Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Kabáty či bundy – a čo k nim?

Datum: 13.11.2014

Máme tu jeseň a onedlho nás čakajú azda tie najchladnejšie mesiace a dni v roku. Zima sa nezadržateľne blíži a my sa musíme „vyzbrojiť“, aj čo sa oblečenia týka. Predsa nikto nechce prechladnúť, avšak aj v hrubšom oblečení sa chceme cítiť príjemne a nemalo by nás za žiadnych okolností obmedzovať či už v pohybe alebo v našich aktivitách. 

Poďme to skombinovať

Bundy sú štandardne vyrábané z dvoch vrstiev, ktoré majú chrániť nielen od chladu, ale taktiež nemajú prepúšťať vodu, sneh či vlhko. Nie všetky musia byť zákonité lesklé, aj keď drvivá väčšina práve takýchto je. Na výber však máte v eshopoch aj niekoľko matných búnd, ktoré sú elegantnejšie a vhodné aj k viac formálnemu oblečeniu. Panske zimne bundy si vyberajte nielen podľa veľkosti, ale aj strihu.

Dnes sú trendové najmä slimové strihy – bunda je na mužskom tele viac obtiahnutá. Muži sa v takomto strihu však cítia aj napriek obtiahnutému pásu či hrudníku veľmi príjemne. Naopak, kabáty sú väčšinou v jednotnom strihu, aj keď sa líšia napríklad umiestnením a veľkosťou vreciek či zipsom, respektíve gombíkmi.

Pánske, ale aj dámske kabáty sú vhodné k elegantnému oblečeniu, napríklad k nohaviciam, saku, poltopánkam či ku košeli. Pánske košele predstavujú práve to oblečenie, ktoré je čoraz viac obľúbené ihneď pod kabát. Medzi košeľou a kabátom nemusí byť žiadna ďalšia vrstva, nemusí tu byť sveter, sako ani nič podobné. Oblečenie tohto typu si obľúbite najmä vtedy, ak je síce vonku zima, ale Vy neustále pendlujete medzi teplým prostredím vo vnútri budovy a vonkajším chladom. Ak sa však rozhodnete pre košeľu pod kabát, určite zvoľte práve košele s dlhým rukávom. Iba tie dokážu zabezpečiť určitú eleganciu a štýl, pretože krátky rukáv nikdy nebol a nebude považovaný za oblečenie vhodné elegantného muža s určitým postavením.

Bundy, prechodné či zimné, kabáty, ale aj spomenuté košele nájdete na eshope DSTREET.sk

 

FOTO: dstreet.sk

Čítané: 4715 x