Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Virtuálne kurzy: Nový trend vzdelávania

Datum: 03.04.2015

Virtuálne kurzy sa stali v poslednej dobe veľmi populárne a je to spôsobené najmä tým, že žijeme v uponáhľanom svete a voľného času na záľuby i vzdelávanie nám ostáva oveľa menej. Okrem toho zamestnávatelia kladú čoraz viac vyššie nároky na vzdelanie svojich zamestnancov, pričom uprednostňujú kvalifikovanejších pracovníkov. Kde sa teda vzdelávať a načerpávať nové vedomosti?

Už je vám možno zrejmé, že jedna z možností je online vzdelávanie alebo virtuálne kurzy na internete. Informačné technológie sa stále viac a viac zdokonaľujú a stávajú sa súčasťou nášho každodenného života. Vzdelávanie prostredníctvom virtuálnych kurzov má množstvo výhod.

Výhody:

Znižujú sa náklady na vzdelávanie, teda nemusíte si platiť za prenájom miestnosti, dopravu a ani za lektora. Medzi ďalšie výhody patrí aj to, že študent si sám zvolí čas, kedy sa bude vzdelávať. Nemusí sa teda ponáhľať na autobus, aby stihol prísť načas a určite ocení aj to, že sa danému učivu môže venovať toľko, koľko potrebuje. Virtuálne kurzy ho zbytočne nezdržiavajú a sú vypracované tak, aby im pochopil.

Kurz time managementstress management poskytuje základné informácie o danej problematike, pričom cena tohto kurzu je rovnaká ako aj cena knihy. Lepšie si osvojíte tieto dva pojmy, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou nielen fungujúceho podniku, ale i života obyčajných ľudí.

Time management je metóda, ktorá obsahuje rôzne postupy, doporučenia a nástroje vhodné na plánovanie času, tak aby bol efektívne využitý. Schopnosť riadiť svoj čas je jedna z najdôležitejších schopností, ktorú musí mať každý kvalitný uchádzať o zamestnanie.

Stres môžeme najjednoduchšie definovať ako určitú záťaž a management možno definovať ako schopnosť niekoho riadiť, viesť. Dá sa teda povedať, že stress management sa zameriava na techniky zvládnutia stresu a stresových situácií. Reakcia na stres závisí na konkrétnej osobnosti, odolnosti a schopnosti vyrovnávať sa s nepríjemnými situáciami.  Dôležité je poznať seba samého a nájsť si pre seba efektívnu stratégiu, ktorá umožní nájsť slabé miesta a tak aj obranu pred nadmernou záťažou.

V kurze sa samozrejme o tejto problematike dozviete omnoho viac a verte, že neoľutujete. Online vzdelávanie používajú veľké slovenské aj české firmy, pričom si ich môžu zakúpiť aj samotní jednotlivci. 

Photo by Master isolated images / freedigitalphotos.net

Čítané: 4681 x