Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Kotvičník vám zlepší partnerské vzťahy aj zdravie

Datum: 01.05.2016

Kotvičník zemný nepatrí medzi notoricky známe liečive rastliny. Aj keď v poslednom čase mu dobré meno robí názor, že je možné ho považovať za prírodnú viagru. Sila kotvičníku spočíva predovšetkým v jeho schopnosti priaznivo ovplyvniť naše hormóny. A prekvapivo súčasne mužské aj ženské. Zatiaľčo v mužskom tele sa vie postarať o produkciu testosterónu (dokáže zvýšiť jeho obsah v krvi až o 30 %), v ženskom zas harmonizuje množstvo estradiolu. V oboch prípadoch tak dôjde k podpore libida. Takže áno, kotvičník dokáže pôsobiť ako účinné afrodiziakum a pomocník sexuálneho života. Ale neporovnávajte ho so žiadnymi rýchlo účinkujúcimi „pomocníkmi“. Kotvičník vám vráti sexuálnu energiu a podporí vaše schopnosti v tejto oblasti až po pravidelnom užívaní. Je preto bezpečný a nie je o jednorázovom povyrazení si, ale o tom, že sa váš sexuálny život môže zlepšiť dlhodobo až trvalo. A nielen on.

Rastlinka kotvičník zemný totiž ponúkne nášmu telu aj svoje ďalšie prospešné vlastnosti. Vie znížiť vysoký krvný tlak a je obecne prospešný nášmu kardiovaskulárnemu systému. Aj preto je predurčený pre zlepšovanie nášho sexuálneho života, pretože dobré srdce, krvný obeh a správny tlak s ním veľmi úzko súvisia. Kotvičník sa stará aj o naše obličky a dokáže nám dokonca pomôcť pri diéte s odbúraním tukov. To preto, že napomáha lepšie premieňať energiu z tukov. Tuky sa odbúrávajú rýchlejšie a my chudneme. Súčasne nám ale rastie svalová hmota. Preto je kotvičník zemný vhodný nielen pri diéte redukčnej, ale používajú ho aj športovci, ktorí potrebujú nabrať svaly.

Ako užívať kotvičník?

Kotvičník sa užíva predovšetkým ako čaj. Je potrebné pol hodinové lúhovanie a potom pravidelne piť asi trištvrte litru kotvičníkového čaju denne. Lenže vydržíte to? Aby sa účinky tejto liečivej rastliny prejavili naplno, je treba ho užívať optimálne aspoň dva mesiace. Preto je praktickejšie užívať kotvičník ako tinktúru.

Ak máte doma kotvičník a dostatočne silný alkohol (minimálne 60% – pozor, to je skutočne dôležité), pripravíte si ju samy. Jednouchšie je ale kúpiť si hotovú tinktúru. Takou je Kotvičník Forte. Je to tinktúra z 80% liehu a kotvičníku zemného. Neobsahuje ďalšie prísady – žiadne konzervanty ani farbivá. Tinktúra sa užíva ako kvapky 2x denne.

 

Autorské právo: <a href='http://cz.123rf.com/profile_olegdudko'>olegdudko / 123RF Reklamní fotografie</a>

Čítané: 4413 x