Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako sa nezblázniť pri cestovaní autom s deťmi? Vyskúšajte týchto 5 hier

Datum: 23.08.2016

Cesta autom s deťmi. Čo vám pri týchto slovách napadne ako prvé? Ak nemáte svoje skúsenosti, mohlo by sa zdať, že je to cesta ako všetky iné. Ak už svoju dávku skúseností máte, tak viete, že zamestnať niečím pozornosť malých detí nie je nič jednoduché. Zabaviť ich je dôležité najmä ak máte vozidlo požičané z požičovne áut, aby v ňom deti nerobili neplechu a niečo neoškreli alebo nepokazili.

Písanie na ruku

Ale nejde o písanie perom alebo fixkou. Ide o písanie iba vaším prstom. Dieťa vystrie ruku a zatvorí si oči, zatiaľ čo druhé dieťa alebo rodič píše na dlani prstom. Dieťa so zatvorenými očami potom musí hádať, čo druhé píše. Môžete na začiatok začať s niečím jednoduchým, napríklad písmenami z abecedy. Neskôr môžete prejsť k slovám.

21 otázok

To je stará klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Viete ju hrať kdekoľvek, kedykoľvek, s kýmkoľvek. Jeden z vás bude myslieť na jednu vec. Je na vás, čo to bude. Vyberať môžete zo živých i neživých vecí, ľudí, zvierat, rastlín, miest. Čokoľvek vám príde na um. Ostatní potom majú 21 otázok na to, aby zistili, na čo myslíte. Ten, kto uhádne ako prvý, má bod a bude myslieť na ďalšiu vec. Takto sa môžete všetci postupne vystriedať a ten, kto bude mať najviac bodov, vyhráva.

Nájdi miesto na mape

 Ak niekam cestujete s veľkou pravdepodobnosťou so sebou budete mať aj cestovnú mapu. Okrem zorientovania sa ju môžete použiť aj na jednu zábavnú hru. Vytiahnite mapu a podajte ju svojmu dieťaťu. Jeho úlohou bude vybrať si na mape miesto. Potom mapu podá niekomu inému a bude musieť toto miesto nájsť do jednej minúty.

Nenápadné sledovanie

Táto hra je vhodná aj pre menšie deti. Niekto sa poobzerá dokola a vyberie si jeden predmet. Ostatným potom dá len jednu nápovedu, aby ho mohli uhádnuť. Napríklad jeho farbu alebo vlastnosť.

Tajná skrýša

Podstatou tejto hry je využiť vašu predstavivosť. Vo svojej mysli sa skovajte kdekoľvek vo svojom dome. A tým kdekoľvek myslíme naozaj kdekoľvek. Môžete sa skryť do mikrovlnky alebo práčky. Ostatní sa potom pýtajú jednoduché otázky, na ktoré sa dá odpovedať len áno/nie. Ich úlohou je zúžiť počet možností na minimum, aby ste miesto uhádli.

Článok pre vás pripravili špecialisti na prenájom áut z www.rai.sk. Na Slovensku ich autopožičovňu nájdete v Bratislave, Košiciach, Žiline, Poprade, Banskej Bystrici, ale auto vám môžu pristaviť aj na vami vybranú adresu.

Čítané: 3949 x