Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Jedny z prvých poriadnych topánok

Datum: 25.11.2015

Vybrať vhodnú detskú obuv robí starosti mnohým rodičom. Čím je dieťa menšie, tým rýchlejšie sa mu mení veľkosť chodidla. Naskytá sa otázka, či sa oplatí investovať viac peňazí napríklad do značkových botasiek, ktoré nechýbajú v ponuke mnohých vychytených výrobcov. 

Keď sa niekedy popozeráte po ulici, nie je nič neobvyklého vidieť batoľatá, ktoré sa sotva učia chodiť a už majú na nohách modely drahších značiek. Sú však takéto topánky skutočne to, čo deti potrebujú? Zodpovedá ich cena skutočne aj kvalite? Značkové botasky si ľudia kupujú najmä preto, že sú kvalitné a vydržia viac ako len jednu sezónu. Ani vyššia cena ich neodradí. Ak však kúpite topánku malej veľkosti, tak či tak ju dieťa nevynosí roky. Je to otázka niekedy aj niekoľkých mesiacov, kedy zrazu zistíte, že je chodidlo o čosi väčšie a topánky môžete vyhodiť alebo v lepšom prípade predať.

 

Vyberať detskú obuv iba podľa toho, aby dlho vydržala nemá zmysel. Oveľa viac pozornosti by mali rodičia venovať kvalite podrážky. Ortopédi majú plné ordinácie pacientov a medzi nimi aj tých najmenších. Nesprávne tvarovaná klenba a celoživotne ploché nohy či bolesť chodidiel po dlhšom chodení. Boj s týmito problémami musí začať už od mala. Jedine nosením správnych a pohodlných topánok, ktoré netlačia ani v nich noha nelieta sa dá problémom v budúcnosti predísť.

 

Na nohách človek nikdy nemá iba jeden pár. Kamkoľvek sa ide, vždy tomu treba prispôsobiť nielen oblečenie, ale aj to, v čom sa budú chodislá cítiť dobre. Aj tí najmenší potrebujú počas roka vystriedať topánky. Do teplých dní sandále a v zime šantiť v snehuliach. Kvalitné snehule zavážia viac ako obyčajné žabky k vode. Keď je vonku na teplomeri mínus a vonku sneh, deti treba obuť do teplého. Najviac chladu predsa telo stráca z hlavy a nôh. Nohy v suchu a teple odradia choroby.

 

Vybava pre ratolesti je rovnako dôležitá ako tá vaša. Nezanedbávajte výber vhodných topánok iba preto, že z nich aj tak čoskoro vyrastú. Každý model musí dokonalo padnúť!      

Čítané: 4673 x