Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Top tipy na tréning písania bakalárskej práce

Datum: 06.02.2018

Chystáte sa písať záverečnú prácu, no máte problém s napísaním dostatku ucelených viet s pridanou hodnotou? Skúste naše tipy pre rozšírenie pisateľských schopností. Ktoré cvičenia pomáhajú študentom najviac?   

Čítanie 

Avšak, nielen bulvár a statusy kamarátov na Facebooku. Najlepšie sú relevantné články v odborných vedeckých časopisoch, ktoré sa zaoberajú priamo vašou témou alebo aspoň odborom. Bakalárska práca síce nemá byť inšpirovaná výskumom iných ľudí. Preto je rozumné nazrieť aj do iných odborov a odpozerať vedeckú terminológiu a skladby viet. Vaša práca tak dostane novú hodnotu. 

Písanie všetkými desiatimi 

Strojopis už nie je tak populárny a ani sa vo veľkom nevyučuje. Stále je to však skvelý spôsob, ako sa udržať fit v písaní. Aj samotné cvičenia pozostávajú z písania celých viet, na ktorých sa človek opäť zdokonalí vo vetnej skladbe pre budúce písanie záverečnej práce. 

Opisovanie príloh 

Nemáte o čom písať? Skúste priamo opísať prílohy, ktoré sa nachádzajú vo vašej práci. O ktorých prílohách hovoríme? Napríklad o vašich grafoch a tabuľkách. Máte tabuľku plnú informácií a nič nehovoriacich čísiel? V tom prípade je vo vašej práci bezcenná. Iba ak ju riadne opíšete a vysvetlíte jej význam, dostane vaša záverečná práca zmysel

Vzájomná pomoc 

Jeden študent vie lepšie písať, druhý zase robiť laboratórny výskum. Jeden dokáže nahnať desiatky normostrán textu a ďalší sa nepopáli pri pokusoch. Pri vzájomnej pomoci dokážete spoločnými silami napísať a vyskúmať viac. Takouto výpomocou si dokážete zjednodušiť aj vypracovanie ostatných školských prác.

Sociálne siete

Dokážete si hodiny vypisovať s kamarátmi na sociálnych sieťach? Gratulujeme, máte talent na písanie veľkého množstva znakov. Teraz tento talent stačí pretvoriť do diplomovej práce a uvidíte, ako rýchlo budú strany pribúdať.

Čítané: 4071 x