Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Sledovanie filmov v angličtine = lepšia výslovnosť

Datum: 07.12.2014

Iste všetci poznáte dobre mienenú radu, ktorá sa týka sledovania filmov v cudzom jazyku a následného zlepšenia porozumenia a výslovnosti daného jazyka. Ale, je to vôbec možné? Pravdaže je! Testovali sme na vlastnej koži. Dnes sa vďaka tomu dokážeme lepšie zapojiť do hocijakej konverzácie, a preto sme sa rozhodli posunúť naše skúsenosti ďalej. Pokiaľ sledovanie filmov a seriálov zaraďujete medzi svoje hobby, tak máte zpolovice vyhraté a článok je ušitý presne na vašu mieru.

Na začiatok chceme upozorniť na filmy s dabingom, na tie veľmi rýchlo zabudnite. Jediný spôsob ako efektívne využívať sledovanie filmov na vlastné zdokonaľovanie sa je sledovanie filmu s titulkami. Ano, je to náročné, nestíhate atď. , ale kto vám bráni si film pozastaviť, pretočiť dozadu a znova si ho pustiť? Asi nikto. Ďalším dôležitým faktom je výber vhodného filmu/seriálu.  Najlepšou voľbou je film, ktorý ste už raz videli, je vám známy príbeh, postavy a ich charaktery. Tento spôsob vám umožňuje absolútne sústredenie sa na jazyk a výslovnosť. Takže, nachystajte popcorn a nenechajte sa rušiť.

Ak prekonáte túto fázu, je čas nazrieť do neznáma. Myslíme tým filmy, ktorých príbeh nepoznáte. Pokiaľ váhate medzi pozeraním seriálov alebo filmov, jednoznačne odporúčame seriály. Dôvod? V seriáloch sú hlavní hrdinovia, ktorí používajú rovnaké frázy, slovíčka, a preto keď ich budete častejšie počuť, tak si ich aj zapamätáte. Ďalším bemefitom je ich dĺžka, skôr pochopíte scénku, ktorá je kratšia ako niekoľkohodinové  predstavenie.

Medzi najznámejšie seriály s pomerne ľahkou angličtinou patria How I met your Mother, Heroes, Supernatural alebo Himym. Stačí si len vybrať.

Tento spôsob je skvelým doplnkom pre Jazykové kurzy Bratislava. Kurzy angličtiny Bratislava, kurzy nemčiny Bratislava a angličtina pre deti vás nakopnú tým správnym smerom. Prídte si overiť vašu výslovnosť do Bilingvi – tvoja jazyková škola na adrese F. Urbánka 34 - oproti MAXU, Trnava alebo Šustekova 51, Bratislava. Ukážková hodina je zadarmo a k ničomu vás nezaväzuje. Volajte na tel. 0915 147 256 alebo emailujte na:  nikol@bilingvi.sk.

 

FOTO: stockimages/freedigitalphotos.net

Čítané: 5046 x