Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Modelácia gélových nechtov na šablónu

Datum: 13.08.2015

Keď niekto povie, že si ide dať spraviť gélové nechty, väčšina ľudí si predstaví manikérku, ktorá vám jednoducho ten gélový necht nalepí v celku a práca je hotová. Opak je pravdou.

Tvorba gélových nechtov je svojim spôsobom aj určitý druh umenia. Necht treba predĺžiť, správne vytvarovať a samozrejme ozdobiť. Existuje viac spôsobov, ako si nechty predĺžiť do dĺžky, ktorá sa vám najviac páči a sadne k tvaru prstov. 

Jedným z nich je aj predlžovanie pomocou nechtovej šablóny. Nechtová šablóna je vyrobená z ohýbateľnej umelej hmoty, rôznych tvarov a veľkostí.

Medzi najobľúbenejšie patria zlaté, s ktorými dosiahnete tvar rovného nechtu -square-, ale aj "mucha". Pomenovanie dostali podľa ich tvaru, ktorý pripomína hmyz. Najlepšie sa s nimi tvarujú oválne nechty, pretože na šablóne sa nachádzajú linajky, podľa ktorých môžete necht vytvarovať k dokonalosti.

Predlžovanie pomocou šablóny je zložitejšie ako klasické, pri ktorom sa tipy lepia pomocou lepidla na prírodný necht, avšak gélové nechty vymodelované pomocou šablóny vydržia aj horšie podmienky a len v zriedkavých prípadoch sa stáva, že prasknú.

 

 

Ako sa šablóny používajú?

 

  1. Prírodný necht si predpripravíte pomocou suchej manikúry. Odstránite kožtičku, aby sa gél neodchlipoval a zmatníte celý povrch.
  2. Šablónu aplikujete na necht. Musíte dávať pozor, aby sedela presne. Ak by ostali nejaké voľné miesta, gél by mohol ľahko zatiecť a potom by sa necht tvaroval len ťažko. Pokiaľ máte iný tvar nechta než na aký je šablóna prispôsobená, jednoducho si vystrihnete vlastný tvar a pokračujete ďalej.
  3. Ak je šablóna na mieste, necht prečistíte cleanerom a odstránite všetok prach. Nanieste primer na prírodný necht. Môžete aj v 2 vrstvách. Primer dehydratuje nechty a pomáha UV gélu lepšie priľnúť.
  4. Po vyschnutí primeru nanesiete prvú, podkladovú, vrstvu gélu. Stačí len na prírodný necht. Pri 3-fázovej technike sa používa Base coat. Pri 1-fázovej použijete ten istý UV gél. Nechty necháte vytvrdnúť v UV lampe 2 minúty.
  5. Po vytvrdnutí výpotok nezotierate. Naberiete si väčšie množstvo stavebného UV gélu a podľa predpísaných čiarok začnete modelovať necht na šablónu. Zájdite aj na vlastný necht, aby sa predĺžená časť a váš necht spojili a vytvorili 1 celok. Nechty dajte rýchlo do UV lampy. Nechajte ich tam po dobu 3 minút.
  6. Uistite sa že vybudovaný necht je dostatočne hrubý a spĺňa požadovaný tvar. Ak nie, zopakujete krok číslo 5.
  7. Šablónu opatrne odstránite je stlačením zo spodnej strany a potiahnutím. Pozor, aby vám zo šablónou nešiel aj nový necht!
  8. Necht prebrúste a ešte ho vytvarujete až kým nebude dokonalý. Pokiaľ je potrebné, vytvarujte c-oblúk. Pri tvarovaní na šablónu sa občas podarí ho vymodelovať.
  9. Vymodelovaný necht ozdobte podľa vašej chuti. Fantázii sa medze nekladú.
  10. Použite Quick finish alebo iný UV gél, ktorým všetko zafixujete.

 

 

Možno si niektorí poviete, načo to všetko komplikovať, keď stačí pár sekúnd, tip a lepidlo.

Nechty predĺžené šablónou sú oveľa odolnejšie, pretože sa nemôže stať, že lepidlo už stálo nejaký ten čas a postupne začalo strácať svoju účinnosť. Gélový necht drží na celej dĺžke prírodného nechta, tým pádom sa vyvíja menší tlak na prechod medzi vašim nechtom a gélom.

  Vyskúšajte aj vy čaro nechtových šablón a doprajte si malú zmenu.

 

 

FOTO:  © berezandr / Dollar Photo Club

 
Čítané: 7099 x