Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Kancelársku rutinu nechajte na robota, zvládne toho naozaj veľa

Datum: 09.03.2018

Zamestnanci môžu teraz mať v práci voľnejšie ruky. Softvérový robot zastane CELÝ rad nezáživných úloh, ako prípravu reportov, výplatných pások, správu faktúr a mnoho ďalšieho.

Rutinnú a pre zamestnancov často nezáživnú prácu dokážu prevziať softvérové roboty. Tie tak vlastne sprostredkovane vedia dať zamestnancom voľnosť a väčšiu motiváciu k práci. Samotný robot toho zvládne z bežných kancelárskych činností naozaj veľa, v podstate mu nerobia problémy všetky úlohy, ktoré sa dajú vopred definovať a pritom majú napríklad aj logické vetvenie.

Objektívne zhodnotenie

„K tomu, aké procesy však skutočne automatizovať, je vhodné dospieť exaktnou metódou, a nie len napríklad podľa názoru samotných zamestnancov,“ hovorí Zdeněk Galia, evanjelizátor v oblasti softvérovej robotizácie spoločnosti StringData. Jeho firma preto v rámci svojho riešenia Ultimate RPA ponúka aj jedinečnú funkciu User process analyzer. „Tá zmapuje všetky aktivity vykonávané používateľmi v rámci procesu, identifikuje opakujúce sa činnosti a automaticky navrhne ideálnych kandidátov pre samotnú robotizáciu,“ vysvetľuje Galia, ako táto špecialita funguje.

Neúnavný robot

Robotický „zamestnanec“ vie pracovať s celým radom aplikácií. Zvláda prácu s bežnými počítačovými programami, rozumie si s java aplikáciami, s webovými prehliadačmi a aplikáciami vnútri nich, so SAP klientmi, terminálmi, vzdialenou plochou, VMWare, Citrix a ďalšími. Používané programy pritom nie je potrebné nijako upravovať. Sila robota je v automatizácii mnohých back office činností, ale aj činností účtovných, manažérskych alebo aj vo vzťahoch k zákazníkovi. Dokáže napríklad spracovávať reklamácie alebo pomáhať pri technickej podpore, prečistí dáta v databázach alebo zvládne napríklad rutinnú inštaláciu softvéru na používateľský počítač.

ZAMESTNANEC, KTORÝ NEROBÍ CHYBY

Svoje úlohy zvláda robot pochopiteľne rýchlejšie než ľudská sila. Nepotrebuje totiž pauzy, spracovanie úloh môže robiť podľa plánu kedykoľvek, a navyše nerobí chyby. To následne vedie nielen k úspore času, ale, samozrejme, aj peňazí.

Čítané: 3758 x