkčnosť a presnosť. Zbrane sú vyrobené v podstate z plastu, napriek tomu sú odolné a ľahšie použiteľné ako tradičné kovové zbrane.

Pocit bezpečia

Pocit bezpečia sa zrúti veľmi ľahko, o to ťažšie je ho spätne vybudovať. Chceme sa cítiť bezpečne vo svojom domove, v práci, i na cestách. Ak nám tento pocit niekto naruší, začneme rozmýšľať o tom, ako si ho uchrániť. Nie je to vôbec jednoduché. Zbraň by mal vlastniť ten, kto má zbrojný preukaz. Aby ho získal, musí splniť vybrané a prísne podmienky. Možno to stojí za ten pocit bezpečia.

Čítané: 3140 x