Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica
Prečo budem voliť A. Kisku

09.04.2024 10:30 Pred niekoľkými týždňami som sa prvýkrát stretol s Andrejom Kiskom. Pri káve sme debatovali o kauze emisie a o prezidentských voľbách. Povedal som mu, že hnutie NOVA nechá pred prvým kolom svojim sympatizantom voľnú ruku vybrať si niekoho zo stredo-pravých kandidátov s tým, že v druhom kole verejne podporíme Ficovho vyzývateľa. Na záver sme sa rozprávali o diskreditačných kampaniach.

Voľby do VÚC: Čísla neklamú

09.04.2024 10:30 Poctivá analýza výsledkov akýchkoľvek volieb si vyžaduje čas, nadhľad a chladnú hlavu. Pri  20-percentnej priemernej účasti, ako to bolo v prípade 1. kola volieb do VÚC, ešte aj veľkú mieru opatrnosti, lebo výpovedná hodnota akýchkoľvek záverov je veľmi otázna. Niektorým analytikom stačilo pár hodín. A niektorým členom volebných štábov vydávajúcich sa za analytikov ešte menej. Poctivá analýza si však nevyžaduje len čas, ale aj schopnosť hodnotiť výsledky racionálne. Bez emócií, ktoré sú ovplyvnené sypatiami alebo antipatiami k jednotlivým kandidátom.

Žraloci a kobylky

09.04.2024 10:30 Prípad takzvanej reorganizácie skupiny SPP je ukážkovým príkladom, ako finančné skupiny pristupujú k ziskovým firmám, na ktorých chcú zarobiť. Vo svete sa finančným skupinám hovorí žraloci alebo kobylky. Podľa toho, či zdravú firmu roztrhajú na kusy, mäso prehltnú a kosti vypľujú, alebo či na zdravú firmu naletia ako kobylky, vyžerú ju až na koreň, odletia preč a zanechajú po sebe iba púšť.

Kto sa bojí, že Sadiki bude rozprávať?

09.04.2024 10:30 Baki Sadiki niečo musí vedieť. A nie je to len pašovanie heroínu. Tam už svoje vedomosti dokázal a slovenské súdy ich ocenili trestom odňatia slobody na 22 rokov. Ale niekto na Slovensku má zrejme strach, že šéf albánskej drogovej mafie vie aj niečo viac a ak zostane vo väzení, začne rozprávať.

Šanca stredo-pravých síl sa v Bratislave zvyšuje

09.04.2024 10:30 Väčšina voličov v bratislavskom samosprávnom kraji pri voľbách volí stredo-pravicových kandidátov a strany. Ale nie vždy a bezvýhradne. Občas dajú politikom na frak. Najmä keď cítia, že títo kandidáti a strany neriešia ich problémy, neponúkajú nijakú dôveryhodnú víziu kvalitnejšieho života, skrátka keď ponuka politických elít neodzrkadľuje očakávania voličov.

Ficova voľba

09.04.2024 10:30 Ústava Slovenskej republiky prestáva platiť. Generálneho prokurátora na Slovensku nevyberá parlament. Generálneho prokurátora dnes na Slovensku vyberajú oligarchovia. Miliardári, ktorí si pre seba a tých "svojich" potrebujú zaručiť beztrestnosť. A preto na čele prokuratúry potrebujú "svojho človeka".

Kto vytiahne Slovensko z bahna?

09.04.2024 10:30 Keď v Novembri 89 bolo treba poraziť komunistov a priblížiť krajinu k vyspelému Západu, spojili sa všetci, ktorí stáli na opačnej strane barikády. A výsledok stál za to.

Ficova vláda "bez škandálov"

09.04.2024 10:30 Noc v luxusnom hoteli za 14-tisíc € či frisbee za 112 €. Aj to sú ponuky reklamných agentúr pre štyri ministerstvá a iné štátne inštitúcie. Taká je realita o Ficovej vláde "bez škandálov". Keby médiá neprišli na kauzu Horné Plachtince, Larry by už možno dnes slabučko hryzkal stoeurový lietajúcu tanier v parku za Úradom vlády.

Koho si Penta nekúpi

09.04.2024 10:30 Nikdy som nepovedal, že finančná skupina Penta je zločinecká organizácia. Jej dnešný pokus v Novom čase však nasvedčuje tomu, že ten čas dozrel. Hovorca Penty tvrdí, že som sa s touto finančnou skupinou stretol v roku 2008. Je to lož. Pravda je takáto:

Kto pije kolu s Ficom, dane platiť nemusí

09.04.2024 10:30 Súčasná garnitúra v skutočnosti nemá záujem kauzu Gorila vyšetriť. Takýto záujem mať nemôže. Sama by sa vystavila nebezpečenstvu.

Ficov vianočný darček pre Pentu

09.04.2024 10:30 Blížia sa Vianoce a jedna finančná skupina už dostala vianočný darček od Smeru pri rozhodovaní o SPP. Aké by to bolo, keby darček nedostala aj druhá finančná skupina, Penta? Preto vláda predložila do parlamentu novelu zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie. V skrátenom legislatívnom konaní. Čas tlačí. Treba stihnúť odovzdať niekoľkomiliónový darček ešte do Vianoc.

Veľká plynová lúpež R. Fica

09.04.2024 10:30 Ak si má R. Fico vybrať, komu dá zarobiť, vždy uprednostní finančné skupiny na úkor občanov. Aj keď pred kamerami predstiera opak, fakty nepustia. Najnovším príkladom je predaj 49% akcií SPP českej spoločnosti EPH.

Trnkov podpis, Kočnerov rukopis, Ficova vizitka

09.04.2024 10:30 Škandál, ktorý na prokuratúre nemá obdoby, má dvoch hlavných vinníkov: prezidenta Gašparoviča a premiéra Fica. Vďaka ich tichej dohode už viac ako rok nie je vymenovaný riadne zvolený generálny prokurátor. Kamaráti podnikateľa Mariána Kočnera môžu ďakovať  za niekoľkomiliónovú nehnuteľnosť v Bernolákove najvyšším ústavným činiteľom. Ak by totiž bol Jozef Čentéš vymenovaný, Dobroslav Trnka už dávno nie je námestník generálneho prokurátora a žiadna kauza by neexistovala.

Čo by som Ficovi povedal, keby Smer nezrusil schôdzu NR SR

09.04.2024 10:30 Robert Fico dnes povedal, že nie je možné, aby po vzniku politickej strany jeden z jej členov povedal, že je z inej platformy tej strany. Podľa neho je to rozklad politického systému. Narážal tým na rozhovor podpredsedu Novej väčšiny Gábora Grendela v dnešnom SME.

Keď Fico a Harabin povedia: Vitajte u nás doma

09.04.2024 10:30 Charakter nášho štátu symbolicky pomenúvajú názvy komplexov, v ktorých bývajú Robert Fico a Štefan Harabin: Bonaparte a Octopus - po slovensky chobotnica. Náš štát dnes najviac ovplyvňujú dvaja ľudia, ktorí si myslia, že si môžu dovoliť všetko.

Následujúci mesiac