Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Skvelý darček pre moju kamarátku veľkú cestovateľku

Datum: 04.08.2016

Žijú medzi nami. Áno sú to možno aj tvoji priatelia či známy. Ľudia, ktorí doslova milujú cestovanie. Ja mám tiež takú kamarátku. Mimochodom je to úžasná mladá žena. Miluje cestovanie a zatiaľ má zásadu: „Nevraciam sa na to isté miesto dva krát.“ Myslím, že už teraz si uvedomuje, že to nebude tak celkom možné, nakoľko ju nadchlo Gruzínsko. 

Mapa

Pre ňu si viem predstaviť ako darček presne niečo ako je stieracia mapa. Aspoň by si mohla jednoducho značiť miesta, ktoré už navštívila. A mala by elegantný prehľad, kde bola a na čo pekné sa ešte môže tešiť a čo ju ešte čaká navštíviť. Myslím, že toto je ten najlepší darček pre moju dobrú priateľku. Čo sa týka mojej mapy, mala by som ju ešte pomerne chudobnú. Rozhodne by som ju neporovnávala s tou kamarátkinou. Avšak tiež som sa nejak rozbehla s cestovaním tak by sa mi darilo pomaličky zapĺňať.

Predstav si ten úžasný pocit, keď sa vrátiš napríklad z dovolenky alebo okružnej cesty a vezmeš si do ruky svoje vlastné stieracie mapy sveta. Zaznačíš si tam všetko čo si navštívil a všetko čo si kde videl. Najlepšie na tom je toto: Keď po čase chytíš tu mapu do ruky a budeš si v nej možno trochu nostalgicky listovať a spomínať, kde všade si bol. Budeš sa zrazu cítiť akoby si tam bol znova. Práve teraz. Všetky tie úžasné a krásne zážitky sa ti budú vynárať ako mávnutím čarovného prútika. V hlave ti budú víriť myšlienky aké to tam bolo krásne a nebudeš sa vedieť na rýchlo rozhodnúť kam by si išiel pozrieť či sa to tam po čase až tak veľmi nezmenilo. Ja viem si veľký cestovateľ a chceš spoznávať svet. Preto sa rozhodneš ísť ešte ďalej. Odhaliť pre teba zatiaľ nepoznané miesta.

Dobrodružné výpravy

Takáto mapa môže byť tebe alebo niekomu inému v dobrodružných výpravách veľkým pomocníkom. Netvrdím, že je dokonalá no možno už teraz premýšľaš nad tým, že pre teba sa tou dokonalou môže stať. Už máš možno prst na objednávkovom tlačítku a predstavuješ si ako si v nej doma listuješ a plánuješ najbližšiu cestu. Rozhodnutie je len na tebe. Veď ty sám riadiš svoj život.

Čítané: 4725 x