Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Tipy, kde si môžete užiť báječné plážové párty

Datum: 23.03.2016

Určite uznáte, že najlepším relaxom, na ktorý sa tešíme celý rok, je letná dovolenka pri mori. Kto by netúžil po leňošení na pláži, neskorom vstávaní a dlhých nociach? Nehovoriac o jazde na vodnom skútri, objavovaní nových miest, nakupovaní v domorodých obchodíkoch, tanci a chutných koktailoch. 

Obľúbený e-shop pre dámy žienky.sk a náš magazín ponúkajú prehľad tých najlepších destinácií, kde môžete zostať aktívnym po celý deň, no zároveň sa baviť celú noc.

 

Španielsko – Ibiza a Andalúzia

Párty, ktoré sa konajú na známom španielskom ostrove v Baleárskom súostroví na západe Stredozemného mora, sú naozaj vychytené. Ibiza je domovom niektorých z najlepších nočných klubov na svete. Má tiež nádherné pobrežie a množstvo neodolateľných zátok. Niekoľko dní divokej zábavy a mäkký piesok si môžete užiť aj v jednom z najštýlovejších hotelov Stredomoria, ktorým je bez pochýb Playa d'en Bossa. Las Salinas, dlhý piesočnatý polmesiac južne od Malorky, sa nachádza na najjužnejšom cípe Ibizy a je ohraničený borovicovým lesom. Pokiaľ sa chcete venovať vodným športom a turistike vo dne, tancu a zábave v noci, môžete sa ubytovať v elegantnom hoteli Ushuaia Tower. Nachádza sa v blízkosti Ushuaia klubu.  

Láka Vás skôr historické územie južného Španielska? V tom prípade si zvoľte Andalúziu. Dlhé pláže Los Caños de Meca na Costa de la Luz, chránené úseky borovicových lesov a bohémska atmosféra. Neďaleko hlavnej pláže je dokonca k dispozícii nudistická zátoka. V ponuke je tiež surfovanie, šnorchlovanie, potápanie a objavovanie krás prírodnej rezervácie La Brena. Z plážových barov, ktorých je tu neúrekom, si môžete pozrieť unikátny západ slnka a potom sa už naplno oddajte hudbe.

Chorvátsko – Istria a Stredná Dalmácia

Možno nemáte problém zbaliť si plavky a dámske topánky, v ktorých zažiarite na letných párty. Stále ste si však nevybrali svoje cieľové miesto? Čo takto zostať verný Chorvátsku?  Skúsiť to môžete s najväčším polostrovom v Jadranskom mori, ktorým je Istria. V jej západnej časti, na pobreží Benátskeho zálivu, sa nachádza príjemný rybársky prístav Rovinj. Dláždené uličky, pastelové farby budov, reštaurácie podávajúce plody mora a bary, v ktorých tečú koktaily prúdom. Áno, jednoducho neodolateľné! Ak si chcete užiť plávanie a večerné prechádzky, odporúčame Punta Corrente (20 minút pešo od prístavu Robinj), zalesnený polostrov s tromi štrkovými zátokami. Tí náročnejší sa môžu presunúť na elegantné pláže Mulini. Luxusný relax garantuje hotel Adriatic. Objednať si môžete výlety do Národného parku Brijuni alebo na ostrovčeky Sv. Katarina a Sv. Andrija, ležiace kúsok od pobrežia. Zo športových aktivít si môžete vybrať plachtenie alebo cykloturistiku po vyznačených trasách. 

V Strednej Dalmácii dominuje ostrov Hvar. Hlavné mesto rovnakého názvu je situované na južnej strane ostrova. V prístave má zastávku trajektová linka Split-Hvar-Korčula-Duborovník. Mesto je tiež známe sídlom prvého verejného divadla v Európe (1612). Túto destináciu navštevuje množstvo známych ľudí, nedávno sa tu objavil napríklad princ Harry, Keira Knightley (poznáte ju napríklad z Pirátov Karibiku) a Daniel Craig (najnovší James Bond). Turistov sem priťahuje aj jachting a reštaurácie ponúkajúce vynikajúce rybacie špeciality. Tunajšie pláže sú skvelé na leňošenie, ale nájdete tu aj veľa príležitostí na nočnú zábavu. Najcentrálnejšou plážou je Bonj les Bains, kamienková zátoka lemovaná kolonádou. Po večernom dezerte sa môžete nechať odviesť na Carpe Diem Beach (ostrov Marinkovac, oblasť zvaná Stipanska), kde si zaručene užijete tú najlepšiu celonočnú párty. 

Severozápadná Kréta – Chania

Chania je prístavné mesto, ktoré leží na severozápadnom pobreží gréckeho ostrova Kréta. Má bohatú históriu, ale na svoje si tu prídu aj milovníci dobrej zábavy. Pokojné vydláždené uličky vedú totiž do báječných kokteilových barov. V blízkosti prístavu Nea Chora (1 km západne od centra Chanie) je piesočná pláž. Oveľa krajšie sú však zlatisté piesky lemované kašírovanými borovicami a eukalyptom na Agii Apostoli (3 km od Chanie) a Platanias (11 km od Chanie).

Taliansko – Sardínia

Na najsevernejšom cípe Sardínie, Santa Teresa Gallura, nájdete najživšie letovisko s viacerými preslávenými barmi, dobrou pizzou a kvalitným vínom. Takže dámy, upravte si make-up, nazujte lodičky na platforme a Vaše talianske dobrodružstvo môže začať. Pánom celkom postačí, keď sa troška opália a zostanú „hore bez“. Spoločenský život sa tu začína naplno rozbiehať v máji. Nájdete tu aj niekoľko dosiaľ nepoškvrnených pláží. Vybrať sa môžete na východ do chránenej Porto Quadro alebo do La Marmorata. Na západe sa pýtajte na Capo Testa. Čo sa hotelov týka, snáď najlepší je Hotel Corallaro v lokalite Rena Bianca.

Portugalsko – Algarve

Najjužnejším regiónom Portugalska je Algarve. Jedná sa tiež o najpopulárnejšiu turistickú destináciu v Portugalsku i Európe. Počas letnej sezóny sa tunajší počet obyvateľov strojnásobí. Za zmienku stojí Portimão, ktoré tvorí spolu s Farom najľudnatejšie mesto v Algarve. Medzi plážami vyniká Praia da Rocha (situovaná medzi centrom Portimão a Alvor). Je známa svojím divokým nočným životom, a preto je vhodná pre rovnako divoké osoby. Nájdete tu kasína, bary, reštaurácie a nočné kluby. Pre aktívnych športovcov sa tu tiež niečo nájdete. V ponuke je surfing alebo plážový volejbal. Ak si prajete uniknúť zo všedného chaosu, ubytovať sa môžete v hoteli Bela Vista z 19. storočia. Ide o architektonický skvost s farebnými vežičkami a lemovaním okolo okien.

Tak už viete, kam to bude?

 

Foto: © [kasto] / Dollar Photo Club

Čítané: 4861 x