Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Chcete ušetriť na materskej dovolenke? Skúste to takto!

Datum: 30.01.2018

Obdobie materskej a neskôr aj rodičovskej dovolenky je vždy akýmsi záťažovým testom pre takmer každú rodinu. Kým všetky peniaze zhltnú plienky či príkrmy, skúste si prečítať nasledovné riadky.

 Tipov a rád ako ušetriť práve v tomto období predsa nikdy nie je dosť.
  • Dojčenie a detská strava

 Materské mlieko je tou najprirodzenejšou stravou pre každé bábätko. Dieťatku prináša potrebnú výživu, posilňuje jeho imunitu a chráni ho pred rôznymi ochoreniami. Jednou z nespočetného množstva výhod sú nepochybne aj práve financie. 


Začiatkom 7. mesiaca života bábätka zvyčajne prichádzajú na scénu príkrmy. Aj vám sa zdajú príliš drahé? Zabudnite na tie kupované a pripravte si ich doma. Domáce kašičky sú nielen chutnejšie, dovolíme si povedať, že aj zdravšie a navyše aj ekonomicky výhodnejšie. Podobný postup môžete samozrejme využiť aj pri sladkých maškrtách. Drahé pudingy vymeňte za kvalitný biely jogurt, ktorý môžete osladiť napríklad aj medom.

  • Bábätká a plienky

 S príchodom nového člena rodiny pribúda množstvo radosti, ale aj starostí. Detská výbavička nie je zrovna lacnou záležitosťou, o tom určite nemusíme polemizovať. Pre svoje bábätko predsa všetci chceme to najlepšie. Jednou z finančne najnáročnejších položiek sú nepochybne práve plienky. Vymeňte tie jednorazové za látkové a vaša peňaženka vám určite poďakuje. Ušetriť samozrejme môžete aj inak. Navštívte kupónový web Vašekupóny.sk a využite skvelé zľavové kupóny alebo kódy napríklad aj na detský sortiment.

(obrázok)

Bezplienková metóda: Ďalšou z možností ako ušetriť je aj pomerne známa Bezplienková metóda. Bábätká totiž už od narodenia vysielajú do sveta jasné signály, že sa bude „niečo diať“. Ak sa mamička naučí včas reagovať, dokáže tým ušetriť nejaké to euro navyše.

  • Detské oblečenie 

Deti rastú veľmi rýchlo, preto sa môže stať, že veľa vecičiek zostane nevyužitých. Čo robiť, aby náklady na detské oblečenie zostali čo najnižšie? Možností je v tomto prípade hneď niekoľko. Tou prvou je nákup z druhej ruky.

Ak sa vám však tento spôsob nepozdáva, na výber máte aj ďalšiu možnosť. Vhodným riešením sa zdá byť práve sezónny výpredaj, kde zľavy často siahajú až do výšky – 70%. Výpredaj detského oblečenia nájdete počas celého roka aj na portáli Vaše kupóny, veď nakoniec, presvedčte sa o tom na vlastné oči. 

A keď je reč o detskom oblečení, nemôžeme opomenúť ani pracie prášky. Skúšali ste už tie z Rakúska? Na stránke myAustria.sk totiž celkom iste natrafíte na kvalitné pracie prostriedky za skvelé ceny. Tovar navyše môžete objednať aj online, vďaka čomu tiež nejaké to euro ušetríte. V e-shope si môžete vyberať aj iný detský sortiment akým nepochybne je aj prvotriedna detská kozmetika.

  • Detské hračky

Deti a hračky jednoducho idú k sebe, a preto niet sa čomu diviť, že mnohé detské izby pripomínajú hračkárstvo. Ak je aj tá vaša ratolesť neustále zasypávaná novými hračkami, zastavte to. Príliš veľa hračiek totiž vášmu dieťaťu nielenže škodí, navyše aj zaťažuje rozpočet.

Čítané: 5281 x