Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Je vaša pokožka pripravená na zimu?

Datum: 14.12.2017

Pomaly ale iste vyťahujeme z šatníkových skríň teplé kabáty a tí zimomriavejší z nás už nosia aj rukavice a teplé šály. Je pravda, že sa zima už neúprosne blíži, však práve nízke teploty by nás mali upozorniť na to, aby sme sa starostlivo starali o svoje ruky a pokožku!

Teplo alebo zima?

Naša pokožka trpí nielen nízkymi teplotami, ale aj jej výkyvmi zapríčinenými rýchlymi prechodmi zvonku zo zimy do teplej miestnosti. Práve to našu pokožku nebezpečne vysušuje a hrozí tak jej podráždenie. Odporúčame preto nevychádzať bez rukavíc a kvalitných krémov, ktoré našu pokožku do istej miery chránia. Okrem iného si môžete vybrať hydratačný krém s vami preferovanou vôňou, ktorá rozhodne poteší vaše zmysly a spojí tak príjemné s užitočným.

Hydratačná bomba

Ďalší tip predstavuje parafínový kúpeľ. Hoci sa to môže zdať niektorým zbytočné, parafín určený práve pre tento špeciálny úkon obsahuje látky, ktoré vašu pokožku hydratujú do hĺbky, premastia ju a dodajú potrebné vitamíny. Okrem toho vám ruky vosk krásne prehreje! Rovnako ako u krémov si môžete vybrať parafín s vami preferovanou vôňou. To samozrejme ale neznamená, že by vám tento kúpeľ mohol nahradiť pestrú stravu! Tá kvalitu pokožky zásadným spôsobom tiež ovplyvňuje!

Chopte sa brúsky!

Rozhodne nemyslíme regulárnu brúsku. Naopak je reč o špeciálnych brúskach na nechty, ktoré sú medzi ženami čím ďalej populárnejšie. Úprava nechtov je neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o ruky. Naše nechty upútavajú každodenne veľa pozornosti, len sa zamyslite nad gestikuláciou, alebo nad obyčajnými rutinnými úkonmi ako potrasenie rúk. Preto by sme mali dbať na to, aby boli vždy upravené. Brúska na nechty pomôže nechty vymodelovať do tvaru, ktorý je pre vaše nechty najviac lichotivý, s ľahkosťou a rýchlosťou, ktoré mnohé prekvapí.

Starostlivosť o pokožku nie je jednorazová ani sezónna záležitosť. Naopak by sme sa mali naučiť o ňu starať pravidelne, za čo sa nám potom stokrát odvďačí!

Čítané: 3465 x