Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Kto chce vedieť reči, nesmie byť v krči!

Datum: 27.08.2014

Prečo je učenie sa cudzích jazykov také ťažké? Ktorý spôsob učenia je ten najefektívnejší? STOP! Cítite ten kŕč, ktorý vám zviera telo? Uvoľnite sa a nechajte sa viesť 3 akčnými radami ako na to.

1.     Aktívna vs Pasívna slovná zásoba

K pasívnej slovnej zásobe patria slová, ktorých význam viete, ale v každodennej komunikácii ich nepoužívate. Ako napríklad parciálne derivácie, stator alebo archaizmus. Problém teda vidím v tom, že široká pasívna slovná zásoba vás k plynulému rozprávaniu nedokope. Avšak slovám typu mama, voda či pivo sa to rozhodne podarí. Tvoria totiž aktívnu slovnú zásobu. Práve tú, ktorá je nevyhnutná v bežných situáciách. Teda moja rada znie: rozvíjať ju a to ostatné pochopíte vďaka mimike, reči tela a výrazu tváre.

2.     Gramatika vs Porozumenie a používanie gramatických poučiek

Recitovať vie zrejme každý z vás, ale o tom gramatika nie je. Memorovanie siahodlhých poučiek či vzorcov vetných konštrukcií ešte nikomu nezachránilo život a tak isto ani vám to nezmierni bolesť v hrdle. Miesto toho si jednoducho tú poučku prečítajte (aby sa nepovedalo) a učte sa ju priamo v kontexte viet. Výsledkom bude gramatika zaujímavá, správna a rýchla.

3.     Chyby sú hanbou vs Chyby sú nevyhnutnosťou

Nikoho nezaujíma váš úspech, naopak, každého zaujímajú vaše chyby. Stačí spraviť jednu a už všetci na vás ukazujú, znižujú vaše sebavedomie a absolútne vás demotivujú. Ale... Koľkokrát dieťa spadne z bicykla, kým sa naučí bicyklovať? Pri učení sa cudzích jazykov sú chyby doslova nevyhnutné, pretože na vlastných chybách sa človek učí najlepšie.

 

Dovoľte si teda prihlásiť sa na JAZYKOVÉ KURZY BRATISLAVA v Bilingvi – tvoja jazyková škola a vyskúšajte všetky tieto rady rovno v praxi. KURZY ANGLIČTINY BRATISLAVA, KURZY NEMČINY BRATISLAVAANGLIČTINA PRE DETI vás vovedú do sveta priamej metódy, ktorá vám kŕče z hovorenia cudzími jazykmi ihneď uvoľní. Ak ste neveriaci Tomáš, tak vás pozývame na ukážkovú hodinu, ktorá je zadarmo a k ničomu vás nezaväzuje. Tak šup šup do GPS adresa F. Urbánka 34 - oproti MAXU, Trnava alebo Gessayova 2, Bratislava. V prípade zlého počasia zavolajte na tel. 0915 147 256 alebo ťukajte nikol@bilingvi.sk.

S nami to zvládnete!

 

Autor: Nikol Karasová

FOTO: bilingvi.sk

Čítané: 5638 x