Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Expresná distribúcia PC hier – boom, o ktorom sa oplatí vedieť

Datum: 28.09.2014

Hranie počítačových hier je pre niektorých (a to nielen mladých) ľudí neodmysliteľnou súčasťou relaxu a zábavy. Virtuálny svet nám ponúka možnosti, aké možno ten reálny nedokáže. Pokiaľ mu úplne neprepadneme, môže to byť skvelý spôsob, ako zabudnúť na všedné starosti. Je to tak, pc hry sa stali obrovskou súčasťou našich životov. Mnohé štatistiky napovedajú, že dokážu napríklad podať lepší výklad dejín ako učiteľ v škole. Podobných príkladov by sme mohli uviesť hneď niekoľko. Kým len nedávno znamenala kúpa najnovšej hry vystátie si dlhého radu, dnes si ich môžeme dopriať oveľa jednoduchšie. Áno, cez internet. 

Digitálna distribúcia

Internetové obchody, ktoré ponúkajú takýto lukratívny tovar, vyrástli ako huby po daždi. Pred zákazníkom stojí taká pestrá paleta, že výber nám dá občas poriadne zabrať. Je však dobré, ak si vyberiete predajcu, na ktorého je absolútne spoľahnutie a ponúka aj nejaké tie nadštandardné služby. Takýmto je aj e-shop megahry.eu. Tento internetový obchod funguje od roku 2006. Za zmienku ale stojí najmä to, že ponúka doručenie už do 1 hodiny od zaplatenia. Pýtate sa, ako je to možné? Hovorí sa tomu digitálna distribúcia, čiže nie je nutné riešiť žiadne poštovné a hru môžete hrať už hodinu od zaplatenia. Dokonca si ju v rámci svojho účtu môžete nainštalovať aj na viacero počítačov. Megahry.eu vlastní český subjekt a podobných distribútorov nájdete iba hŕstku. Keďže sa digitálna distribúcia hier stala mimoriadne obľúbenou, e-shop dnes ponúka výhradne už iba takúto možnosť. V podstate si kúpite CD key do počítačových hier a programov. Môžete si vybrať zo širokej škály na všetkých dostupných platformách. Veríme, že výhodné ceny netreba v tomto prípade nejako zvlášť zdôrazňovať.

Kuriérom odzvonilo

Teda aspoň čo sa doručovania PC hier týka. Analytická spoločnosť DFC Intelligence došla k záveru, že už v minulom roku predstavovala digitálna distribúcia 92% zo svetového predaja hier. Dá sa očakávať, že s vývojom doby sa celkom zabudne na poštové doručovanie hier a celkom sa preorientujeme na digitálnu distribúciu.

Prečo je CD kľúč tak obľúbený? Dôvodov môže byť hneď niekoľko, no prvenstvo si drží pohodlie a rýchlosť nákupu. Podobným spôsobom to funguje aj pri herných konzolách, kde sa táto expresná služba taktiež teší veľkej obľube.

Tak ako, dostali ste chuť zahrať si novú hru? Už o hodinu to tak môže byť!

 

Foto: megahry.eu

Čítané: 4741 x