Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Chráňte sa pred chladom vďaka týmto overeným trikom!

Datum: 25.03.2017

Aj napriek tomu, že už máme jar, vonku je ešte stále pomerne chladno, čomu sa chceme prirodzene vyhnúť. Zima má nepriaznivý vplyv predovšetkým na našu pokožku, keďže  chlad a vlhkosť významne ovplyvňujú starnutie kože. Tým, že sa pleť opakovane vystavuje nepriaznivému počasiu, veľmi rýchlo sčervená a stratí potrebné napätie. 

Časté prechody medzi teplom a zimou taktiež nepôsobia na náš organizmus priaznivo rovnako ako aj suchý vzduch v miestnostiach. Existujú našťastie overené triky, ktoré nás už roky chránia pred zimou a jej nepriaznivými vplyvmi na naše zdravie. Už tušíte, o čo pôjde?

Horúci nápoj na nezaplatenie

Sypané čaje sú jednou z najefektívnejších možností, ako sa brániť pred nechcenou zimou, ale i nepríjemným nachladnutím. Výhodou je, že tento typ čaju si môžete nechať namiešať a pridať si doň to, čo máte radi alebo práve potrebujete. Na stres a nadmernú vyčerpanosť intenzívne pôsobí medovka, ktorá okrem iného výrazne znižuje horúčku. Mäta je vhodná na žalúdočné problémy a zázvor je skvelým príkladom toho, ako sa zahriať behom niekoľkých minút! Sypané čaje všeobecne pomáhajú tráveniu, podporujú regeneráciu tela, zvyšujú imunitu a sú prospešné pre zdravý cievny systém.

Čo by vám nemalo chýbať v šatníku?

Okrem kvalitného horúceho čaju, ktorý by ste si mali dopriať minimálne raz denne (a to nielen počas zimy), je termo oblečenie to, čo by nemalo chýbať ani v tom vašom šatníku! Spodná funkčná vrstva odvádza pot, vďaka čomu ostáva pokožka suchá a v teple počas celého dňa. Otvory na vonkajšej bavlnenej vrstve zabezpečujú výbornú cirkuláciu vzduchu, ktorá je dôležitá pre dobrú stabilizáciu telesnej teploty. Okrem toho je termo oblečenie mimoriadne ľahké a príjemné na nosenie, čo oceníte najmä pri celodennej túre, ale aj počas bežného dňa. Ak sa teda chystáte do hôr či rodinný výlet po okolí, siahnite po termo prádle, ktoré vás ochráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia. A samozrejme, nezabudnite na termosku s čajom!

Čítané: 3535 x