Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako si nájsť prácu prostredníctvom internetu? 5 krokov k úspechu

Datum: 01.09.2015

V dnešnej uponáhľanej dobe je hľadanie si práce prostredníctvom webu samozrejmosťou. Málokto má totiž čas obiehať potenciálnych zamestnávateľov a spytovať sa na voľné pracovné miesta. Vy to ešte stále robíte takto? Neviete, ako si nájsť prácu cez internet? 

V nasledujúcich piatich krokoch Vám poradíme, ako na to.

1. Buďte online každý deň!

Ak budete pracovné ponuky uverejnené na internete sledovať len z času na čas, môže Vám uniknúť práve tá najlepšia a pre Vás ideálna ponuka. Preto každý deň sledujte internetové stránky, ktoré ponúkajú zamestnanie. V ponuke je ich skutočne veľa. Od stránok, ktoré len z času na čas uverejnia pracovnú ponuku, po ponuky zverejňované úradmi práce, až po špecializované weby zamerané práve na pracovné ponuky. Jednou zo špecializovaných je i stránka Pozripracu.sk. Nie je to však len web, kde si môžete pozrieť aktuálne pracovné ponuky. Nájdete tu toho omnoho viac. Stačí, ak sa zdarma zaregistrujete a každý deň tam nakuknete.

2. Zaregistrujte sa na pracovnom portáli.

Registrácia Vám zaberie pár minút a je úplne nezáväzná a samozrejme – zdarma. Zaregistrujte sa teda na Pozripracu.sk ako nový uchádzač o zamestnanie. Už pri registrácii zadávate okrem osobných údajov aj informácie o dosiahnutom vzdelaní, špecifických schopnostiach, či doterajších pracovných skúsenostiach. Vďaka tejto registrácii Vás potenciálny zamestnávateľ môže osloviť. Firmy, ktoré ponúkajú prácu, si totiž tieto informácie môžu prezerať a ak budú chcieť, môžu osloviť vhodného uchádzača. Čo ak Vám ponuka práce „spadne z neba“?

3. Vytvorte si životopis.

V prípade, že sa budete registrovať, vytvoríte si tak zároveň profesionálny štruktúrovaný životopis. Všetky údaje uvádzajte pravdivo a dôsledne! Zadajte tiež pracovné pozície, o ktoré máte záujem a región, v ktorom by ste chceli pracovať. Zvýšite tak svoje šance na úspech.

4. Sledujte aktuálnu ponuku.

To, že ste si vytvorili kvalitný životopis ešte neznamená, že môžete len tak čakať so založenými rukami. Každý deň si prezerajte tie najaktuálnejšie pracovné ponuky, ktoré sa zobrazujú priamo na úvodnej stránke webu Pozripracu.sk. Tak Vám nič dôležité neujde.

5. Reagujte okamžite!

Ak zbadáte zaujímavú pracovnú ponuku, neotáľajte. Potenciálnemu zamestnávateľovi okamžite pošlite svoj životopis a ďalšie požadované údaje. Nezameriavajte sa však výlučne na jednu profesiu. Buďte otvorení a pozrite si aj príbuzné ponuky práce. Aj keď sa Vám možno hneď nepodarí nájsť si presne také zamestnanie, aké ste chceli, vezmite aj iné pracovné ponuky. Je to omnoho lepšie, ako sedieť doma a upadať do depresie. Takto aspoň získate ďalšie pracovné skúsenosti a návyky, ktoré Vám neskôr môžu pomôcť.

Je tiež dôležité neotáľať ani v prípade, že si dlhšie nemôžete nájsť prácu. Skúste sa prihlásiť do kurzov! Tie si môžete takisto zdarma vyhľadať na Pozripracu.sk. Možno práve niektorý zo zvládnutých kurzov bude pre Vás konkurenčnou výhodou pri hľadaní zamestnania a vďaka nemu Vás zamestnávateľ uprednostní pred inými uchádzačmi. Ak budete na sebe pracovať a hľadaniu práce sa venovať naozaj dôsledne, skôr či neskôr bude Vaša snaha korunovaná úspechom. 

Čítané: 5893 x