Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Najlepšie kancelárske stoličky pre aktívne sedenie

Datum: 29.06.2018

Sedieť 8 hodín na stoličke v kancelárii sa jednoducho nedá. Len predsa asi málokto dokáže celú pracovnú dobu sedieť na jednom mieste bez pohybu. 

Je to hlavne nepriaznivé pre vaše zdravie a rovnako to vplýva na efektivitu vašej práce. Preto sa odporúča po každej hodine a pol aspoň 15 minútová prestávka na natiahnutie svalstva, načerpania nových síl a oddychu pre vaše telo a mozog. Kvalita vašej kancelárskej stoličky na to vplýva zásadným spôsobom. Či už sú to ergonomické vlastnosti, samotná kvalita alebo dizajn. Netreba však zabúdať na to, že sa odporúčajú kancelárske stoličky na kolieskach, ktoré vás ochránia pred neprirodzeným otáčaním tela.

Kvalitná stolička by mala mať nastaviteľnú výšku operadla, sedáku, opierky chrbta a hlavy.  Pri výbere stoličky do kancelárie treba myslieť na to, že na nej budeme sedieť dlhé hodiny, a preto je lepšie si priplatiť za kvalitu, ako sedieť na stoličke, ktorá by vám mala poškodiť zdravie a privodiť zdravotné problémy.

Aby ste predišli podobným problémom, v dnešnej dobe sa odporúča aktívne sedenie, pri ktorom sa dá cvičiť. Medzi kancelársky nábytok patria aj práve stoličky na aktívne sedenie. Okrem nich sú riešením aj ergonomické stoličky, ktoré sú rovnako prospešné pre dlhé sedenie a vaše zdravie.

Medzi najkvalitnejšie aktívne stoličky patrí Balančná stolička Back App, ktorá pôsobí preventívne proti bolesti chrbta, zlepšuje vám držanie tela a zároveň posilňuje chrbtové svalstvo.

Sedlová stolička DERBY vám poskytne niekoľko výhod prečo ju používať. S nastaviteľnou výškou si stoličku prispôsobíte svojej výške. Táto stolička vám zabezpečí menšie napätie v ramenách, poskytne vám prevenciu pred problémami s panvovými a kolennými kĺbmi a zabezpečí vám lepšiu cirkuláciu krvi.

Ak potrebujete oporu pre váš chrbát, výborným riešením sú kancelárske kreslá, ktoré sú vyrábané a určené práve pre dlhé sedenie. Medzi najkvalitnejšie patria kreslá Manchester, Ramsey, Liverpool, Sheffield a Wembley. Všetky vám poskytnú potrebné pohodlie, komfort a vlastnosti, ktoré by malo spĺňať každé kancelárske kreslo určené na dlhé sedenie.

Čítané: 3798 x