Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Rafal Majka si vybral za cieľ výhru pretekov Okolo Poľska

Datum: 11.08.2014

Rafal Majka sa v najbližšej dobe neposadí za volant vozidla Aston Martin, ktoré malo byť špeciálnou odmenou od jeho tímového šéfa Olega Tinkova za vyhratie dvoch etáp nedávno skončenej Tour de France. Poľsky jazdec ukoristil nielen dve etapové víťazstvá (v Risoul a Saint-Lary/Pla d'Adet), ale dokonca vyhral aj bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára.

Aby som bol úprimný, Aston Martin bol iba vtip. Moji spolujazdci to raz spomenuli v tímovom autobuse a odvtedy sa začali šíriť zvesti," povedal pre portál Cyclingnews sám Majka.

Vrchár tímu Tinkoff-Saxo bol možno trochu sklamaný, že nevyhral vozidlo Jamesa Bonda, avšak Tour de France mu aj tak priniesla mnoho prospechu: "Získal som do budúcnosti mnoho skúseností, hlavne po mentálne stránke." Jeho dobré výsledky dokonca priviedli vedenie tímu k myšlienke vymenovať ho za lídra tímu na budúcoročných pretekoch Giro d'Italia.

Majka priznal, že príprava na práve začínajúce preteky Okolo Poľska bola pomerne náročná kvôli veľkému záujmu médií. Medzi oboma pretekmi mu tak zostalo iba trochu času, ktorý využil na zúčastnenie sa kritérií v Belgicku a Holandsku. Odtiaľ Majka poputoval priamo na tlačovú konferenciu vo Varšave.

"Je pravda, že ma často oslovovali médiá, ale i organizácie zastrešujúce rôzne charity, či starajúce sa o siroty. Mňa to však neobťažuje, rád pomôžem," potvrdil jazdec.

O 24-ročného cyklistu je záujem takisto aj na ulici, kde ho zastavuje nadšený dav a pýta si podpis. Niet sa čomu čudovať - mladík sa postaral o prvý úspech Poľska na Tour de France od roku 1993. V Poľsku sú však aj ľudia, ktorí nerozumejú spôsobenému rozruchu, najmä keď ich jazdec skončil v celkovej klasifikácii až na 44. mieste. Aby potešil svojich priaznivcov ešte viac, Majka si stanovil za cieľ vyhrať domáce preteky Okolo Poľska. Jazdec si uvedomuje, že pred finálnou časovkou musí na štvrtkovej kráľovskej etape získať čo najviac bodov, avšak jeho motivácia je nezničiteľná - rovnako ako jeho nohy od februára tohto roku.

Okolo Poľska bude Majkovou predposlednou zastávkou súčasnej sezóny. Poslednými pretekmi bude americká udalosť USA Pro Challenge odohrávajúca sa v štáte Colorado, po ktorej bude nasledovať jeho októbrová svadba.

Aby ho stávkové kancelárie považovali za favorita, tak musí jazdec zo seba počas nasledujúceho týždňa vydať maximum. Pri troche šťastia si z domácich pretekov odnesie aj vytúžený víťazný titul.

Čítané: 6969 x