Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Rehabilitácia je najlepšie riešenie na problémy s pohybovým aparátom

Datum: 09.06.2016

S problémami s pohybovým aparátom sa v priebehu nášho života stretne každý z nás. Keď sa však krátkodobé problémy premenia na chronické bolestivé stavy, je čas vyhľadať odbornú pomoc. Liečba medikamentami nemusí byť ale tou pravou, účinnou a už vôbec nie trvalou. Problémy s bolesťou krčnej chrbtice, kĺbov, svalov, ale aj karpálneho tunelu, dokáže vyriešiť odborne vyškolený fyzioterapeut a vhodne zvolená rehabilitácia.

Rehabilitácia 

Väčšina z nás si rehabilitáciu spája predovšetkým s riešením poúrazových stavov. Lenže to je len jedna oblasť, kedy je vhodné o nej uvažovať. Dokáže totiž riešiť i stavy, ktoré s úrazmi nesúvisia. Skolióza chrbtice, bolesť hlavy z krčnej chrbtice, bolestivé bedrá, bolesť chodidla pri chôdzi, bolesti kolien a svalov, bolesť kolena po behu, problematický karpálny tunel – to všetko sú stavy, kedy je rehabilitácia navrhnutá kvalifikovaným fyzioterapeutom tým najvhodnejším riešením našich problémov. Neznamená to ale, že aj naďalej nemôžete rehabilitáciu využiť napríklad ako riešenie pre svoj vyvrtnutý členok. Kvalitná fyzioterapeutická ambulancia dokáže diagnostikovať problémy nášho pohybového aparátu, liečiť ho, ale aj pomôcť pri predchádzaní, teda v prevencii týchto problémov. Fyzioterapeut vám najlepšie zatejpuje koleno, odcvičí cviky proti bolesti krčnej chrbtice a pomôže s celou škálou ďalších problémov.

Klinika Profy čerpá z talianskych fyzioterapeutických skúseností

Jednou z profesionalnych fyzioerapeutických kliník na Slovensku je Profy. Už dlhé roky spolupracuje s talianskou firmou Sixtus, ktorá je lídrom na talianskom trhu v oblasti rehabilitácie, športovej medicíny a fyzioterapie. Skvelé výsledky sú kombináciou úspešných a osvedčených fyzioterapeutických postupov a kvalitných rehabilitačných prístrojov. Fyzioterapeutický program kliniky Profy je postavený na piatich fázach. V prvom roku ide o odstránenie bolesti. V druhom o obnovenie pohyblivosti. Tretí krok sa zameriava na obnovu sily a flexibility pohybového aparátu. Štvrtý krok má za cieľ obnoviť koordináciu a hrubú motoriku. Nakoniec v piatom kroku terapeut radí klientom, ako si nadobudnutý stav udržať.

Čítané: 4326 x