Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Máme sa starať o svoje auto ?

Datum: 19.02.2015

Niektorí ľudia sa držia hesla, že auto má svojho majiteľa voziť. To v akom je stave, už veľmi neriešia. Často vidíme autá, ktoré sú doslova zahádzané rôznymi odpadkami, ktoré sa povaľujú ako na podlahe auta, tak aj na sedačkách. Ako dať auto do poriadku riešia až vtedy, keď v ňom potrebujú odviesť niekoho cudzieho, alebo sa už kvôli špine boja do neho aj nasadnúť, aby si nezašpinili oblečenie. Neveríte, že existujú aj ľudia, ktorým neporiadok v aute vôbec nevadí ? No skúste sa niekedy do niektorého cez okienko len jemne nazrieť a uvidíte ako si majiteľ dokáže interiér svojho auta doslova zničiť za pár týždňov tak, že je tu každá rada vzácna.

No, hrať sa na špiónov a špehovať susedove auto sa veľmi nepatrí. Každý by sme si mali hľadieť svojho. Ak ste sa teraz chytili za nos a povedali si, že veď aj Vy ste jedným z majiteľov takto zanedbaného auta, tak je najvyšší čas si ho dať do poriadku. Ešte skôr, ako Vám do neho zvedavý sused nazrie a ohovorí Vás po celom meste. To by ťažko znášali hlavne dámy, keby sa o nich hovorilo, že v aute majú permanentne neporiadok.

To, čo sa čistí najhoršie sú práve autopoťahy. Ak si myslíte, že ich len tak ľahko očistíte, tak ste na veľkom omyle. Môžete ich skúsiť poriadne vytepovať. Ak ani to nepomôže, tak Vám zostáva už len kúpiť nové. Niekedy je treba autopoťahy vymeniť, pretože majú tiež svoju životnosť. Najmä ak v aute vozíte dennodenne deti, ktorým počas jazdy doprajete kus čokolády, farebné nápoje, lízatka, či žuvačky. Tie idú z autopoťahov poriadne ťažko.

Gumené autorohože sa čistia pomerne dobre. No ak ich veľmi zanedbáte a prilepia sa Vám na ne zvyšky rôznych jedál a odpadu z topánok, tak ich vyčistenie bude o niečo náročnejšie.

Ak ste pracovne vyťažení a nemáte čas si svoje auto sami vyčistiť, tak si zájdite do najbližšej ručnej autoumyvárky. Dohodnite si termín a nechajte si interiér auta raz za čas poriadne vyčistiť a vytepovať. Potom sa už nemusíte hanbiť v aute odviezť dcérinu kamarátku, ktorá by s Vami určite rada išla na výlet alebo svojho kolegu, ktorý nestihol autobus a zúfalo na Vás máva, aby ste ho odviezli.

Čítané: 3786 x