Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako si naplánovať pokojnú letnú dovolenku

Datum: 22.07.2016

Leto sa už rozbieha a sním aj čas na oddych, zrelaxovanie a dovolenku. Aby sa ale ešte pred začiatkom nezmenila na chaos, od ktorého si chce oddýchnuť, treba si ju aj dobre naplánovať. Alebo aspoň dopredu premyslieť niekoľko dôležitých otázok, aby vás niečo nezaskočilo.

Kam to bude?

Prvým krokom je výber destinácie. Ako prvé vám asi príde na um more. No možnosti sú oveľa širšie. Môžete ísť na hory, na turistiku, navštíviť pamiatky alebo prírodné rezervácie. Nemusíte ani chodiť do zahraničia. Mnohé z toho máme aj u nás na Slovensku. Stačí si napríklad nájsť ubytovanie v Tatrách, ktoré vám umožní turistiku po horách.

Aký je celkový účel vašej dovolenky?

Chcete ísť na miesto, kde ste ešte neboli? Zažiť exotiku? Relaxovať  na wellnesse v Tatrách? Byť na jednom mieste alebo ich precestovať viacero? Idete ako rodina s deťmi?

Od toho, čo chcete, bude zároveň závisieť aj výber vašej dovolenky.

Urobte si flexibilný plán

Čo to znamená? Urobte si zoznam priorít, ktoré by ste určite chceli urobiť, či už sú to miesta, ktoré chcete navštíviť , jedlá, ktoré chcete ochutnať, či veci, ktoré si chcete kúpiť. K nim si takisto urobte náhradný plán.

Ak by ste napríklad chceli ísť v rámci hôr do nejakej jaskyne, môže sa stať, že sa tam nedostanete. Ak by ste chceli ísť napríklad na Lomnický štít lanovkou, tiež sa môže stať, že lanovka nebude kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam premávať.

Pokoj od telefónu

Ak už budete telefón používať, tak radšej na to, aby ste zistili, čo kde je a čo môžete na danom mieste robiť. Nie na to, aby ste pozerali pracovné emaily alebo surfovali bulvár, aby ste zistili, čo robí vaša obľúbená celebrita.

Ak si aj vy chcete užiť dovolenku, viac informácií nájdete na www.partizan.sk

Čítané: 4381 x