Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Mohli by ste si dovoliť tieto nápojové poklady?

Datum: 19.04.2018

Pitie je akt dekadencie. Či už je to fľaša starého šampanského alebo koktaily, ktoré sa podávajú v baroch po celom svete, tieto nápoje sú zaradené na zoznamy najdrahších nápojov na svete. Mohli by ste si ich dovoliť aj vy?

1811 Chareau D’Yquem  - $130,000

 Pri tejto flaške ide skôr o historický fakt, keďže sa bere ako za jedno z najstarších bielych vín a v roku 2011 vyhrala v Guinessovej knihe rekordov cenu najdrahšieho bieleho vína.

Diamond Jubilee By Johnnie Walker - $165,000

Diamantová jubilejná séria od Johnnieho Walkera bola vytvorená s cieľom osláviť 60. výročie korunovania kráľovnej v Británii a úspešne sa vyrobili iba tri fľaše. Koniec koncov, je vybavená kryštálmi Baccarat, ktoré sú tvarované ako diamanty, a je tiež zakrytá polovičným diamantom, ktorý je umiestnený na vrchole.

Diva Vodka - $1 million

Nielen, že Diva Vodka je jedným z najdrahších nápojov na svete, ale je tiež jedným z najnáročnejších. Táto vodka je "filtrovaná klenotom", čo doslova znamená, že je filtrovaná pivovarmi tradičnými spôsobmi, potom znovu prefiltrovaná prostredníctvom vzácnych drahokamov a potom umiestnená do fľaše, ktorá má veľa skla Swarovski v sklenenej (neporéznej) trubici. 

Kvalita, nekvalita, väčšina z nás iba krúti hlavou nad cenou týchto fliaš. Samozrejme sú nápoje, ktoré sú presným opakom kvality. Ale čo tak zlatá stredná cesta, ako sú  s rum Zacapa, či vodka Beluga?

Čítané: 3989 x