Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Magazíny

Tipy, ako vybrať letnú dovolenku

27.03.2024 00:59 Už teraz sa tešíte na letný relax a oddych? Predpokladom skvelej letnej dovolenky je jej správny výber. Avšak vybrať tú správnu letnú dovolenku môže byť často výzvou. S neprebernými možnosťami a destináciami je dôležité vedieť, ako postupovať. Našich niekoľko tipov vám výber uľahčí. Stanovenie reálneho rozpočtu Prvým krokom pri plánovaní letnej dovolenky je stanoviť si rozpočet. Príspevok Tipy, ako vybrať letnú dovolenku zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Hisense vstupuje do kategórie inteligentných vstavaných spotrebičov do...

20.03.2024 00:30 Hisense posilňuje svoju pozíciu na domácom trhu a vstupuje do kategórie veľkých domácich spotrebičov určených pre varné zóny a umývanie riadu. Od roku 2015, keď na náš trh vstúpila táto technologická značka, rýchlo napreduje a profiluje svoju ponuku ako technicky špičkové produkty s inovatívnymi riešeniami a konektivitou. V kategórii viacdverových, tzv. multidoor chladničiek je dlhodobo Príspevok Hisense vstupuje do kategórie inteligentných vstavaných spotrebičov do kuchyne zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Hranatý alebo guľatý ciferník hodiniek: ktorý je módnejší?

18.03.2024 19:30 Hodinky ako módny doplnok vytvorili v histórii bohatú stopu a ich vývoj sa neustále mení pod vplyvom módnych trendov a estetických preferencií. Pri výbere náramkových hodiniek veľa ľudí váha, či kúpiť hodinky s guľatým, alebo hranatým ciferníkom. Ktorý z ciferníkov je módnejší a zapadne do vášho štýlu? Z vreckových hodiniek priamo na zápästie Prvé náramkové hodinky sa objavili v Príspevok Hranatý alebo guľatý ciferník hodiniek: ktorý je módnejší? zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Ako vybrať zameriavač pre hráčov golfu

18.03.2024 00:15 Výber zameriavača je pre golfistov dôležitým krokom k zlepšeniu presnosti a konzistencie hry. Na trhu je dostupných mnoho rôznych typov zameriavačov, takže výber toho správneho môže byť náročný. Pri výbere zameriavača zvážte typ zameriavača, veľkosť a hmotnosť, cenu a doplnkové parametre. Typy zameriavačov a ich výhody Medzi najmodernejšie patria laserové zameriavače, medzi ktorými vyniká zariadenie Zoom OLED Príspevok Ako vybrať zameriavač pre hráčov golfu zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Adrenalínové zážitky pre odvážne ženy

10.03.2024 22:45 Veľa žien žije stereotypne, ale v ich vnútri drieme túžba po adrenalíne. Doprajte svojej priateľke niečo výnimočné a rozptýľte ju zážitkom v oblakoch. Pre odvážne dámy sú skoky padákom, lety balónom a zážitkové lety vrtuľníkom skvelým spôsobom, ako si vychutnať vzdušné dobrodružstvo plné adrenalínu a nezabudnuteľných zážitkov. Pre ženy, ktoré sa chcú cítiť maximálne slobodne Pre výbere zážitku Príspevok Adrenalínové zážitky pre odvážne ženy zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Akú funkciu majú v aute tyčky stabilizátora a ako môžete zistiť ich...

10.03.2024 02:46 Keď si sadnete do auta, naštartujete a následne sa prepravíte na potrebné miesto, je to pre vás pomerne jednoduchý proces. V zákulisí sa však na tom podieľa množstvo procesov a dielov, o ktorých možno ani neviete. A jedným z nich sú práve tyčky stabilizátora. Konštrukcia tyče proti prevráteniu Protišmyková tyč sa skladá z hlavných komponentov: Príspevok Akú funkciu majú v aute tyčky stabilizátora a ako môžete zistiť ich poruchu? zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Bezpečne aj v nebezpečných podmienkach: Čo je pracovná obuv a ako vás...

10.03.2024 02:46 Bezpečnosť by mala byť najvyššou prioritou na každom pracovisku. Jedným zo spôsobov, ako ju zaistiť, je nosiť vhodný pracovný odev, ochranné pomôcky a samozrejme vhodnú pracovnú obuv. Bezpečnostná pracovná obuv je navrhnutá tak, aby chránila chodidlá pred rôznymi nebezpečenstvami, ktoré môžu spôsobiť zranenia. Mnoho ľudí má zdravotné problémy s chodidlami a nohami kvôli nesprávnej obuvi Príspevok Bezpečne aj v nebezpečných podmienkach: Čo je pracovná obuv a ako vás môže ochrániť pri práci?  zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Telefón ako nový: Starostlivosť, ktorá predĺži jeho životnosť a výkon

10.03.2024 02:46 V dnešnej dobe je mobilný telefón nielen neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale často predstavuje aj značnú finančnú investíciu. Ako sa teda postarať o toto cenné zariadenie, aby nám slúžilo spoľahlivo čo najdlhšie? Používanie kvalitného obalu Jednou z kľúčových oblastí, na ktoré by sme nemali zabudnúť, je fyzická ochrana telefónu. Obal na telefóne pôsobí ako štít, Príspevok Telefón ako nový: Starostlivosť, ktorá predĺži jeho životnosť a výkon zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Zelená pre mužské zdravie: Údržba, palivo a tuning pre mužov

10.03.2024 02:46 Páni, pozor. Predstavte si, že vaše telo je ako vysokovýkonný športový automobil. Aby ste si udržali svoj “motor” v top stave, nestačí len natankovať a očakávať, že všetko pôjde ako po masle. Potrebujete správny “palivový mix”, pravidelnú “údržbu” a občas aj “tuning” na zvýšenie výkonu. V tomto článku vám predstavíme “servisný manuál” pre mužské zdravie, Príspevok Zelená pre mužské zdravie: Údržba, palivo a tuning pre mužov zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Ako postupovať pri kúpe letných pneumatík?

09.03.2024 16:30 Pri výbere nových pneumatík na letnú sezónu je potrebné zvážiť niekoľko faktorov, ktoré ovplyvňujú ich výkon, životnosť a cenu. Pre menej skúsených motoristov prinášame niekoľko cenných rád, ako postupovať pri kúpe týchto pneumatík. Kedy kúpiť letné pneumatiky? Ideálny čas na kúpu letných pneumatík je obdobia február až marec, keď sa teploty stabilizujú nad 7°C. Vtedy Príspevok Ako postupovať pri kúpe letných pneumatík? zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Káva: Vychutnajte si jej benefity pre zdravie

26.03.2024 21:15 Káva, ten tmavý, aromatický elixír, ktorý prebúdza zmysly a dobíja energiou. Mnohí z nás si bez nej nevieme predstaviť ráno, no káva má oveľa viac, než len povzbudzujúce účinky. V tomto článku sa ponoríme do sveta kávy a preskúmame jej benefity pre zdravie, ideálny čas na jej konzumáciu a rôzne druhy, z ktorých si môžete The post Káva: Vychutnajte si jej benefity pre zdravie first appeared on Família.

Ako vybrať dámsku kabelku? Toto je praktický manuál, ktorý vám pomôže!

24.03.2024 18:00 Kabelka – nevyhnutný doplnok na nosenie. Nielenže vyniká svojou estetickou stránkou a stránkou dizajnu, ale ide aj o praktické vlastnosti, ktoré spĺňa na 100 %. Na trhu však existuje spektrum dámskych kabeliek – rôzne druhy, farebné prevedenia, spôsoby zapínania či materiálové možnosti. Ako si vybrať správnu kabelku? Táto otázka je veľmi náročná, pretože odpoveď sa The post Ako vybrať dámsku kabelku? Toto je praktický manuál, ktorý vám pomôže! first appeared on Família.

Ako predísť zraneniu pri hraní golfu?

17.03.2024 23:00 Začala vás počas hry golfu bolieť bedrová časť chrbtice? Po hre vás pália členky či zápästie? S najväčšou pravdepodobnosťou ste zanedbali prípravu a nemáte vhodnú výbavu. Golf je síce skvelý šport pre ľudí rôznych vekových kategórií a úrovní kondície, avšak ako pri každej fyzickej aktivite, aj pri golfe existuje riziko zranenia. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých tipov môžete toto The post Ako predísť zraneniu pri hraní golfu? first appeared on Família.

Kontrola pneumatík po zime – čo všetko treba skontrolovať?

10.03.2024 02:01 Zima je za nami a prichádza čas na jarnú údržbu vášho auta. Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré by ste mali urobiť, je skontrolovať stav uskladnených pneumatík. Pneumatiky sú totiž jediným spojením medzi autom a cestou, a preto majú veľký vplyv na bezpečnosť, komfort a spotrebu paliva. Ak pneumatiky vymieňate v servise, kontrolu vykonajú za vás. V prípade The post Kontrola pneumatík po zime – čo všetko treba skontrolovať? first appeared on Família.

7 tipov, ako motivovať deti k cvičeniu a fyzickej aktivite

10.03.2024 02:01 Nielen pre dospelých ale aj pre deti, je denná fyzická aktivita dôležitá. Niektoré deti sú prirodzene aktívne, niektoré naopak vôbec nie sú motivované, radšej by si sa hrali s Legom alebo trávili čas pred televízorom, na tablete či smartfóne. Rodičia často stoja pred neľahkou úlohou ako deti motivovať k pohybu a vzbudiť v nich záujem The post 7 tipov, ako motivovať deti k cvičeniu a fyzickej aktivite first appeared on Família.

Turistika s deťmi – ako im vybrať správnu obuv

09.03.2024 15:30 Správna veľkosť turistickej obuvi je dôležité nielen pre dospelých, ale aj pre deti, ktoré sa chcú venovať turistike spolu s rodičmi. Kúpte im topánky, ktoré sadnú z hľadiska veľkosti, tvaru a potrieb dieťaťa. Zabezpečíte tak pre deti pohodlie, bezpečnosť a lepší zážitok z prírody. Je dôležité, aby ste výberu venovali dostatok času a na turistickej obuvi nešetrili. Výber turistickej The post Turistika s deťmi – ako im vybrať správnu obuv first appeared on Família.

Pracovné gumáky v roku 2024: funkčné aj štýlové

06.03.2024 19:01 Pracovná móda sa vyvíja pomalšie ako klasická fashion móda, no sú svetlé výnimky, ktoré posúvajú trh dopredu. Jednou z takých výnimiek je aj výrobca gumákov Dunlop. Vyskúšajte 100 ročnú kvalitu z Holandska Značka Dunlop je pomerne dosť známa, predovšetkým ako výrobca pneumatík. Dunlop sa však venuje gumárenskému priemyslu už viac ako sto rokov a za The post Pracovné gumáky v roku 2024: funkčné aj štýlové first appeared on Família.

Jarné inline šialenstvo – vyberáme kolieskové korčule

04.03.2024 17:00 Čo vyťahujete na jar z pivnice? Mnohí by odpovedali, že kolieskové korčule. Inline jazda je skvelý spôsob, ako sa zabaviť, zlepšiť kondíciu a užiť si prírodu. Ak ste sa rozhodli vyskúšať tento šport, budete potrebovať kvalitné kolieskové korčule. Poradíme vám, ako si vybrať pohodlné a kvalitné kolieskové korčule. Veľkosť kolieskových korčúľ Korčule by mali dobre sedieť na The post Jarné inline šialenstvo – vyberáme kolieskové korčule first appeared on Família.

Generálne upratovanie bytu: Na čo nezabudnúť?

04.03.2024 17:00 Upratovanie bytu je činnosť, ktorú väčšina z nás nerobí s radosťou, ale s povinnosťou. Upratovanie bytu je však dôležité nielen pre estetiku, ale aj pre zdravie, pohodu a bezpečnosť. Malo by sa robiť pravidelne, aspoň raz týždenne. Raz za štvrť roka je nutné aj generálne upratovanie. Generálne upratovanie zahŕňa dôkladnejšie a hĺbkovejšie čistenie všetkých častí The post Generálne upratovanie bytu: Na čo nezabudnúť? first appeared on Família.

Viete ako si zostaviť ideálny výživový plán?

03.03.2024 01:00 Vytvorenie ideálneho výživového plánu závisí od mnohých faktorov, ako je vek, rýchlosť bazálneho metabolizmu, hmotnosť, fyzická aktivita a predovšetkým ciele, ktoré si človek kladie. Veľkou pomocou môže byť aj športová výživa a výživové doplnky. Každopádne však existujú všeobecné rady a tipy, ako si vytvoriť ideálny výživový plán: 1.   Stanovte si svoje ciele: Chcete schudnúť, nabrať The post Viete ako si zostaviť ideálny výživový plán? first appeared on Família.

Akné nie je len problém tínedžerov: 5 zaujímavých faktov o tomto...

27.03.2024 11:15 Problémy s aknóznou pleťou pozná na vlastnej koži množstvo ľudí. Ak ste s akné nemali problémy osobne určite poznáte niekoho, kto s bielymi pupáčikmi alebo červenými zapálenými hrčkami v koži mal. Okolo tohto kožného ochorenia sa stále veľa hovorí a aj veľa píše, Napriek tomu sa stále dočítate niečo nové o čom ste ani netušili. 1) Nie je akné ako akné The post Akné nie je len problém tínedžerov: 5 zaujímavých faktov o tomto kožnom ochorení appeared first on TOP5 magazín.

Energetické chladenie vo výstavbe a architektúre

22.03.2024 04:15 V rýchlo sa meniacom svete, kde klimatické zmeny a energetická účinnosť predstavujú stále väčšie výzvy, vstupujeme do éry, kde energetické chladenie hrá podstatnú úlohu vo výstavbe a architektúre. S rastúcim povedomím o environmentálnych dôsledkoch a potrebou efektívneho využívania zdrojov, sa architekti a stavitelia snažia zladiť estetiku budov s udržateľnými energetickými riešeniami. Termálna regulácia, využívanie obnoviteľných The post Energetické chladenie vo výstavbe a architektúre appeared first on TOP5 magazín.

5 tipov, ako jazdiť autom úsporne

09.03.2024 17:16 Jazdenie autom je pre mnohých ľudí nevyhnutnou súčasťou každodenného života. Či už ide o cestu do práce, do školy, na nákup, alebo na výlet, auto poskytuje pohodlie  a nezávislosť. No zároveň je jazdenie autom aj finančne náročné. Ako teda môžete jazdiť autom úsporne, aby ste šetrili nielen svoju peňaženku, ale aj našu planétu? 1. Jazdite The post 5 tipov, ako jazdiť autom úsporne appeared first on TOP5 magazín.

Ako sa posunúť vo svojej kariére s MBA titulom

06.03.2024 22:00 Pre udržanie konkurencieschopnosti je v dnešnej dynamickej dobe skutočne kľúčové študovať. Bez toho sa nepohnete. Sledovať nové trendy, neustále sa rozvíjať, rozširovať svoje teoretické znalosti… počujeme to všade, ale ako to vlastne urobiť? Či už ste manažér, ktorý sa snaží posunúť na ďalšiu úroveň, alebo podnikateľ, čo chce zefektívniť svoj biznis, máme pre vás skvelý The post Ako sa posunúť vo svojej kariére s MBA titulom appeared first on TOP5 magazín.

5 tipov, ako založiť úspešný e-shop

06.03.2024 22:00 Internetové obchody majú zelenú a už zopár rokov je vidieť ich veľký rozmach. Založiť si e-shop nie je až tak zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. Ak nájdete dieru na trhu, smelo do podnikania! Malým návodom vám bude nasledujúcich 5 tipov pre založenie e-shopu. 1. Vytvorte pútavý názov a značku Väčšina e-shopov podniká ako eseročka. The post 5 tipov, ako založiť úspešný e-shop appeared first on TOP5 magazín.

Trampolína – zábavná športová pomôcka pre celú rodinu

05.03.2024 16:00 Trampolína je zábavná pomôcka, ktorá sa teší veľkej obľube nielen u detí, ale aj u dospelých. Skákanie na trampolíne má množstvo výhod pre telo i dušu. Navyše je skákanie skvelý spôsob, ako stráviť kvalitný čas s rodinou. Aké typy trampolín existujú a na čo si treba dať pozor pri ich používaní? Prečo skákať na trampolíne? Skákanie The post Trampolína – zábavná športová pomôcka pre celú rodinu appeared first on TOP5 magazín.

Prečo sú Košice a okolie atraktívne pre turistov? Ubytujte sa tu a...

03.03.2024 04:30 Mesto na východe Slovenska mnohí z nás ešte nikdy nenavštívili. Zvlášť turistov zo západnej časti Slovenska odrádza veľká vzdialenosť. Ak sa však v lokalite Košíc ubytujete, môžete tu stráviť pár čarovných dní. Nebudete ľutovať. Historické a kultúrne bohatstvo Košíc Košice sú jedným z najstarších miest na Slovensku a majú dlhú a pestrú históriu. Ich historické The post Prečo sú Košice a okolie atraktívne pre turistov? Ubytujte sa tu a zistite to appeared first on TOP5 magazín.

Captain’s Bar – Balatonfüred

27.03.2024 19:00 Pohodlie v Balatonfürede Túlať sa večernými uličkami Balatonfüredu je veľmi príjemný zážitok. No nakoľko nás po celom dni zmohla únava, rozhodli sme sa ísť chvíľku posedieť niekam na šálku kávy. Hľadali sme pekné miesto a nakoniec sme zakotvili v hotelovom bare Captain’s Bar. Captain’s Bar je súčasťou krásneho hotela – Hotel Golden Lake Resort na The post Captain’s Bar – Balatonfüred appeared first on salkakavy.sk.

Apátsági Rege Cukrászda v Tihany

27.03.2024 19:00 Úchvatný Tihany: Skvost Balatonu Polostrov Tihany je prekrásnym miestom na severnom Balatone. Je to polostrov plný histórie a prírodných pokladov. Okrem levandule a levanduľového festivalu do Tihany láka turistov Benediktínske opátstvo. Kláštor má bohatú históriu a je architektonickým skvostom. Jednou z našich zastávok v Tihany bola prechádzka okolo tohto pôsobivého kláštora. Naše ďalšie kroky smerovali The post Apátsági Rege Cukrászda v Tihany appeared first on salkakavy.sk.

Il Lago Ristorante v Balatonfürede

27.03.2024 19:00 Očarujúca návšteva IL Lago Ristorante Po večernej prechádzke po pobreží Balaton, sme objavili očarujúcu reštauráciu IL Lago Ristorante. Reštaurácia sa môže pochváliť krásnym výhľadom na malý prístav plný jácht a plachetníc. Takýto pohľad na odstavené lode, ktoré čakajú, kedy sa budú zasa môcť plaviť po jazere, ma asi nikdy neomrzí. Pofukoval jemný vetrík, ktorý lode The post Il Lago Ristorante v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Lavender Garden v Tihany

27.03.2024 19:00 Tihany: Skrytý poklad severného brehu Balatonu Z môjho pohľadu je Tihany klenotnicou severného brehu Balatonu. Tihany zvyknú volať aj maďarské Provensálsko. Maďarské Provensálsko predovšetkým preto, že sa v tejto oblasti veľmi dobre darí levanduli. Levanduľu tu doslova nájdete na každom kroku, napríklad v obchode so suvenírmi, v limonáde, zákusku, zmrzline, sirupe alebo vo víne. Počas The post Lavender Garden v Tihany appeared first on salkakavy.sk.

Kaviareň FRIENDS v Michalovciach

26.03.2024 21:00 Kaviareň FRIENDS: Stretávacie miesto v Michalovciach V nasledujúcich riadkoch vás zavediem do úžasnej kaviarne v srdci Michaloviec FRIENDS. A jedným dychom dodávam, že takýchto konceptov by malo byť na Slovensku oveľa viac. Kaviareň FRIENDS už svojím názvom prezrádza, že to je dokonalé miesto pre stretávanie sa priateľov. Túto kaviareň sme si skutočne nemohli nechať ujsť. The post Kaviareň FRIENDS v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Fabio Caffe v Michalovciach

26.03.2024 21:00 Michalovce: Môj dojem Rozhodli sme sa stráviť istý čas v Michalovciach a urobiť si odtiaľ poznávacie výlety po východnom Slovensku a Tokaji. Navštívili sme veľa krásnych a zaujímavých miest. Takže musím poznamenať, že aj tento kút Slovenska je veľmi pekný. Michalovce sú okresné mesto v Košickom kraji. V jeden večer sme sa vydali preskúmať samotné The post Fabio Caffe v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Tieto veci zo svojej obývačky vyhoďte: Zaberajú zbytočné miesto a nie...

15.03.2024 21:32 Obývačka je srdce každého domova a miesto, kde rodina trávi spoločný čas a hostí svojich priateľov. Často sa však stáva, že ide aj o priestor, v ktorom sa hromadia veci, ktoré buď nie sú potrebné, alebo nemajú žiadnu hodnotu.  Je teda vhodné obývačke pravidelne venovať čas, vyčistiť tento priestor a zbaviť sa zbytočností, na ktoré The post Tieto veci zo svojej obývačky vyhoďte: Zaberajú zbytočné miesto a nie sú estetické appeared first on salkakavy.sk.

Rosso Italian Restaurant & Pizza & Aparthotel v Michalovciach

10.03.2024 01:46 Poďme spoločne nazrieť do unikátnej talianskej reštaurácie Rosso Italian Restaurant Pizza Aparthotel v Michalovciach na Kostolnom námestí 8. Reštaurácia Rosso bola kedysi roľnícky dom. Jedná sa o trojposchodovú rohovú budovu so sedlovou strechou a kupolou. Tento dom dalo postaviť Roľnícke družstvo Michalovce a bol dostavaný v roku 1929 za pomoci roľníkov. Následne sa The post Rosso Italian Restaurant Pizza Aparthotel v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Vitorlás restaurant v Balatonfürede

10.03.2024 01:46 Dnes vás pri šálke dobrej kávy prenesiem do minulosťou nasiaknutej reštaurácie Vitorlás, ktorá sa nachádza priamo v Balatonfüred. Zavediem vás na miesto, ktoré doslova dýcha históriou. Jedná sa o starú monumentálnu budovu priamo na nábreží s nádhernou panorámou. Príbeh dnešnej Vitorlás sa začal písať v 19. storočí. Dnešná reštaurácia Vitorlás bola pôvodne lodiarskou dielňou. Táto dielňa The post Vitorlás restaurant v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Parkafe kaviareň v Rožňave

08.03.2024 19:31 Rožňava sa rozprestiera v regióne Gemer, v Rožňavskej kotline. Z južnej strany mesto obkolesuje nádherný Slovenský kras, zo severu úpätia Volovských vrchov. Tak uznajte sami, že príroda v tomto regióne je vskutku čarovná. Po poznávacej prechádzke Rožňavou a dobrom obede sme sa vybrali na šálku kávy. Zaujala nás kaviareň sídliaca priamo v parku s príznačným The post Parkafe kaviareň v Rožňave appeared first on salkakavy.sk.

Kde začína útulnosť v spálni

20.03.2024 00:16 Pohodlie v miestnosti by malo začínať od samotného vchodu a končiť v posteli. Našťastie existuje veľký výber predmetov a dekoračných doplnkov do interiéru, ktoré sa budú hodiť ku každému štýlu a vytvoria patričnú náladu vášho priestoru. Premýšľate, kde začať so zdobením izby? Nasledujúce dve veci vám pomôžu zrealizovať vaše sny o útulnom interiéri, aby vás Príspevok Kde začína útulnosť v spálni zobrazený najskôr Wellness magazín.

Romantické dobrodružstvo pre páry: Let balónom

10.03.2024 22:45 Hľadáte originálny spôsob, ako prekvapiť svoju polovičku a zažiť s ňou nezabudnuteľné chvíle? Let balónom je ideálnou voľbou. Tento darček je jedinečným zážitkom, ktorý ponúka úchvatné panoramatické výhľady a nezabudnuteľnú romantickú atmosféru. Tipy pre výber letu balónom pre páry Ak sa rozhodnete pre let balónom pre páry, je dôležité si vybrať vhodnú spoločnosť, termín a Príspevok Romantické dobrodružstvo pre páry: Let balónom zobrazený najskôr Wellness magazín.

Vianoce zdravo: Ako si užiť sviatky a nepribrať?

07.03.2024 07:45 Vianočné priberanie je pre mnohých každoročnou témou. Zdravá strava je bezpochyby dôležitá aj počas sviatkov, avšak je dôležité nepodceniť aj psychickú stránku veci. Neustále sledovanie kalorického príjmu a strach z jedla, môžu viesť k nebezpečným poruchám príjmu potravy. Ako sa teda stravovať zdravšie aj počas sviatkov bez toho, aby sa vaše odriekanie premenilo na problém? Príspevok Vianoce zdravo: Ako si užiť sviatky a nepribrať? zobrazený najskôr Wellness magazín.

5 skvelých domácich kardio strojov

05.03.2024 06:15 Domáce cvičenie je komfortné, a preto sa k nemu prikláňa čoraz viac športovcov. Domáce kardio stroje ponúkajú efektívny spôsob, ako udržiavať zdravie a formu v optimálnom stave. Svoj tréningový režim oživte jedným z nasledujúcich skvelých kardio strojov. Bez ohľadu na váš výber, každý z nich vám pomôže posilniť srdce, spaľovať kalórie a budovať formu. Nechajte sa inšpirovať a Príspevok 5 skvelých domácich kardio strojov zobrazený najskôr Wellness magazín.

Užitočné rady pre športovcov. Ako si udržať zdravé kĺby

02.03.2024 18:16 Pre športovcov je dôležité udržať si zdravé kĺby, pretože sú kľúčom k pohyblivosti, flexibilite a celkovému športovému výkonu. Základom udržania zdravých kĺbov je kombinácia pravidelného cvičenia, správnej výživy a prevencie zranení. Tu je niekoľko tipov, ako si udržať zdravé kĺby, najmä pre športovcov: 1.   Výživa kĺbov: Pre športovcov je dôležité zabezpečiť správnu výživu kĺbov, aby Príspevok Užitočné rady pre športovcov. Ako si udržať zdravé kĺby zobrazený najskôr Wellness magazín.

Zdravie a šport: Ako nájsť rovnováhu v každodennom živote

01.03.2024 22:16 V dnešnej dobe, keď sú naše životy často hektické a plné výziev, je nájdenie rovnováhy medzi prácou, osobným životom a zdravím kľúčové. Šport a zdravá výživa hrajú dôležitú úlohu v udržiavaní tejto rovnováhy. V tomto článku sa zameriame na význam aktívneho životného štýlu, výberu správnej stravy pre nás i naše domáce zvieratá a významu kvalitného Príspevok Zdravie a šport: Ako nájsť rovnováhu v každodennom živote zobrazený najskôr Wellness magazín.

Moderné vybavenie domu a záhrady: skvelé inšpirácie aj pre vás

22.03.2024 22:01 Záhrada a dom sú miesta, kde každý z nás trávi podstatnú časť svojho času relaxom. Pre zaistenie pohodlia a bezpečnosti nášho domova je potrebné mať kvalitné vybavenie a doplnky. Garážové brány, interiérové ​​dvere, plastové oplotenia a záhradný nábytok, to všetko sú produkty, ktoré môžu zlepšiť funkčnosť a vzhľad vášho domova a nehnuteľnosti. Moderné interiérové ​​dvere The post Moderné vybavenie domu a záhrady: skvelé inšpirácie aj pre vás first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Golfové loptičky Callaway Chrome Tour: Úspech na greene zaručený

17.03.2024 21:30 Hľadáte golfové loptičky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť maximálnu kontrolu a presnosť na greene? Callaway Chrome Tour by sa mohli stať vašou novou tajnou zbraňou. Výber golfových loptičiek je však individuálny a závisí herných preferencií a úrovne zručností. Pred kúpou loptičiek Chrome Tour odporúčame vyskúšať tieto loptičky na driving range, aby ste sa uistili, že vám The post Golfové loptičky Callaway Chrome Tour: Úspech na greene zaručený first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Dobré pracovné gumáky sú ľahké a odolné, ako tie od Dunlopu

06.03.2024 16:15 Gumáky sa často používajú v ťažkých terénoch a musia odolávať rôznym podmienkam. Výberu vhodných gumákov sa však ľudia moc nevenujú. Majú vôbec zmysel lacné gumáky? Cena je v obchode veľmi dôležitá, no nemala by byť určujúca. Ľudia často nakúpia lacný produkt v supermarkete, no po pár dňoch banujú a sú nespokojní. Produkty z takýchto obchodných The post Dobré pracovné gumáky sú ľahké a odolné, ako tie od Dunlopu first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Prečo je textilné motooblečenie lepšie ako kožené?

05.03.2024 10:00 Mnohí motorkári sa pri výbere oblečenia rozhodujú medzi textilným a koženým materiálom. Obidva majú svoje výhody a nevýhody, ale ktorý je lepší pre bezpečnosť, pohodlie a štýl? Porovnajme si oba typy oblečenia na motorku a rozhodnutie necháme na vás. Bezpečnosť motooblečenia Každý motorkár vie, že základom bezpečnej jazdy sú prilby na motorku a chrániče. Avšak aj oblečenie The post Prečo je textilné motooblečenie lepšie ako kožené? first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Jedinečný bazén na plávanie a relaxovanie

02.03.2024 21:00 Odborníci varujú, že ak chceme mať pevné fyzické a psychické zdravie a dožiť sa vysokého veku v plnej sile, je potrebné dbať na svoj jedálny lístok, pitný režim, kvalitu spánku, nastavenie mysle a, samozrejme, pravidelný pohyb a relax. Ak patríte medzi tých, ktorí hľadajú spôsoby, ako sa veci dajú, nemáte radi výhovorky a túžite spojiť The post Jedinečný bazén na plávanie a relaxovanie first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Ako poplastované pletivo zlepšuje bezpečnosť a životnosť vašej záhrady

02.03.2024 21:00 V dnešnej dobe, kedy hrá bezpečnosť a estetika záhrad kľúčovú úlohu, je mimoriadne dôležité vybrať správne oplotenie. Medzi populárne a funkčné riešenia patrí poplastované pletivo a gabionové ploty, ktoré nielen zlepšujú bezpečnosť, ale aj prispievajú k dlhodobej životnosti a estetike vašej záhrady. Poplastované pletivo – odolnosť a estetika Poplastované pletivo je ideálnou voľbou pre oplotenie The post Ako poplastované pletivo zlepšuje bezpečnosť a životnosť vašej záhrady first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Problémy s upchatým odpadom? Pomôže vám profesionálny čistič

02.03.2024 21:00 Upchatý odtok v kúpeľni je jedným z častých problémov, s ktorým sa vo svojej domácnosti môžete stretnúť. Mnoho upchatých umývadiel v kúpeľni je výsledkom nahromadenia vlasov, šupiniek kože, zvyškov zubnej pasty a rôznorodej špiny, ktorá sa viaže na mydlový sliz nahromadený na stenách odtokových rúrok. Nič príjemné, poviete si. Dobrá správa ale je, že upchatý The post Problémy s upchatým odpadom? Pomôže vám profesionálny čistič first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Kuna v dome – ako sa jej zbaviť?

02.03.2024 01:15 Vedeli ste o tom, že kuna je malý, ale vzácny člen rodiny lasíc? Kuny vážia asi 2 kilá a ich telá sú dlhé a nízke. Ich srsť sa môže pohybovať od svetlohnedej až po tmavohnedú s čiernymi nohami a dlhými huňatými čiernymi chvostmi. Na hrudníku majú výraznú svetlohnedú srsť, pričom v zime rastú kunám na nohách The post Kuna v dome – ako sa jej zbaviť? first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Originálne spôsoby, ako požiadať o ruku

21.03.2024 21:15 Žiadostí o ruku je toľko, koľko je hviezd na oblohe. Avšak, ak hľadáte niečo nezabudnuteľné, niečo, čo vyvolá úsmev na tvári vašej lásky a spôsobí, že jej srdce sa radosťou a dojatím zachveje, potom ste na správnej adrese. Máme pre vás niekoľko originálnych a neobyčajných spôsobov, ako požiadať o ruku, ktoré vám umožnia vytvoriť nezabudnuteľný ... Príspevok Originálne spôsoby, ako požiadať o ruku zobrazený najskôr Pisem.sk.

Najčastejšie zranenia pri golfe: Hrajte golf bezpečne

17.03.2024 17:30 Golf je často vnímaný ako pokojná a nenáročná športová aktivita. Napriek tomu aj pri hraní golfu existuje riziko zranení. Najčastejšie zranenia pri golfe sú spojené s opakovaným zaťažením, nesprávnou technikou alebo nedostatočným zahriatím pred hrou. Vďaka správnemu prístupu k hre môže byť golf nielen príjemným, ale aj bezpečným športom pre všetky vekové kategórie. Zranenia a bolesti ... Príspevok Najčastejšie zranenia pri golfe: Hrajte golf bezpečne zobrazený najskôr Pisem.sk.

Rozvíjame vašu značku: Získajte viac viditeľnosti online s našou...

16.03.2024 22:01 Vážení podnikatelia a firmy, V dnešnom digitálnom svete je online viditeľnosť kľúčovým faktorom pre úspech. Sme presvedčení, že každá firma si zaslúži mať šancu ukázať svoje jedinečné vlastnosti a kvality online. Preto sme zaviedli novú službu porovnávania, ktorá vám pomôže získať viac viditeľnosti na internete úplne zadarmo! Naša platforma vám umožňuje porovnávať všetky dostupné služby ... Príspevok Rozvíjame vašu značku: Získajte viac viditeľnosti online s našou bezplatnou službou porovnávania zobrazený najskôr Pisem.sk.

Ste znudení po zime? Doprajte si trochu zábavy

11.03.2024 01:00 Po dlhom období zimy sa mnohí ľudia cítia unavení a tiež znudení. S príchodom jari je ten správny čas si dopriať trochu zábavy a zažiť niečo netradičné. Ak túžite po vzrušení, existuje niekoľko úžasných zážitkov, ktoré je možné kúpiť v agentúrach. Od vzdušných dobrodružstiev až po adrenalínové výlety ponúkajú nespočetné možnosti na oživenie vašich dní. Vyhliadkový let – ... Príspevok Ste znudení po zime? Doprajte si trochu zábavy zobrazený najskôr Pisem.sk.

Aká je najlepšia forma reklamy pre nový e-shop?

06.03.2024 21:00 Reklama je neoddeliteľnou súčasťou podnikania, a to najmä v tom prípade, keď ide o nový e-shop. Presadiť sa na trhu nie je jednoduché.  Aká je najlepšia forma reklamy, ktorá priláka zákazníkov a zvýši obrat? Existuje mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú úspešnosť reklamnej kampane. Prestavíme si najpopulárnejšie formy reklamy pre e-shopy spolu s ich výhodami a nevýhodami. Sociálne médiá Sociálne médiá ... Príspevok Aká je najlepšia forma reklamy pre nový e-shop? zobrazený najskôr Pisem.sk.

7 vecí, na ktoré nezabudnite pri jarnej údržbe štvorkolky

27.03.2024 19:15 Jarné obdobie je ideálnym časom na to, aby ste svoju štvorkolku pripravili na sezónu. Pred tým, ako sa pustíte do jazdy po nových terénoch, je dôležité venovať pozornosť údržbe vášho vozidla. Na ktorých 7 vecí by ste nemali zabudnúť pri jarnej údržbe štvorkolky? Kontrola oleja Olej je krvou štvorkolky, a preto je dôležitá jeho kontrola i výmena. Skontrolujte úroveň oleja a prípadne ho vymeňte podľa odporúčaní výrobcu. Nezabudnite tiež skontrolovať a doplniť ďalšie kvapaliny a mazivá ako je napríklad chladiaca kvapalina a prevodový olej. Kontrola batérie Zaistite, aby bola batéria vo vašej štvorkolke v dobrom stave. Skontrolujte póly batérie na príznaky korózie a očistite ich. Ak je batéria staršia, uistite sa, že je dostatočne nabitá, prípadne ju vymeňte za novú. Vaša štvorkolka sa vám odvďačí rýchlym štartom a bezproblémovou jazdou. Kontrola brzdového systému Funkčné brzdy sú kľúčovým bezpečnostným prvkom vášho vozidla. Skontrolujte stav brzdových doštičiek a diskov, v prípade potreby ich vymeňte. Skontrolujte i hladinu brzdovej kvapaliny a prípadne ju doplňte alebo vymeňte. Kontrola pneumatík Správne nafúknuté pneumatiky s dostatočným dezénom sú kľúčom k bezpečnej jazde na štvorkolke. Skontrolujte tlak vzduchu v pneumatikách a uistite sa, že nie sú poškodené alebo opotrebované. Štvorkolky can am či iných značiek jazdia po náročnom teréne, čo znamená nutnosť udržiavať pneumatiky v dobrom stave počas celého roka. Očistenie reťaze Reťaz je jedným z najdôležitejších pohonných prvkov vašej štvorkolky. Pred jarnou sezónou ju dôkladne vyčistite od nečistôt a naneste novú vrstvu maziva. Uistite sa, že je správne napnutá a že sú v poriadku ozubené kolesá. Kontrola svetiel Počas jazdy v lese alebo v šere musíte byť dobre videní, a preto je dôležité mať funkčné svetlá a elektrické systémy. Skontrolujte všetky svetlá – predné, zadné, smerovky, brzdové. Uistite sa, že elektrické konektory sú v dobrom stave a že nie sú poškodené. Mechanická kontrola Na záver podrobte  štvorkolku dôkladnej vizuálnej a mechanickej kontrole. Skontrolujte, či nie sú žiadne viditeľné poškodenia rámu, karosérie alebo iných dôležitých dielov. Uistite sa, že sú všetky skrutky a matice správne utiahnuté a neunikajú žiadne tekutiny. Chcete doplniť do svojho vozového parku novú štvorkolku? Vyskúšajte si je konfiguráciu na stránkach BRP https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html. Autor: Gabriela Kudláčová The post 7 vecí, na ktoré nezabudnite pri jarnej údržbe štvorkolky first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Štvorkolky a bezpečnosť: ako znížiť riziko nehody

20.03.2024 08:31 Štvorkolky sú terénne vozidlá, ktoré obľubujú priaznivci adrenalínu a dobrodružstva. Napriek ich značnej stabilite a robustnosti je dôležité si uvedomiť, že ich využívanie prináša riziko zranení. Aké nehody sa stávajú na štvorkolkách najčastejšie a ako sa im dá predísť? Prevrátenie štvorkolky Najviac rizikové s ohľadom na závažnosť zranení bývajú situácie, kedy sa štvorkolka prevráti. Ak štvorkolka padne na jazdca, môže ísť o fatálnu situáciu, ktorú neprežije. Niekoľko sto kilogramov váhy rozdrvia kosti a vytvoria tlak nezlučiteľný so životom.  Aby ste prevráteniu predišli, je dôležité dodržiavať pravidlá týkajúce sa jazdy a primeranej rýchlosti. Skákanie a driftovanie skúšajte až po nejakom čase jazdenia, keď získate sebadôveru a stroj budete dokonale ovládať. Venujte pozornosť technike jazdy a postupne zvyšujte náročnosť terénu. Pred každou jazdou sa uistite, že štvorkolka je v dobrom technickom stave. Skontrolujte hlavne pevnosť spojov a brzdový systém. Mali by ste tiež investovať do kvalitnej prilby a chráničov, ktoré ochránia najviac zraniteľné časti tela. Nehody na verejných komunikáciách Jazda na štvorkolke na verejných cestách je tiež riziková. Dodržujte všetky dopravné predpisy a vyhýbajte sa rýchlej jazde v oblastiach s vysokou premávkou. Nezabúdajte na náležité oblečenie, vrátane reflexných prvkov, aby vás ostatní účastníci premávky ľahšie videli. Uvedomte si, že štvorkolky v zákrutách reagujú o niečo horšie ako motorky či automobil. Preto pred zákrutou spomaľte a stroj vyvážte telom. Aj technický stav štvorkolky je dôležitý Mnohé nehody na štvorkolkách sú spôsobené technickými problémami. Aby ste nezostali počas jazdy nemilo prekvapení, pravidelne kontrolujte a udržuje štvorkolku v dobrom technickom stave. Kontrolujte hlavne rizikové komponenty ako sú motor, batéria, brzdový systém a stav pneumatík. Ani špičkové stroje štvorkolky can am nedokážu robiť zázraky, keď majú pneumatiky defekt alebo brzdové platničky doslúžili. Jazdenie na štvorkolke neupravujú zákony čo sa výbavy týka, ale rozumný jazdec si na hlavu vždy nasadí helmu a tiež ochranné okuliare. Jazda bude pre vás oveľa príjemnejšia a bezpečnejšia, keď investujete do kombinézy a chráničov. Na čo sa často zabúda, je ochrana rúk. Kožené rukavice vás ochránia pred odskakujúcimi kamienkami. Jazda na štvorkolke môže byť neuveriteľnou zábavou, ak sa dodržujú bezpečnostné opatrenia. Vďaka našim tipom prispejete k vytvoreniu bezpečnejšieho prostredia pre milovníkov štvorkoliek a zároveň si plne užijete pôžitok z dobrodružstva v prírode. Ideálne je, keď sa so štvorkolkou plne zžijete. Predpokladom takéhoto spojenia je konfigurácia komponentov štvorkolky podľa vašich preferencií na https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html. Gabriela Kudláčová – senior copywriter The post Štvorkolky a bezpečnosť: ako znížiť riziko nehody first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

10 chýb motoristov, ktorými škodia svojmu autu

11.03.2024 07:45 Počas prevádzky vozidla je dôležité venovať pozornosť niekoľkým dôležitým aspektom, aby ste zabránili poškodeniu auta a zamedzili zničeniu jeho častí. Niektoré chyby, ktoré robia vodiči, môžu mať vážne dôsledky nielen pre bezpečnosť, ale aj vzhľad a životnosť automobilu. Ktorých 10 chýb robia motoristi najčastejšie? 1. Ignorovanie servisných prehliadok Zanedbanie pravidelných servisných kontrol a údržby môže viesť k poruchám, ktorým sa dalo predísť. Pri prehliadke technik skontroluje všetky dôležité časti vozidlo ako je motor, podvozok, batéria, letné alebo zimné pneumatiky a karoséria. Riešiť drobnú poruchu ihneď je lacnejšie ako ju nechať prerásť do závažného poškodenia. 2. Neprimeraný spôsob jazdy Príliš tvrdá jazda, jazda so studeným motorom, časté prudké brzdenie a bláznivé akcelerácie vedú k opotrebovaniu pneumatík a nezáleží na tom, či ide o drahé, alebo lacné pneumatiky. Ničí sa tiež brzdový systém a podvozok. Zabrať dostáva aj motor, ktorého výkon sa bude znižovať. 3. Zanedbanie výmeny oleja Nedodržiavanie pravidelných výmen oleja je cestou k opotrebeniu motora a jeho častí. Motor môže nečakane zlyhať a čakať vás bude veľmi nákladná oprava. 4. Žiadna starostlivosť o karosériu Nedostatočná starostlivosť o karosériu, nepravidelné umývanie a absencia ochrany proti poškriabaniu či UV žiareniu spôsobia, že karoséria nebude pôsobiť esteticky. Časom prichádza ku korózii, ktorá znižuje hodnotu vozidla. 5. Ignorovanie varovných kontroliek Ignorovanie varovných kontroliek na palubnej doske je čisté bláznovstvo. Po zablikaní ktorejkoľvek z kontroliek zbehnite do servisu a preverte príčinu ich rozsvietenia. 6. Tankovanie nekvalitného paliva Tankovanie nekvalitného paliva ničí motor a znižuje jeho výkon. Dlhodobé používanie takéhoto paliva spôsobí opotrebovanie palivového systému a ďalších súčiastok. 7. Žiadna starostlivosť o pneumatiky Nízky tlak v pneumatikách alebo naopak vysoký, žiadna kontrola tlaku a zanedbanie vizuálnej kontroly povrchu pneumatík znižuje ich životnosť. Zároveň sa zvyšuje riziko nehody a tiež spotreba paliva. 8. Neprimerané zaťaženie vozidla Preťažovanie vozidla môže spôsobiť nadmerné opotrebovanie a zvýšenú záťaž na podvozok i pneumatiky. Hrozia poškodenia pneumatík, ich roztrhnutie a zvyšuje sa spotreba. 9. Agresívne brzdenie Neprimerané a prudké brzdenie je v prvom rade nebezpečné. Okrem toho spôsobuje opotrebenie brzdových platničiek a kotúčov. Brzdy vás následne môžu v nečakanej chvíli zradiť. 10. Neopatrné parkovanie Neopatrné parkovanie má za následok preliačiny, poškodenia karosérie i nárazníkov. Pri kolízii hrozí aj zranenie a škody väčšieho rozsahu. The post 10 chýb motoristov, ktorými škodia svojmu autu first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Ako sa po zime postarať o klimatizáciu v aute?

09.03.2024 15:17 Počas zimných mesiacov sa klimatizácia v aute používa menej a v niektorých prípadov vôbec. To môže viesť k jej znehodnoteniu a zníženiu funkčnosti. S príchodom jari a teplejších dní je preto dôležité klimatizáciu skontrolovať a vyčistiť, aby ste sa v lete mohli tešiť z príjemného chladenia. Ako postupovať pri kontrole klimatizácie v aute? Spustite klimatizáciu a skontrolujte jej funkčnosť Prvým krokom pri údržbe klimatizácie je jej zapnutie a kontrola, či funguje správne. Venujte pozornosť nasledujúcim aspektom: Klimatizácia by mala produkovať studený vzduch. Ak je vzduch vlažný alebo teplý, môže to indikovať nízky tlak chladiacej zmesi alebo znečistený filter. Z klimatizácie by nemal vychádzať žiadny nepríjemný zápach. Ak áno, je predzvesťou plesne alebo baktérie v systéme. Klimatizácia by mala pracovať ticho. Neobvyklé zvuky môžu indikovať mechanický problém presne ako je tomu v prípade, keď zvláštny zvuk vydávajú letné pneumatiky. Vymeňte peľový filter a klimatizáciu dezinfikujte Peľový filter je dôležitou súčasťou klimatizačného systému, zachytáva prach, peľ a iné nečistoty. V priebehu zimy sa filter môže zaniesť, čo môže znížiť prietok vzduchu a zhoršiť funkčnosť klimatizácie. Odporúča sa preto filter vymeniť pred začiatkom letnej sezóny spolu s kontrolou, v akom stave sú strešné boxy Northline a iné príslušenstvo k autu. Vlhké prostredie vo vnútri klimatizačného systému je ideálnym prostredím pre rast plesní a baktérií. Tieto mikroorganizmy spôsobujú nepríjemný zápach a zhoršujú kvalitu vzduchu v interiéri auta. Preto je dôležité klimatizáciu pravidelne dezinfikovať. Dezinfekciu môžete vykonať sami pomocou dezinfekčného spreja alebo navštívte servis, kde vám klimatizáciu vydezinfikujú profesionálne. Zároveň skontrolujú v akom stave sú pneumatiky kormoran. Kontrola chladiacej zmesi a vyčistenie kondenzátora Chladiaca zmes je kľúčovou súčasťou klimatizačného systému. V priebehu času z nej uniká tlak, čo vedie k zníženiu účinnosti klimatizácie. Odporúča sa preto nechať si skontrolovať tlak chladiacej zmesi v servise. Kondenzátor je výmenník tepla, ktorý sa nachádza pred chladičom motora. Jeho úlohou je skondenzovať chladivo a odviesť teplo z klimatizačného systému. Kondenzátor sa postupne zanáša prachom, hmyzom a inými nečistotami, čo znižuje jeho účinnosť. Odporúča sa preto kondenzátor pravidelne čistiť. Tip na záver: Pre optimálne fungovanie klimatizácie je dôležité používať ju aj v zime. Odporúča sa zapnúť klimatizáciu aspoň raz mesačne na 10-15 minút. Týmto spôsobom sa premazáva kompresor a predchádza sa jeho poškodeniu. Kontrolu tlaku chladiacej zmesi a čistenie kondenzátora je vhodné prenechať odborníkom v servise. Ak máte s klimatizáciou akékoľvek problémy, navštívte servis. V servise vám klimatizáciu skontrolujú a opravia. Autor: Gabriela Kudláčová The post Ako sa po zime postarať o klimatizáciu v aute? first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Nové trendy v oblasti výroby pneumatík

07.03.2024 04:47 Vo svete automobilovej technológie a dizajnu sa neustále objavujú nové trendy, ktoré ovplyvňujú každý aspekt vozidla. Jedným z hlavných prvkov, ktorý zohráva významnú úlohu v jazdných vlastnostiach, sú pneumatiky. V posledných rokoch sme boli svedkami revolučných zmien v konštrukcii a používaných materiáloch pri výrobe pneumatík. Tieto inovácie prinášajú zlepšenia nielen výkonu, ale aj ekologických aspektov. Pokrokové nanotechnológie Jedným z najnovších trendov je integrovanie nanotechnológií do konštrukcie pneumatík. Nanomateriály, ako sú napríklad nanočastice kremíka alebo uhličité nanotrubice, sa pridávajú do zmesi pneumatikového kaučuku. Tieto nanoelementy zvyšujú pevnosť a odolnosť pneumatiky, čo vedie k dlhšej životnosti a vyššiemu výkonu na cestách. Nejde síce o lacné pneumatiky, ale ich odolnosť je k cene adekvátna. Inteligentné pneumatiky so senzormi S rýchlym vývojom technológie sa objavujú inteligentné pneumatiky, ktoré sú vybavené senzormi. Tieto senzory sledujú tlak vzduchu, teplotu a opotrebovanie pneumatiky. Ide vlastne o veľmi inteligentný snímač tlaku pneumatík. Informácie získané z týchto senzorov sú následne odosielané do systému vozidla, kde môžu byť okamžite analyzované. Rýchla detekcia problému umožňuje vodičom rýchlu reakciu a zvyšuje bezpečnosť na cestách. Ekologické pneumatiky S narastajúcim povedomím o životnom prostredí sa v automobilovom priemysle uplatňujú ekologické trendy aj v oblasti pneumatík. Nové materiály, ktoré sú biologicky odbúrateľné a obnoviteľné, sa začínajú používať na výrobu všetkých značiek pneumatík. Kaučuk z rastlín a recyklované materiály prispievajú k zníženiu environmentálnych dopadov a vytvárajú ekologickejšie alternatívy pre pneumatiky. Označenie pneumatík sa onedlho rozrastie o značku ekologickosti. Ekonomické pneumatiky V snahe zlepšiť energetickú efektívnosť vozidiel sa výrobcovia pneumatík sústredia na vývoj pneumatík s nízkym valivým odporom. Tieto pneumatiky minimalizujú trenie medzi pneumatikou a vozovkou, čo vedie k nižšej spotrebe paliva. Okrem toho prispievajú k zníženiu emisií skleníkových plynov a ekologickejšiemu prevádzkovaniu vozidiel. 3D tlač pneumatík Technológia 3D tlače sa stáva nevyhnutnou aj v oblasti výroby pneumatík. Táto inovácia umožňuje výrobu pneumatík s komplexným vzorom dezénu, ktorý môže byť optimalizovaný pre rôzne poveternostné podmienky a typy ciest. 3D tlač tiež umožňuje prispôsobenie pneumatík podľa konkrétnych požiadaviek zákazníkov. Zdá sa, že smerujeme k budúcnosti, kde budú pneumatiky nielen výkonné, ale aj šetrné k životnému prostrediu. Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter The post Nové trendy v oblasti výroby pneumatík first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Detské izby a trendy v detskom nábytku pre rok 2024 a 2025

20.03.2024 08:00 V roku 2024 sme svedkami zásadných zmien v trendoch detského nábytku a dizajne detských izieb. Tieto trendy reflektujú rastúci dôraz na kreativitu,… The post Detské izby a trendy v detskom nábytku pre rok 2024 a 2025 appeared first on Pokrok.sk.

Prehľad typov štvorkoliek: Ako a kde sa využívajú?

18.03.2024 07:30 Štvorkolky patria medzi najuniverzálnejšie a veľmi zábavné terénne vozidlá. Primárne boli vyvinuté pre vojenské účely, ale v súčasnosti sa tieto robustné stroje… The post Prehľad typov štvorkoliek: Ako a kde sa využívajú? appeared first on Pokrok.sk.

Našli ste prasklinu na čelnom skle? Takto postupujte

10.03.2024 00:01 Prasklina na čelnom skle je vážny problém, ktorý by ste nemali podceňovať a ani ignorovať. Takéto poškodenie môže ohroziť vašu bezpečnosť, komfort… The post Našli ste prasklinu na čelnom skle? Takto postupujte appeared first on Pokrok.sk.

Aké administratívne kroky podniknúť pred založením e-shopu?

06.03.2024 17:00 Chcete predávať produkty alebo služby? E-shop vám umožní dosiahnuť širšiu zákaznícku základňu, zvýšiť tržby a konkurovať na trhu. Ak sa chcete stať… The post Aké administratívne kroky podniknúť pred založením e-shopu? appeared first on Pokrok.sk.

Mestský bicykel – zopár rád, ako ho vybrať

05.03.2024 01:00 Ekologické formy prepravy po meste sa stávajú čoraz populárnejšie. Medzi všetkými možnosťami prevláda bicyklovanie. Na účely cyklistiky v meste najlepšie poslúžia elektrické alebo… The post Mestský bicykel – zopár rád, ako ho vybrať appeared first on Pokrok.sk.

Objavujeme krásy a výzvy modernej doby

01.03.2024 19:00 V tomto článku sa spoločne ponoríme do fascinujúceho sveta, kde sa snúbi krása prírody a výzvy, ktoré prináša moderná technológia. Rozoberieme, ako… The post Objavujeme krásy a výzvy modernej doby appeared first on Pokrok.sk.

V srdci prírody: Nevyhnutná výbava pre objavovanie krás Slovenska

27.03.2024 08:15 Slovenská príroda je ako stvorená pre dobrodružstvo. Či už sa chystáte na potulky po nekonečných lesoch, vysokohorské túry alebo pozorovanie divokej zveri, správna výbava je kľúčom k pohodlnej a bezpečnej… The post V srdci prírody: Nevyhnutná výbava pre objavovanie krás Slovenska appeared first on Karpaty.

Aké vložky vybrať do turistických topánok

09.03.2024 15:30 Turistická obuv chráni nohy pred zranením, ovplyvňuje pohodlie, výdrž a výkon pri chôdzi. Preto je potrebné venovať pozornosť nielen výberu správnej obuvi, ale aj vložkám, ktoré do nej vkladáme. Vložky… The post Aké vložky vybrať do turistických topánok appeared first on Karpaty.

Ako spoznať vek pneumatík a kedy kúpiť nové

09.03.2024 15:30 Vek pneumatík sa nedá odhadnúť len na základe ich vzhľadu. Pneumatiky môžu vyzerať ako nové a napriek tomu byť vyrobené pred niekoľkými rokmi. Pre získanie informácií o veku pneumatík slúžia údaje, ktoré… The post Ako spoznať vek pneumatík a kedy kúpiť nové appeared first on Karpaty.

Kuna lesná – roztomilý škodca

07.03.2024 04:47 Kuny sú fascinujúce stvorenia, ktoré patria do čeľade lasicovitých. Vedeli ste, že práve tieto malé cicavce známe svojou agilnou povahou a poľovníckymi schopnosťami upútali pozornosť nadšencov zvierat po celom svete?… The post Kuna lesná – roztomilý škodca appeared first on Karpaty.

Kuna v interiéri domu – ako sa jej humánne zbaviť?

03.03.2024 00:45 Zdá sa, že schopnosť kuny rýchlo sa vyšplhať po stromoch, mimo dosahu väčšiny suchozemských predátorov, pomáha zmierniť ich náchylnosť k usmrteniu. Majú prirodzených predátorov, medzi ktoré patria trebárs rysy, orly… The post Kuna v interiéri domu – ako sa jej humánne zbaviť? appeared first on Karpaty.

Turistika: Cesta k Objavovaniu Prírody a Kultúry

01.03.2024 00:16 Turistika je jednou z najpopulárnejších aktivít pre tých, ktorí túžia po dobrodružstve, objavovaní a relaxácii v prírode. Svojím širokým spektrom možností ponúka turistika prežitie nezabudnuteľných zážitkov. V tomto článku sa… The post Turistika: Cesta k Objavovaniu Prírody a Kultúry appeared first on Karpaty.