Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Povolenie ESTA Visa

Datum: 28.08.2016

Chystáte sa vycestovať do USA kvôli práci, dovolenke alebo budete tadiaľ len prechádzať? Určite dobre viete, že pred samotnou cestou budete musieť splniť niekoľko základných pravidiel, bez ktorých by vás do krajiny nepustili. Poďme si v krátkosti pripomenúť, na čo by ste nemali zabudnúť!

Predtým, ako vycestujete do USA

Prvým pravidlom je vlastniť cestovný pas s biometrickými údajmi. Ten má na prednej strane zobrazený obdĺžnikový symbol s guličkou uprostred, takže na tento fakt nezabudnite, inak by bolo vaše vycestovanie zbytočné.  Druhým pravidlom je vízum do USA, no to nemusí byť vždy nutnosťou, keďže vám postačí online esta viza pre bezvízový vstup do USA. Pýtate sa, ako je to možné? Ak cestujete do USA ako turista, prípadne kvôli pracovnej ceste, na dobu 90 dní alebo menej, postačí vám bezvízový program Visa Waiver Program. Musíte samozrejme splniť niekoľko základných podmienok ako je vlastníctvo biometrického pasu, taktiež musíte byť občanom štátu, ktorý je súčasťou programu V.W.P. a váš pobyt v USA nesmie presiahnuť 90 dní. Z tohto dôvodu existuje elektronický systém pre získanie cestovného povolenia esta viza, ktorého úlohou je vyhodnotiť, či bude vaša návšteva USA riziková alebo nie.

Získajte cestovné povolenie

Vašou úlohou bude vyplniť príslušný formulár cez internet, ktorý nájdete na oficiálnej stránke Esta. Treba dbať na stopercentné a pravdivé vyplnenie vašich údajov, kedy vám po vyplnení bude vystavený súhlas, resp. nesúhlas s uskutočnením vašej cesty do USA, a to behom krátkej doby! Platnosť cestovného povolenia je 2 roky, resp. do ukončenia platnosti cestovného pasu, čiže na tento fakt taktiež netreba zabúdať. Ak ste sa aj vy rozhodli vycestovať na krátku dobu do USA, povolenie esta viza musíte mať schválené príslušným úradom a taktiež je dôležité vziať si ho so sebou! Vízová agentúra Esta Visa uľahčuje mnohým ľuďom vycestovanie do USA, čo mesačne ocení až vyše milión žiadateľov!

 

 

 

Autorské právo: olegdudko / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 5518 x