Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako vybrať vhodnú vírivku?

Datum: 28.10.2016

Rozmýšľate nad kúpou vonkajšiej alebo vnútornej vírivky? Neviete, podľa čoho vírivku vybrať a čo všetko je nutné pred jej kúpou zvážiť?

Na prvom mieste je určite vhodný priestor na umiestnenie vírivky, či už bude vírivka v interiéri, alebo bude zdobiť vonkajšiu terasu, veľký balkón či záhradu. Čo sa týka interiéru, vírivky vyžadujú dostatočné odvetrávanie, alebo zariadenie na odvlhčovanie priestoru. Vonkajšie umiestnenie má výhodu, že nepotrebujete žiadne dodatočné odvetrávanie, vírivku môžete takisto celoročne používať. Navyše využijete saunový efekt, keď v zimnom období vyjdete z teplej vody a pocítite studený chlad.


Ďaľšou otázkou pri výbere vírivky je: Akú veľkú vírivku kúpiť? Je vhodné si zvážiť, koľkí budete vírivku naraz používať. V súčasnosti sa ponúkajú veľkosti pre 3 až 6 osôb, v technických parametroch sa vždy uvádzajú zvlášť miesta na sedenie a zvlášť miesta na ležanie. Vírivky sú miestom na relax a hydromasáž, ale aj miestom na stretávanie s priateľmi. Preto je vhodné zvážiť aj túto skutočnosť. Taktiež na relax sú veľmi príjemné aj kvalitné sauny.

 

Postupom času sa vírivky stávajú súčasťou domácností, tak ako to pred dvadsiatimi rokmi začalo s bazénmi. Kvalitná hydromasážna vaňa vám zabezpečí celotelovú hydromasáž, relaxačnú masáž, aromaterapiu. A k tomu všetkému s minimálnou starostlivosťou o jej vodu, so životnosťou až 30 rokov.

Hydromasážne vane poskytujú okrem perličkovej masáže aj hydromasáž. Na to slúžia vzduchové a vodné trysky. Ich množstvo závisí od typu vírivky, všeobecne však platí, čím viac trysiek, tým bude masáž dôkladnejšia.

Ako často používať vírivku? Vzniká otázka, ako často je možné vírivku používať. Ak netrpíte zdravotnou kontraindikáciou, smelo môžete služby vašej vírivky využívať každý deň. Odporúča sa v nej stráviť cca. pol hodinu, hlavne na začiatok, potom postupne pridávať.

Ako často meniť vodu vo vírivke? Zodpovedanie tejto otázky závisí od viacerých faktorov. A to, či  je súčasťou vírivky vlastný systém starostlivosti o vodu v podobe filtrov, alebo aký druh chémie používate na dezinfekciu vody, koľko ľudí vírivku pravidelne používa.. Platí však pravidlo, že pri bežnej prevádzke a pri  rodinnom užívaní stačí vodu vymeniť 2 – 3krát za rok. To platí pri kvalitných vírivkách s vlastným systémom čistenia. Pri ostatných sa odporúča 4 až 8krát ročne.

 

 

 

Čítané: 2995 x