Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Vodiči pozor! Zima sa blíži!

Datum: 16.10.2017

Mnoho ľudí, a to najmä vodičov sa domnieva, že zimné pneumatiky v podstate ani netreba mať, veď snehu je čoraz viac menej a vystačia si aj s letnými pneumatikami. Obrovská chyba! 

Akonáhle klesne teplota pod +7°C, zbystrite pozornosť a navštívte najbližší pneuservis. Veď ide o váš život, tak prečo túto situáciu podceniť a nedajbože ohroziť premávku?

Zimné pneumatiky – aké sú ich prednosti?

Zimné pneumatiky sú špeciálne navrhnuté a vyrobené tak, aby aj na zasneženej či zľadovatenej vozovke dosahovali najlepšie jazdné vlastnosti i ovládateľnosť vozidla. Okrem toho pneumatiky Matador poskytujú lepšiu flexibilitu a priliehavosť na ceste, čo oceníte najmä pri mínusových teplotách. Dezén zimných pneu ponúka zlepšenie vedenia vozidla, ale i jeho držanie na mokrej vozovke, rovnako ako aj prvotriedne záberové a brzdné vlastnosti na snehu i ľade.

Vedeli ste, že ...?

Zmes zimnej pneumatiky je prispôsobená na nízke teploty, a teda je rozdielna ako zmes, ktorá sa využíva na výrobu letnej pneumatiky. Zimná pneu je zložená z jednotlivých dezénových blokov, ktoré sú bohaté na lamely, ktoré sa pohybujú a odvádzajú sneh. Okrem toho lepšie odvádzajú vodu, čiže možnosť vzniku aquaplaningu je minimálna!

Celoročné pneumatiky – áno alebo nie?

Niektorí vodiči uprednostňujú celoročné pneumatiky, ktoré síce nie sú „krokom“ vedľa, no ak jazdíte počas zimy pravidelne, a to najmä na dlhé trasy, jednoznačne investujte do zimných pneumatík, ktoré sú zárukou bezpečnej a spoľahlivej jazdy. Avšak, ak už teraz viete, že v zime budete jazdiť minimálne, celoročné pneu sú pre vás skvelou voľbou, keďže svojimi vlastnosťami sa dokážu prispôsobiť mokrej i suchej vozovke, a to prakticky počas celého roka. Nezabudnite tiež zakúpiť plechové disky, ktoré nielen zvyšujú životnosť pneumatík, ale taktiež dopomáhajú k bezproblémovej jazde.

 

Čítané: 3406 x