Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Potrebujete schudnúť? V tom prípade sa nechajte inšpirovať nasledujúcimi radami!

Datum: 18.06.2018

Aj vy ste sa konečne rozhodli spraviť radikálnu zmenu vo svojom životnom štýle?

Chceli by ste do jedálničku zaradiť viacej ovocia a zeleniny a naopak, obmedziť sladkosti či vyprážané jedlá, ktoré sú taktiež dôvodom vašej váhy?

V tom prípade len smelo do toho! Samozrejme, že strava je základ, a práve preto by ste nemali zabúdať na dostatok vitamínov, minerálov, ale tiež aminokyselín, ktoré sa podieľajú na raste svalstva.

K tomu, aby bol výsledok zaručený, nezabúdajte na pravidelný pohyb.

Zo začiatku bude stačiť, ak si denne nájdete aspoň pol hodinu na prechádzku, no postupom času sa nebojte „pritvrdiť“ a obohatiť váš program o iné fyzické aktivity, ktoré môžete pokojne realizovať so svojimi blízkymi.

Túra do našich krásnych hôr dokáže skutočné divy! No ak ste neustále zaneprázdnený, čo by ste povedali na stacionárny bicykel, ktorý môžete umiestniť pokojne aj pred televíziu?

Stacionárny bicykel – áno alebo nie?

Už na začiatok treba dodať, že ešte pred tým, ako sa rozhodnete stráviť nejaký ten čas bicyklovaním na stacionárnom bicykli, nezabudnite sa poriadne rozcvičiť a ponaťahovať, čiže aspoň ľahký strečing je jednoznačne na mieste!

Najskôr vám postačí bicyklovať zhruba pätnásť minút, no po pár dňoch, keď bude vaša kondícia o niečo lepšia, môžete tempo zvyšovať a skúsiť prekonať vaše limity.

Avšak len v prípade, že nebudete pociťovať bolesť svalov.

V tomto prípade platí, že poslúchať svoje telo je viac než nevyhnutné, a práve od tohto faktu závisí to, či môžete zvyšovať intenzitu cvičenia alebo radšej nie. Bicyklovanie na stacionárnom bicykli má mimoriadne priaznivé účinky na formovanie postavy, spevňovanie nôh i bruška, tvarovanie zadočku a úbytok hmotnosti.

Okrem toho môžete aj takýmto spôsobom zlepšiť vašu fyzickú kondíciu a pripraviť sa na skutočné bicyklovanie v prírode, ktoré má najmä v letných mesiacoch svoje čaro!

Čítané: 3777 x