Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Máte doma nevychovatelného psa? Skúste elektrický obojok!

Datum: 30.10.2017

Stále viac majiteľov má problémy s výchovou psa. V mnohých prípadoch je tento problém spôsobené nesprávne nastavenými pravidlami u šteniat alebo nedostatkom času. Ak sa vám nedarí psa vychovať, existuje však lepšia možnosť než neprimerané fyzické tresty. Skúste elektrický obojok!

Máte doma psa, ktorého výchova je pre vás problematická? Neviete si už s jeho neposlušnosťou rady? Potom pre vás môže byť skvelým riešením elektrický obojok. Túto výcvikovú pomôcku dnes používajú aj skúsení kynológovia.

Elektrický obojok pomáha riešiť problémy s nevhodným správaním psa, ako je útek za zverou, vbehnutie do cesty, kde jazdia autá, požieranie mršin atď. Používanie obojku je jednoduché a princíp jeho fungovania pes rýchlo pochopí.

 

Ako funguje elektrický obojok?

 

Princíp fungovania elektrického obojku je jednoduchý. Pred samotným elektrostatickým impulzom psa na nevhodné správanie upozorní zvukový signál. Až po tom, kedy pes pokračuje v nevhodnom správaní, nasleduje určitý stupeň impulzu, ktorý je na obojku nastavený majiteľom na základe citlivosti psa. Pes veľmi rýchlo pochopí súslednosť jednotlivých upozornenia a postačí mu iba zvukové upozornenie s tým, že k elektrostatickému impulzu vôbec nedôjde.

 

Prvé zoznámenie s obojkom

 

Prvé zoznámenie s obojkom by malo prebiehať na dôverne známom mieste, kde psa nebude nič rozptyľovať. Majiteľ by mal byť so psom na mieste sám, ideálne bez iných psov.

 

Protištěkací obojok

 

Niektorí majitelia psov rieši tiež nestávající štekanie či vytie svojich psov, ktoré rušia susedov. Aj tento problém je možné riešiť. Už množstvu majiteľov pomohli protištěkací obojky, ktoré detekujú štekanie pomocou mikrofónu alebo pomocou vibrácií hlasiviek. Princíp ich fungovania je podobný ako pri elektrických výcvikových obojkov.

 

Ako vybrať elektrický obojok?

 

Obojok by sme vždy mali vyberať na základe veľkosti a temperamentu psa. Dôležité sú aj funkcie obojku, dosah signálu, vodotesnosť atď. Vždy záleží na konkrétnych požiadavkách majiteľa psa. V prípade, že obojok kupujete prvýkrát, odporúčame poradiť sa s profesionálmi. Na slovenskom sa predajom elektrických výcvikových a protištěkacích obojkov zaoberá napríklad e-shop www.elektronicky-obojok.sk, kde vám v prípade potreby ochotne poradia s výberom najvhodnejšieho produktu.

Čítané: 3692 x