Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes, tvrdí Juraj Blanár

29.03.2024 06:45 BRATISLAVA - Vstup do Severoatlantickej aliancie predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich konfliktoch na Ukrajine, v regióne Blízkeho východu či v severnej Afrike. Uviedol to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pri príležitosti piatkového výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

Tento KVÍZ by mal zvládnuť každý kresťan: Otestujte sa, ako dobre poznáte veľkonočné sviatky

29.03.2024 06:45 BRATISLAVA - Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším sviatkom kresťanského cirkevného roka, počas ktorého si kresťania pripomínajú umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista. Kresťania veľkonočné sviatky prežívajú každý deň v kostole, kde sa modlia a na Veľký piatok držia aj prísny pôst. Ako dobre tieto sviatky poznáte? Otestujte sa v našom kvíze, či ste pravý kresťan.

DRAMATICKÁ situácia na východe! Robotníci prišli spíliť strom, a potom: Nemohli uveriť vlastným očiam

29.03.2024 06:45 ŽEHRA - Teplé počasie a koniec zimy znamená jediné - veľké upratovania na záhrade a v domácnostiach. Rovnakým pravidlom sa zvyčajne riadia aj samosprávy, kedy po zime kontrolujú stav stromov. V Žehre v Košickom kraji našli jeden, ktorý sa rozhodli spíliť. To, čo zažili robotníci, však zrejme nečakali.

Pri nehode neďaleko Klátova prišiel o život 76-ročný cyklista

29.03.2024 06:45 SKALICA - Pri dopravnej nehode prišiel o život 76-ročný cyklista. Nehoda sa stala vo štvrtok krátko pred 19.00 h na ceste neďaleko obce Klátov medzi mestami Skalica a Holíč. Podľa prvotných informácií Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave došlo z doposiaľ nezistených príčin k zrážke osobného auta Volkswagen Passat a cyklistu.

Predstavitelia vlád Slovenska a Maďarska rokovali o vplyve Vodného diela Gabčíkovo

28.03.2024 20:15 OPONICE - Spoločné slovensko-maďarské monitorovanie vplyvu prevádzky Vodného diela Gabčíkovo na životné prostredie bolo hlavnou témou pracovného rokovania predstaviteľov slovenskej a maďarskej vlády v kaštieli v Oponiciach v okrese Topoľčany.

V Bratislave došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta a dievčaťa

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Na priechode pre chodcov v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves došlo vo štvrtok poobede k zrážke osobného motorového vozidla a dievčaťa. Príčiny zatiaľ nie sú presne známe. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 20:15 KOŠICE - Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na prípad, v ktorom mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá, upozornil denník Korzár.

Skákanie do reči, výčitky a ataky! Korčok a Pellegrini sa stretli v prvej debate pred 2. kolom: Nedarovali si nič

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA – Skákanie do reči, pripomínanie minulosti aj ostré ataky. Kampaň pred druhým kolom prezidentských volieb je v plnom prúde a my sme sa po naťahovačkách a odkazoch cez sociálne siete dočkali prvej debaty Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho pred druhým kolom prezidentských volieb v Rádiu Slovensko a RTVS 24. Zdá sa, že obaja adepti na najvyššiu ústavnú funkciu v štáte pritvrdili a miestami to medzi nimi aj poriadne zaiskrilo.

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Policajti zadržali v bratislavskej Záhorskej Bystrici medzinárodne hľadaného Radoslava C., občana Bosny a Hercegoviny. Pre drogovú a násilnú trestnú činnosť formou organizovanej skupiny bol na neho predtým vydaný zatýkací rozkaz. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Dominika Cibulková to povedala na plné ústa: TAKTO volila v prvom kole a bude aj v druhom!

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Bývalá slovenská úspešná tenistka Dominika Cibulková sa po dlhých úvahách rozhodla svojim fanúšikom zveriť so svojim názorom na prezidentské voľby. Kým viacero známych osobností zo spoločenského života verejne vyjadrilo podporu Ivanovi Korčokovi, Cibulková sa vo volebnej miestnosti priklonila k Petrovi Pellegrinimu.

Smutná správa z bojnickej ZOO: Úmrtie jedného z najstarších obyvateľov, takto si ho pamätáme z detstva!

28.03.2024 20:15 BOJNICE – Zoologická záhrada Bojnice zverejnila na sociálnej sieti mimoriadne smutnú správu. V týchto dňoch zomrel jeden z najstarších obyvateľov ZOO, plameniak ružový. Mnohí z nás si ho môžu pamätať ešte z detských čias.

Zamestnávatelia vítajú kroky ministerstva na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje eliminovanie medveďov, ktoré prekročia 500-metrovú bezpečnostnú zónu. Informovala o tom hovorkyňa AZZZ Miriam Filová.

PRIESKUM ukázal koľko plánujú Slováci minúť na veľkonočné sviatky: Suma vás prekvapí!

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

V piatok treba počítať so silným vetrom na viacerých miestach Slovenska

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Aj v piatok treba počítať so silnejším vetrom na viacerých miestach Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Jozef Bíreš končí v pozícii šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy

28.03.2024 20:15 BRATISLAVA - Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne. Informoval o tom vo štvrtok portál polnoinfo.sk.

Následujúci mesiac