Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Prečo je výhodnejšie požičať si auto na letnú dovolenku?

Datum: 06.07.2014

Skúste sa chvíľočku zasnívať. Predstavte si nádherný slnečný deň, kedy nebo nekrižuje ani mráčik. Slnko sa snaží o tú najdôvernejšiu intimitu a vy cestujete na dovolenku. Určite sa nepotíte v aute bez klimatizácie. Dajme tomu, že jazdíte prímorskou cestou vo vkusnom automobile bez strechy. Vietor zaháňa neodbytné slnečné lúče a Vám k šťastiu nič viac netreba. Nie, teraz určite nepríde tvrdé prebudenie. Možno si poviete, že kabriolet, či iné lukratívne vozidlo, je pre Vás na míle vzdialená realita. Ale nemusí to tak byť. Uvažovali ste niekedy nad požičaním auta? Zdá sa Vám táto možnosť zbytočná? 

Avis – jednoznačný líder na trhu, čo sa týka prenájmu vozidiel rôznych veľkostí a využitia, má s požičiavaním áut i spokojnosťou klientov dlhoročné skúsenosti. Nechajte sa teda bližšie previesť touto problematikou, ktorou Vás bude sprevádzať bezkonkurenčné eso.

V prvom rade sa treba zbaviť konzervativizmu

Hoci žijeme modernú dobu a prevláda triezve uvažovanie, mnohí ešte stále žijú v domnienke, že prenájom vozidla je zbytočne predražený a neefektívny. Strachujú sa, že takéto auto im nikdy nebude patriť a vždy budú obmedzovaní firmou, ktorá im vozidla vypožičala. A presne to sú tie predsudky, ktoré Vám takpovediac berú sny. Proste si dupnete, že sa to neoplatí a viac neriešite. No skúste sa spýtať niekoho, kto už túto službu využil. Určite Vám povie, že by to urobil znova. Je pravda, že cestovanie vlastným autom je prinajmenšom o tradícií, no prináša so sebou i rad starostí a prekážok. Pri požičaní auta dostávate do rúk pestrú paletu výhod a odpadne Vám bremeno súvisiace s údržbou.

Rekapitulácia plusov

V prvom rade treba podotknúť, že kúpa nového vozidla je vysoko stratovou záležitosťou, ktorú si nemôže hocikto dovoliť. Stratíte hneď niekoľko percent z ceny vozidla. Samozrejme, pri vypožičaní automobilu Vám nič podobné nehrozí. Zaplatíte iba za to, čo si odjazdíte. Taktiež neriešite amortizáciu vozidla či rôzne chyby, ktoré vznikajú pri bežnej prevádzke. Zo základných úkonov sa Vás taktiež netýka výmena oleja, brzdových komponentov či pneumatík. Jednoducho len sadnete a jazdíte. V podstate nekupujete nič iné ako palivo. Vaše súkromné vozidlo môže byť tip-top, avšak nemusí byť vhodné do každej situácie a terénu. Môže sa stať, že potrebujete na niekoľko dní či týždňov celkom iný typ vozidla. Takýmto príkladom je aj letná dovolenka, kedy sa potrebujete dôkladne zbaliť a zrazu zistíte, že Vaše auto nemá taký batožinový priestor, aký v skutočnosti potrebujete. Vtedy začínate riešiť situáciu pridaním boxu na strechu, ale aj definitívnym vynechaním niektorej batožiny. Vaše auto možno nie je klimatizované a Vás čaká dvanásť hodín cesty, alebo si chcete prezrieť pamiatky, ktoré sú v ťažko dostupnom teréne, kde sa lepšie dostanete napríklad džípom, no vy máte iba malý športiak. Podobne je to i s lyžovačkou, pracovnou cestou, ale aj s výletom za zábavou a priateľmi. Letu dominujú festivaly, ktoré sú často na druhom konci republiky alebo Európy. Prečo sa teda neobrátiť na TOP partnera v požičiavaní automobilov? Cestovanie nemusí byť iba o ubolenom chrbte a únave, ak si vyberiete to správne vozidlo.

Odborník, ktorý vie, čo robí

Keď spomíname prenájom vozidiel, je potrebné pripomenúť si pár maličkostí. Možno ste si niekedy auto chceli požičať, no mali ste zlú skúsenosť. Spoločnosť totiž ponúkala staré ojazdené modely a vy ste sa báli vyjsť už zo dvora, nieto ešte brázdiť takýmto „tátošom“ európske cesty. V prípade inovatívnej spoločnosti Avis zabudnite na niečo podobné. Pokojne zažeňte tie nepekné spomienky. Už Vám viac nehrozia žiadne „vraky“, ktoré majú svoje „najlepšie roky“ za sebou. U tohto odborníka nájdete len nové vozidlá, pri ktorých je priemerný vek približne 8 mesiacov. Autá nemajú najazdených viac ako 30.000 km, čo svedčí o ich „mladíckom šarme“ a neodolateľnom vzhľade. Flotila automobilov sa skladá z 19-tich kategórií, pričom sú tu zastúpené rôzne značky. Nejde iba o osobné, ale aj viacmiestne vozidlá a dodávky, o ktoré je dobré postarané v upravenom vozovom parku. Z 350 vozidiel si vyberie azda každý vodič. Bohatá a nadštandardná výbava je samozrejmosťou. Prenájom vozidla dnes už skutočne nie je luxusnou záležitosťou, ktorú si môžu dovoliť iba prosperujúce firmy, ale službou, ktorá dostupná i „priemernému smrteľníkovi“. 

Zaručená spokojnosť

Aká by to bola spoločnosť, keby svoje slová nedokázala podložiť referenciami? Úspešnosť tohto lídra podporuje aj fakt, že je na slovenskom trhu už 18 rokov, a teda sa právom pokladá za najdlhšie fungujúcu autopožičovňu na Slovensku. Ten, kto si niekedy požičal automobil, má zaručene skúsenosti aj s Avisom. Prenájom áut tohto partnera u nás využíva 30% TOP 100 spoločností. Do synonymického slovníka by sme mohli dopísať nové slovo pre spojenie „požičanie automobilu“ a bez pochýb by ním bolo Avis.

Tak už viete, ako budete tento rok cestovať na letnú dovolenku? Pochopili ste, prečo sa to oplatí? Tak sa znova zasnívajte. Predstavte si nádherný slnečný deň, kedy nebo nekrižuje ani mráčik... STOP! Už nemusíte snívať, žite si svoj sen.

Foto: avis.sk

Čítané: 4686 x