Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Letný wellness vo vírivke

Datum: 31.05.2016

Niekoho v lete baví opaľovať sa na kúpalisku plnom ľudí a deliť sa s nimi o bazén. No nie každému to musí byť po chuti a ocení radšej súkromie, vodu, ktorá má zaručenú kvalitu, a fakt, že si môže wellness vychutnať u seba doma, či už vo vnútri, alebo vonku, chránený pred pohľadmi cudzích ľudí. 

Vo vírivej vani nazbierate sily

Áno, reč nie je iba o fyzickom odpočinku, ale i tom psychickom. Dobre vieme, že psychika zohráva často dôležitú úlohu v tom, ako sa cítime vo svojich telách. Pokiaľ sme oddýchnutí a pozitívne naladení, bezchybne funguje aj náš organizmus. Možno si vždy nenájdeme čas na to, aby sme si vyrazili so svojou rodinou či priateľmi do dobrého wellness zariadenia, a práve vtedy je vhodné zaobstarať si doma súkromné „kúpele“. Nemusíte viac čakať v rade a deliť sa o vaňu s cudzími ľuďmi, vírivka, ktorú budete mať doma, vám prinesie komfort ako kráľovi. Je vedecky preukázané, aký pozitívny vplyv na ľudské telo má pôsobenie tepla a dobrá masáž. Vo vírivke tento luxus objavíte. Stuhnuté svalstvo sa uvoľní, kĺby pookrejú, zrýchli sa váš metabolizmus, neprehliadnuc ani ďalšie výhody, akými je výživa tkanív, posilnenie kardiovaskulárneho systému alebo blahodarný vplyv na kožu a odstraňovanie odumretých buniek.  

Malé, ale nenahraditeľné jacuzzi

Vírivé vane (inak aj jacuzzi) sa vyznačujú menšími rozmermi ako klasický bazén. Je to v prvom rade preto, že slúžia na relaxáciu a nie na plávanie. Stačí si nájsť vhodné miesto na sedenie, podľa toho, o aký druh masáže máme práve záujem, a už si len vychutnávať to príjemné bublanie. Samozrejme, je vhodné jednotlivé anatomicky tvarované miestečká v jacuzzi striedať, aby sme predišli zbytočným svalovým bolestiam. Zvyčajný priemer vírivky sa pohybuje do dvoch metrov a hĺbka nepresiahne tak 60 centimetrov. Tento objem je dostatočný na to, aby sme sa nechali rozmaznávať podvodnými tryskami a perličkovým kúpeľom.

 

Vírivé vane sa vyrábajú v rozličných prevedeniach, čo sa týka veľkosti, tvarov a funkcií. Sú guľaté, oválne, hranaté, rohové – každý záujemca si nájde vhodnú veľkosť a tvar pre svoj priestor. Kto má záujem, jednoducho si k jacuzzi môže objednať aj doplnkový tovar, ako je osvetlenie, aromaterapia, chromoterapia, schodíky, vodopády, kryt a pod.  

Rozhodli sme sa pre vírivku

Vírivka vám v priestore nezaberie až tak veľa miesta. Samozrejme, od jej veľkosti a tvaru závisí aj objem vody, ktorý do nej dostanete. Rodinná vírivá vaňa sa dodáva s masážnym čerpadlom a čerpadlom vzduchu s úpravou vody na udržanie jej kvality a teploty. Voda v jacuzzi je napustená sústavne a čistenie od mikroorganizmov zabezpečuje filtrácia. Pokiaľ nemáte dostatok času na to, aby ste sa o vírivku starali osobne, neváhajte sa obrátiť na vášho predajcu vaní, ktorý zabezpečí kompletný servis – od montáže cez jarné spustenie vírivky až po jej zazimovanie. Servisný pracovník skontroluje pH vody, zabezpečí jej čistenie, fungovanie filtrov a tesnenia. Keď si vírivku nachádzajúcu sa vonku zastrešíte, môžete si svoj domáci wellness vychutnávať za akéhokoľvek počasia.      

Čítané: 5188 x