Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Tipy na zimnú poľovačku v roku 2016

Datum: 22.09.2016

Hlavná poľovnícka sezóna už nezadržateľne klope na dvere a každý správny poľovník je už na ňu istotne pripravený. Je tu však pár tipov, ktoré by vás aj napriek tomu mohli zaujať. Vďaka ním bude táto poľovnícka sezóna skutočne úspešná aj pre vás.

Istotne viete, že každá poľovačka má svoje vlastné čaro. Trpezlivé číhanie a vyčkávanie na ten pravý okamih a neistý prísľub krásneho úlovku. Toto všetko dobre poznáte. Ale určite mi dáte za pravdu, že nočná poľovačka je úplne iný level.S pribúdajúcou tmou a nepriaznivým jesenným počasím sa aj vaše šance na úspešný lov priamo úmerne zmenšujú. Avšak vďaka moderným prístrojom na nočné videnie už noci dávno nie sú také tmavé ako kedysi.

Moderné nočné videnie generácie 2+ a vyššie prinášajú úplne nový zážitok z lovu. Tomu, kto doteraz v rukách takýto puškohľad na nočné videnie nedržal, môže doslova vyraziť dych. Vďaka čírej celosklenenej optike s vysokou svetelnosťou, výkonnému EO meniču a regulovateľnému IR prísvitu dosiahnete nepoznanú kvalitu obrazu. Nočné videnie generácie 2+ alebo 3. Generácie od amerického Armasight umožňuje loviť aj počas najtmavšej noci. Modely ako Vulcan alebo Nemesis Vás prekvapia najmä svojou svetelnosťou a dlhou životnosťou batérií. Máte na výber z niekoľkých hodnôt priblíženia od 1,5 až po 10-násobné optické zväčšenie obrazu.

 Druhým skvelým variantom je poľovnícka termovízia FLIR. Termovízia ako taká síce funguje na inom princípe ako nočné videnie, avšak poskytuje rovnako dobrý alebo aj lepší obraz ako klasické prístroje na nočné videnie. Kým nočné videnie zachytáva a mnohonásobne zosilňuje zbytkové svetlo z okolia alebo vyžarované neviditeľné IR žiarenie, termovízia pracuje s tepelným žiarením. Dokáže zachytiť vyžarované teplo a zobraziť ho v jasnejších farbách ako je okolie. Výsledkom je obraz s jasne svietiacimi teplejšími objektmi.

Medzi najpredávanejšie a zároveň najlepšie patria termovízia Flir a termovízia Pulsar. Obľúbený model Flir Scout II 240 vás zaručene nesklame. Spoľahlivo identifikuje akýkoľvek živý terč. Termovízie Flir sú jednotkou na svetovom trhu a okrem širokej ponuky špeciálnych prístrojov s mimoriadnym výkonom prináša tento výrobca na trh aj veľmi cenovo výhodné prístroje. Druhým najobľúbenejším prístrojom najmä v posledných mesiacoch sa stal Pulsar Quantum XQ50.

V závere by sme vám radi dali do pozornosti kvalitné poľovnícke oblečenie Hubertus. Bez dobrého oblečenia sa vaša poľovačka môže uberať nie práve tým najlepším smerom. Studené a vlhké počasie sa môže výrazne podpísať na vašej kondícií. Poľovnícky odev Hubertus je vyrobený z kvalitného, odolného a hlavne nepremokavého materiálu. Použité látky sú teplé a udržia vás v teple aj počas mrazivých nocí.

Pokiaľ sa teda aj vy neviete dočkať milovanej poľovačky, rozhodne nepodceňte prípravu. Vopred sa náležite vybavte  všetkým potrebným a úlovky sa k vám budú 

Čítané: 4492 x